Technopat en kötü kargo firmasını seçiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tecrübelerinizi de bizimle paylaşırsanız iyi olur. Ben başlayayım. Yurtiçi Kargo ile 3 defa internet alışverişi yaptım, hepsinden memnun kaldım. Bir keresinde evde olmamama rağmen adam iki dakika apartmanın kapısında beklemişti.
Aras ve Yurtiçi boss çok bulaşma derim bu konuda :D :D
 
Bölgeden bölgeye değişen bir durum ancak bulunduğum şehir itibariyle, Aras Kargo resmen dalga geçiyor. İki tane merkezi yerleşim yerinin arasında bulunan toplu konutlarda yer alıyoruz. Yol üzerinden diğer merkezi yerleşime geçiyor ama bulunduğumuz yere "uzak mesafe" diye getirmiyor(du). Şimdi ise "oraya fazla kargo olmuyor" şeklinde bir yaklaşım ile getirmiyorlar. Kargo sadece şubeye geliyor, "alıcı teslim almadı" notunu düşüyorlar. Bu konuda da "kargonuz şubededir, alabilirsiniz" şeklinde arama-sms yoluyla bildirilmiyor. Kısacası isim olarak kargo ama evime getirmiyor.

Aslında bir parantezi de Sürat Kargo'ya açmak lazım: Günlerce bekletilen kargolarım, zarar görmüş kargolar ve ambalajları, telefonların bilerek meşgulde tutulması, arama-sms-mail vb. yollara dahi başvurmadan hiçbir suretle kargonun durumu hakkında bilgi verilmemesi, çalışanların umursamaz tavırları derken Sürat Kargo'da yine inanılmaz bir mağduriyet yaşatmakta.

Her iki firmadan da zerre kadar haz etmiyorum ancak sonuç değişmiyor. Uzak kalmaya çalışsam da alışveriş yaparken yine ve yeniden karşıma çıkıyorlar. Üstelik hizmeti iyileştirmek gibi bir niyetleri de yok. Böyle gelmiş, böyle gidiliyor.
 
Hiç sorun yaşamadım. Yurtiçi kargo şubesinde havada uçan paketlerden dolayı işaretledim.
 
MNG ile sıkıntı yaşamıştım ama şu aralar kendilerini biraz çeki düzene koydular.
Yurtiçi Kargo eskiden iyiydi, benim bulunduğum bölgeye bakan şube değiştikten sonra geldik bulamadık yapmaya başladılar biraz ama son zamanlarda çok kargo gelemedi o yüzden bilemiyorum şu aralar nasıldır.
Aras Kargo ve Sürat iyi, fena değil.
UPS ilgileniyor ancak gönderdiğimiz bir kargoyu kırdıkları olmuştu. Yurtiçi'de bir tane paketi kaybetmişti.
PTT Kargo biraz yavaş ama başka sıkıntım olmadı, zaten PTT Kargo ile gönderim yapan çok şirket yok.

MNG kargo ile yaşadığım bir hikaye var;
MNG eskiden İzmir'e olan bütün kargoları Bornova'dan dağıtıyordu, bu zamanlarda Gearbest firması yeni bir kargo yöntemi çıkarmıştı. Bir şirket paketleri Türkiye'ye getirip sonra MNG Kargo'ya veriyormuş. İlk sıkıntı Gearbest'den belirli bir tarih arasında gelen bütün paketler gümrükte kaldı 😀
Muhtemelen yüzlerce paket birikti ellerinde, 2-3 hafta sonra olaylar çözüldü gönderdiler paketleri. Bu olaydan sonra yetmezmiş gibi benim paket İzmir'e geldi, 5 gün Bornova'da dağıtım bekledi, arıyorsun diyorlar yarın çıkacak. En sonunda gelmişti paket.

Artık bildiğim kadarıyla o sistemden vazgeçtiler, gelen bütün paketler aynı semtteki şubeye gelip oradan dağıtıma gelmişti. Sonra yurtdışından da bir alışveriş yaptım onu da sıkıntısız getirdi MNG kargo.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı