Technopat hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bazı açılardan eşit sayılabilir. Ben de eşit olan bir noktadan karşılaştırdım: Çok daha büyük platform olan Reddit'te r/Apple, sadece Apple ile ilgili. Donanım Haber'deki ve Technopat'taki Apple ile ilgili kategoriler de aynı konularla ilgileniyor ve sitelerde yalnızca küçük bir parça şeklinde bulunuyor. İnternette arama yapan kullanıcılardan örnek olarak mühendis olanlarının diğer sitelere gitmesi kalite açısından çok fark yaratıyor.

Mesela Apple Watch'taki Döngü İzleme özelliği ile ilgili bir soru sorulursa burada kolaylıkla cevap alınamaz. Teknolojiyle alakalı bir yerde böyle bir soruya kolaylıkla cevap bulunabilmeli.
Hocam dediğinizi anlıyorum ve dediğiniz eksikliği kabul ediyorum ama karşılaştırmanızda ki kötü taraf şu: Mesela r/Apple sadece Apple üstüne, orası tamamen Apple endeksli olduğu için bilgisi olan giriyor ve işi olmayan girmiyor. İşte, burada küçük kategorilerde olduğu için de bilgi çok yok. Burası sadece Apple üstüne olsaydı örneğin çok çok daha iyi olurdu. Belirttiğim kısım bu.

Hocam dediğinizi anlıyorum ve dediğiniz eksikliği kabul ediyorum ama karşılaştırmanızda ki kötü taraf şu: Mesela r/Apple sadece Apple üstüne, orası tamamen Apple endeksli olduğu için bilgisi olan giriyor ve işi olmayan girmiyor. İşte, burada küçük kategorilerde olduğu için de bilgi çok yok. Burası sadece Apple üstüne olsaydı örneğin çok çok daha iyi olurdu. Belirttiğim kısım bu.

Reddit daha büyük olduğu için küçük kategorileri bile milyonlarca kişi barındırabiliyor. Böyle olmasından dolayı, belli bir kategorideki örneğin 4 milyon kişiden 10.000 kişi bile soruya cevap verebilecek grupta olsa yeterli oluyor. Buradaki site genelindeki toplam 550.000 üyeden belki 1.000 kişi Apple kategorisine bakıyor ve şöyle saçma cevaplar geliyor:

sorunyasamiyorum.png

Bunun bu şekilde olmasının sebebi de tamamen kitleyle alakalı. En azından kategoriye bakan 1.000 kullanıcının biraz bile olsa alakalı olması gerekirdi. Tamamen alakasız cevaplar gelebiliyor. İstediğiniz gibi bir cevap bile bazen zor geliyor. Bilgisi olmayan cevap yazmak zorunda değil.

Technopat’ta takılmak hoşuma gidiyor. Gün içinde defalarca hiçbir şey olmadan girip anasayfaya bakar ilgimi çeken konular var mı diye göz atarım. Fikir belirtmek istediklerime de yazarım sık sık. Çok soruya cevap aldığım oldu. Ancak kurallarının çok katı olduğunu düşünüyorum. Biraz daha esnek davranabilirler gibi. En ufak şeylerden cezalar almaktan çok sıkıldım. Konular içinde zararsız, uzamadan yapılan şakalara bile tavizi yok moderatörlerin. Bu biraz canımı sıkıyor sadece.

Bana yararı oldu iyi bir forum. İnsanlar PC konusunda hiçbir şey yokken bilgi sahibi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC hakkında 3-5 cümle bilen ahkam kesen bir ortam. Faydalı insanlar var. Yorumlarını beğendiğim insanlar var. Yorumlarını beğenmediğim kişiler var. Evet insanlar PC hakkında oyun hakkında çok şey bilebilir az şey bilebilir böyle devede kulak çok üst düzey bir bilgiye sahipmiş gibi Efe'den Efe'den külhanbeylik taslamaları anlamsız. Zekaları bir çay bardağı kapasiteye sahip insanlar var bu forumda. Intel fan boyları. AMD fan boyları. NVIDIA fan boyları.

Bilgisayar ve bilgisayar toplama rehberi nasıl olunur? yazılım anlamında mavi ekran hatalarını nasıl çözülür onları öğrendiğim bir forum. İyi olduğunu düşünüyorum.

Bilginizi aktarıp insanları uyardığınızda toksik, aktarmayınca bencil olarak adlandırılıyoruz burada. E ticaret ve kargo süreçleri hakkında bir başlıkta resmen bir kişi kendi bilgisizliğini haklı çıkarmaya çalışmıştı. Birkaç kez donanım ve oyun kodu çekilişi yaptım. O süreçte yaşadıklarımı hatırlamak dahi istemiyorum. En üzücüsü de sadece alıcı ödemeli kargoyla gönderdiğim ekran kartı vb donanımları alan kişilerden bazılarının kargo ücretine laf etmeleri. 50 lira kargo ücreti çıkmış ben 300-400 liralık kartı bedelsiz göndermişim bana kalkıp kart zaten 50 lira diyebilen adamlarla aynı ortamda yazıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı