Technopat Hesapları Hacklenebilir mi? Evrensel Güvenlik Bilgileri

Tedbir amaçlı mailimin şifresini değiştirdim. Fakat bu aralar 2fa açık olmasına rağmen çoğu Google hesabına sızdılar. Bunu nasıl yaptıklarını biri açıklayabilir mi? Bu kadar kolay bir şeyse hesabıma şifre koymamın ne anlamı kaldı?

Kanka bunlar seni 1-2 hafta gözlemliyor bir şekilde. Daha sonra mesela senin bir programa ihtiyacın var bunlarda trojan şeklinde bunu senin önünü programlarla atıyorlar. Sen onu indirince her şeye erişimleri oluyor. İzlemeye başlıyorlar seni. Daha sonra sen bir yere şifreni ya da telefon numaranı yazdığın an hesabın uçuyor gidiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Basit bir şifresi olduktan sonra her hesap hacklenebilir. Spesifik olarak sadece bu hesap o hesap hacklenebilir diyemeyiz.
 
Merhaba,

Az önce bana ulaşan bir konu sonucunda bazı forumlarda Sosyal'deki bazı eski hesapların paylaşıldığını gördüm. Öncelikle daha önce de bahsettiğim gibi Technopat'ta henüz herhangi bir açık tespit edilmemiştir. Peki bu hesaplar nasıl ele geçirilebiliyor?

Bunun sebebi söz konusu hesapların başka sitelerde hacklenmesi ve bu arkadaşların her yerde aynı hesapları, aynı basit şifrelerle kullanması.

Burada paylaşılan hesapları haveibeenpwned.com adresinden kontrol ettiğimde aynı kişinin zomato ve dailmotion hacklerinde hesabını kaptırdığını görüyorum. Bir diğer arkadaşın hesabı ise cracked. To, lumin PDF, nival, wattpad ve Younow'da hacklenmiş; beş yerde birden. Bu arkadaşlar Sosyal'de de aynı şifreyi kullanınca doğal olarak hesapları erişime açık hale gelmiş.

Peki nasıl oldu da böyle basit şifreler ile hesap oluşturabildiler? Bunun sebebi eski XenForo sürümleri. Şifre karmaşıklığı kontrolü maalesef XenForo 2.1 ile geldi. Bildiğiniz üzere biz yeni çıkan sürümleri hemen kuruyoruz ki şu anda da 1 Aralık'ta çıkan 2.2.2 sürümünü kullanıyoruz. Yani eski sürümlerde şifre kontrolü olmadığından XenForo kaynaklı olarak bu arkadaşlar basit şifreler ile kaydolabildiler.

Biz yine de bu hesapların hepsine şifre sıfırlama talebi yolladık. Yeni bir şifre belirlemeden Sosyal'e giremezler. Siz de lütfen e-posta adresinizi haveibeenpwned.com adresinden kontrol edin ve eğer hesabınız bir yerde ele geçmiş ise buradaki şifrenizi değiştirin. Hesabınız ele geçmemiş olsa bile basit şifre kullanmayın.

daima güncel olan Technopat.
Sevgiler.

8 tane sitede çalınmış gözüküyor ama ben hiçbirine kayıtlı değilim sadece birinde hesabım var ne yapacağım?
 
Town of Salem hesabımı çalmışlar gözüküyor, aynı zamanda YouNow da gözüküyor.
YouNow hesabım olduğunu yeni öğrendim. 🤣
 
Xenforo'da eski oturum açtığımız hesaplardan çıkış yap tarzı bir ayar var mı? Varsa böyle bir ayar getirirseniz çok iyi olur.
Şifre değişir değişmez otomatik oluyor bu işlem.
Abi ben şifreyi LastPass'a kaydettim. Sorun olur mu? Ben hiçbir şifremi hatırlamıyorum. LastPass otomatik yazıyor.
LP hacklenmediği sürece sorun yok.
8 tane sitede çalınmış gözüküyor ama ben hiçbirine kayıtlı değilim sadece birinde hesabım var ne yapacağım?
Facebook ile giriş yaptıysanız oradan da gözükebilir. Kırılması zor bir şifre kullanın.
 
Aptoide tarafından e-posta adresimin ve şifremin ele geçirildiği bilgisine ulaştım. Hemen Google hesabımın şifresini değiştirdim. Bilgilendirme için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı