Technopat kullanıcı kitlesi gittikçe kalitesizleşiyor

Halihazırda onlarca kez sorulmuş sorular tekrar tekrar soruluyor.
Forumda yaş kısmı var ancak bakıyorum herkes 22 23 yaşında. Çoğu kişi doğum yılını 2000 olarak girmiş. 7. sınıfa gidiyorum diyor 22 yaşında gözüküyor.
Çok alt yaşlara düşülmemeli bence.
Google a yazsa direkt önüne çıkacak cevap için burada konu açılıyor.
Moderatörlerin konu onaylarken daha sıkı olmaları gerektiğini düşünüyorum.
 
Bence en önemlisi konu açma sınırlamasının getirilmesi. Örneğin dün sanırım Riot sunucuları patlamış, anasayfamda 10 tane giriş yapamıyorum konusu var. Bu kadar kolay konu açılmamalı bence, özellikle en azından küçük bir Google araması yapmaktan aciz olmamalı insanlar. Öyle konular açıyorlar ki bazen cevap olarak Technopat forum linki atıyorum. Bu durum forum kalitesini düşürüyor kesinlikle.
 
Benim oyum seviye sistemi getirilmesinden yana. Yeni üye olan kişilerin bazı ayrıcalıklardan yararlanamaması lazım. Örnek olarak mesajlara tepki verme belirli bir seviyeden veya mesaj sayısından sonra başlasın.

Yetkili kişilerin forumdan uzaklaşmamasını sağlamak için de onlar için ayrı rozetler, profil özellikleri, ayrıcalıklar ve bölümler oluşturulması lazım. Mesela anasayfada "emektarlar listesi" gibi bir şey yapılabilir. Ayrıca bu deneyimli kişilerin bazı editörler gibi mesajları düzenleme yetkisi olması gerekiyor. Deneyimli olduğu bölümün konularında yanlış bilgilendirme yapan kişileri işaretleyip, doğru bilgilendirme yapanları "çözüm" olarak işaretleyebilmesi lazım. Hem forumun hızlanması sağlanır hem de editörler ve yöneticilerin iş yükü hafifletilir.
 
Moderatör kitlesi elden geçirilmesi gerekiyor. Taraf tutan kişiler var. Bugün bir konu açtım arkadaş konunun katogorisini değiştirip bana uyarı mesajı göndermek yerine direkt konuyu silmiş. Yazdıklarım da gitti.

Bence de moderatörlerin kitlesi elden geçirilmeli. 1-2 gün önce Vice City'i nereden indirebilirim diye soran birine hiçbir platformda mevcut değil diye korsan indirebilirsiniz dediğim için 1 gün ban yedim. Rapor atıp nedenini sorunca da Definitive Edition versiyonu Epic Games'de mevcut dediler. Definitive Edition ve normal versiyonu arasındaki farkı anlatmaya gerek yok herhalde.
 
Yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Bende 15 yaşındayım fakat bir saygısızlığım yok. Merak ettiğim şeyleri sormak için ve bir şeyler satın alırken yardım almak için kullanıyorum.
 
Dalga geçmek için söylemiyorum ama geçen biri kopyadan yakalandığı için "Hukuk okuyabilir miyim?" diye soruyordu. Ben ilk geldiğim zaman bir yazım yanlışı yaptığım için hemen uyarı almıştım. Bu hassasiyet de azalmış gibi geliyor bana. Saçma ve cevabı basit bir konu varsa onaylanmak yerine kısa bir cevapla yanıtlanıp yayınlanmayabilir diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar gördüğünüz saygısızlığı raporlayın. Gereksiz konuyu raporlayın. Şahsi fikrim gerçekten kuralları okumayanlar Sosyali kullanmamalı. Zorunlu olarak kurallar okutulmalı. Düzelt butonuna rağmen yanlış yazanlar var benim de onlar çok gözüme çarpıyor ama raporlayın mutlaka geri dönüş alırsınız eğer haklıysanız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı