Technopat Kuralları Gerçek Hayatta Size Ne Gibi Etkiler Bıraktı?

Sosyalde aldığınız cezalar sosyal hayatta veya derslerinize katkısı oldu mu?

• Oy verenlerin toplamı
    177
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyumu "Evet, daha düzgün yazmaya başladım" olarak kullandım. Tabi bu ilerleyen dönemlerde zaman geçtikçe sosyal hayatımızda olan katkılarını da görürüz. Sosyal hayatımda en çok araştırma ve bilimin ilgimi çekmesi... Tüm bunların yanında kitap ile birlikte sosyal hayatta kattığı artılara tanık olabiliyorsunuz.

Birde ben Burak Alkan'ın döneminde gelmiştim. Şimdi ki nesil bilmez. :)

Çok samimi söylüyorum, ben de bu akşam böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Başlığım da aynen şöyle; ''Kimler, Technopat/ Sosyalde Ne Öğrendi'' olacaktı.:)

Açıkçası, ben öğrenci olmadığımdan ve ''Türkçe Kuralları'na'' uymamı gerektirecek hiçbir neden de olunmadığından bildiğim Türkçeyi de unutmuştum.:(
O nedenle, Sosyal'de Türkçe Kurallarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadım... Sağ olsun, Mikail Fidan birkaç defa ''-abilmek -ebilmek'' ile ilgili uyarılarda bulunmuş olsa da, kafa eski olduğundan basmıyordu. Ama biraz geç olsa da @MF'ın o uyarıları faydalı olmuştu. Burada kendisine Teşekkürlerimi sunuyorum...(y)

Sonuç olarak: Tam anlamıyla olmasa da ''Technopat'' sayesinde Türkçe'mi geliştirdim.:mutlu:

Technopat'ta düzgün yaziyorum ama mesela telefonda mesaj yazarken "npion knk?" yaziyorum. :)

Bayanlara karşı daha nazik ve daha ciddi konuşmaya başladım resmen burada yazdığım kadar ciddi ve temiz konuşuyorum ve bunu fark etmiyorum.

Technopat'a gelmeden de ayni yaziyordum simdi de ayni yaziyorum dolayisi ile yazim anlaminda hicbir katkisi olmadi.
Sonucta noktadan sonra bosluk biraksanda yazinin icindeki anlam degismez birakmasanda. Iceriktir önemli olan.
Zaten belli bir yastan sonra kurallar insani yontamaz bence. Nacizane fikrim budur.
Teknoloji ve Sistem toplama konusunda cok sey katti diyebilirim ama... Ekran karti secimi , Sogutma secimi konusunda bayagi bilgilendim.

Soru ters sorulsaydi daha iyiydi bence. Üyeler technopata ne katti. :)

2008'deki bir yazımı aktarıyorum. O zaman da yazım kurallarım iyiydi. Arada ufak tefek hata yapardım fakat buradaki gibi özen göstermezdim, nedeni ise burada örnek olma zorunluluğunu hissetmemiz.

1.jpg

Önemli kelimelerin ilk harfini büyük yazardım. Ayrıca "L" harfini genelde küçük yazmayıp "ş" harfini de "sh" olarak yapardım. Bu biraz alışkanlıktı. Eskiler hatırlar, 2004 yıllarında özellikle bu şekilde yazı modaydı. :)

Yazım çirkindir ama yazım kurallarım tamdır. Gerek zamanında aldığım eğitimler gerek 2000'li yıllarda çalıştığım teknik servisin ayrıca bir internet cafe görevi üstlenmesi. Getirilen ödev kağıtlarını bilgisayara aktarmam hem klavye hızımı hem de yazım kurallarına karşı daha dikkatli olmamı sağlamıştı.

Düzgün bir yazı göze hitap eder. Cümle sonunda noktalamadan sonra bırakmadığınız boşluk yazıyı çirkinleştirir. Technopat'ın bu özelliğini seviyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı