Technopat Kuralları Gerçek Hayatta Size Ne Gibi Etkiler Bıraktı?

Sosyalde aldığınız cezalar sosyal hayatta veya derslerinize katkısı oldu mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    177
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğru bildiğim yanlışlarımı farkettim. Ve çöp yığını bazı forumları takip etmemeye başladım. Bunun yanında da sağlam donanım bilgileri edindim ve çevremede ufak tefek faydam oluyor. Çok genel oldu kurallar konusunun dışına çıktım. :)
 
Ben ilk günümden beri düzgün yazıyordum. Buraya katılmadan önce de WhatsApp gibi yerlerde düzgün yazıyordum. Ve hala düzgün yazıyorum. Bence okunabilirlik açısından düzgün yazmak önemli bir şey. Teşekkürler Technopat!!
 
Derslerimde gerçekten etkisi oldu diyebilirim. Daha çok yazım kurallarına dikkat ediyorum.
 
Technopat üyesi olmadan önce '' Türkçe kurallarına tamamen uyuyorum'' dediğim zamanları düşünüyorum da bayağı komikmiş. ;)

@son_goku hocam Kocaelisporlular yazısını okurken heycana geldim bir Kocaelispor yazısının başka yerde görünüşü beni benden alıyor diyebilirim.
 
Şimdiye kadar tek bir ceza aldım, o da iki farklı uyarıdan ötürü. Değinmek istediğim noktalar var bu konuda.

Başlığın içerikle uyumlu olmadığı gerekçesiyle verilmiş bir uyarı var bu cezaya sebep olan. Tamam anlıyorum günlük olarak yüksek miktarda mesaj trafiği olan bir ortamda içerikleri denetlemek ve düzenleyerek okunur hale getirmek zor bir iş fakat, başlık, düzeltildikten sonra benim anlatmak istediğim, konuyla bütünlük oluşturmasını gözettiğim noktadan çok farklı bir şekile girdi. Düzenleme yapılırken kişinin söylemek istediği, anlatmak istediği konudan, başlık oluşturma kuralları içerisinde, gereğinden fazla uzaklaşılmaması durumu da gözetilmelidir. Sonuç olarak, sonradan kişinin kendi düzenlemesine, içerik kaldırmasına izin verilmeyen bir ortamda bulunuyoruz ve bu konuda değişiklik düşünülmüyor. Eğer benim söylemek istemediğim, anlatmak istemediğim bir tarafa doğru, yazdığım yazıyı, benim yazdığım belli olacak şekilde değiştiriyorsanız, lütfen değiştirmeyin, silin gitsin. Fikrim alınmadan imzamı içeren bir içerik üretmiş olmak istemiyorum, ki kimsenin de istediğini sanmıyorum.

Ceza almadığım benzer bir durum daha yaşadım. Bu sefer değiştirilen yazı, başlık değil doğrudan içerikti. Yani bu sosyal platform içerisinde benim ağzımdan çıkmış gibi yansıtılan, tamamen bir moderatör tarafından yeniden yazılmış içerik var.

Demek istediğim insanların ifade özgürlüğüne, yazım kuralları kapsamında olduğu halde, yeterli saygı gösterilmiyor.

Bunun dışında zaten bu platformu çok seviyorum. Kişisel gelişimime katkısı var ve elimden geldiğince burada bulunan insanlara yardım etmeye çalışıyorum.

Lütfen sözlerimi tepkisel değil, yapıcı ve eleştirel olarak görün.

Resim değil link ekleme tercihime de müdahale edildi, resim olarak koymayı bilmediğim düşünülerek, o konuya hiç girmiyorum.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı