Technopat Ofisi Hangi Ekran Kartını Tercih Ediyor

@Liberteen hocam zaten şu anda NVIDIA pazarı parmaklarıyla yönetiyor ve istediğini yaptıracak güçte. Yani öyle firma ki desteği kesmeden yani 5000 serisi çıkmadan 1 ay önce kart tanıtsın alan yine çok olur ve NVIDIA yine yargılanmaz. 4090, 5090, 6090 bu seri kartlar zaten rakipsiz kartlar. Keşke o kartları alacak kadar durumum olsa.

ise* düzelttim. is değil 😀

@Spyhis hocam 7900 XT $900'lık kart. Siz kaça kapattınız bilmiyorum ama sizde de AMD'nin enthusiast sınıf bir kartı var.

Ne zaman aldınız bilmiyorum ama kart Nvidia tarafında 4080'e rakip bir kart.

5600 ile darboğaz olmuyordur umarım.

Son düzenleme:
Ekonomik özgürlüğü olan bir kurum tabii ki de kullanımına göre kart tercih eder. Bireysel ve bütçesini düşünerek hareket eden birey gibi değil. Ofisteki AMD aşkı muhtemelen sadece Hackintosh ve Hackintosh videosu geleceği zaman ortaya çıkıyordur.

AMD 1969'da kurulmuş. Nvidia ise 1993'ten beri sektörde. Nvidia'nın araştırma ve geliştirmesi daha iyi ki bugün öndeler.

Öte yandan çok daha köklü ve olgun bir şirket olan AMD, rakibinin gerisinde. Bu benim kafamda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Aralarında 24-25 yıllık bir fark var.

Bu durumda ya AMD bilinçli olarak rakibini geçmek istemiyor ya da yeteri kadar çalışma yapmıyor. Bütçe sıkıntısı olduğunu hiç sanmıyorum zaten.
Nvidia, AMD'nin 4-5 kat büyüklüğünde bir şirket Nvidia geçen çeyrekte sadece AI kartlarından yaklaşık $13.5bn gelir elde etti, Q3'de bunun daha fazla olması bekleniyor.
Diğer sorun AMD sadece harici ekran kartlarıyla uğraşmıyor. AMD EPCY'de dominant olmaya devam etmek istiyor, çünkü para orda. Apu kısmında (PS5, Xbox, handheld) yine AMD domine ediyor. Şu an öncelikleri AMD Instinct ml300 serisi çünkü yine en çok para orda var.
Rekabetin çok olduğu (Nvidia %80-%85 civarlarında) alana fazla yatırım yapmıyorlar, çünkü AMD ne intel ne de Nvidia kadar büyük bir şirket değil.
AMD'nin genel olarak bir yönetim sıkıntısı var gibi, hâlâ OEM'ler ile düzgün iletişim kuramıyorlar. Özellikle intel bu konuda daha iyi.
Radeon yönetimine gelirsek, jebaited abi yakın zamanda değişti. Yerine farklı biri geldi, RDNA 4 ile giriş ve orta seviyeye odaklanacakları söyleniyor, bence mantıklı bir hareket. AMD'nin Nvidia'ya yaklaşması için Konsol avantajını kullanması gerekiyor.

Ofiste çekilen bir ankette NVIDIA'nın ezici üstünlüğü şaşırtmadı, çünkü AMD kartların tek hedefi oyun performansı. Adamlar hiçbir şeyde biz çok iyiyiz diye iddia etmiyor. Ofis ise oyun için değil iş için bulunulan bir ortam ve dolayısıyla AMD'nin spesifik kullanımlar harici (Mehmet Ali'nin MacOS için RX 6600 kullanması gibi) ofis bilgisayarlarında pek bir şansı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı