Technopat (Plus) Sistemi Gelsin

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 7.633

Plus sistemi gelirse, 15-20 liraya üye olur musun?

• Evet

Oy: 25 26,6%
  • Hayır

Oy: 70 74,5%

• Oy verenlerin toplamı
    94
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda bi:çoğu gereksiz olan içeriklerin tümü devam ederken. Paralı üyelere kafa ayarının düzenli ve kaliteli yayınlanması gibi. Markalardan bağımsız ve özgür şekilde ürün kıyaslaması gibi, yani parayı basmadan yapamayacağın akla gelen şeyler işte. Parayı verem düdüğü çalar. Ne anlatayım ki?

Teknoseyir'e desteğimi kendi adıma Plus'a geçerek verdim elimden geldiğince devam edeceğim. Dergicilik olayı mantığıyla düşünülünce fiyat makul bakalım 6 aylık süreçte içeriklere nasıl yansıyacak. Technopat'ın da benzeri bir sisteme geçmesi ilerleyen dönemlerde geçmesi söz konusu olabilir gibi geliyor.

• Beğen
İfadeler: GCN
Öncelikle Teknoseyir Plus sisteminin Teknoseyir ekibi ve okurları, izleyicileri için uğurlu olmasını dilerim. Kendileri şirketlerini, işlerini en iyi şekilde bilirler. Bu modele geçmek istediklerini de çok önceden duyurmuşlardı. Hem Teknoseyir'deki okurlar, hem Technopat'taki Sosyal konularında genel anlamda olumlu tepkiler gelmişti. Yüzleri gülsün, işlerini büyütsünler.

Şimdi sizden gelen ve Technopat'ı ilgilendiren yorumları yanıtlayayım. Öncelikle bizim şu an planlarımızda herhangi bir Plus sistemi ya da ücretli abonelik yok. Abonelik sistemi geçerli, sürdürülebilir bir sistemdir ancak bir iş modeli değişimidir. TS içinde bulunduğu şartlar itibariyle en ferah çalışmayı bu model ile sağlayacaksa, büyüme gerçekleştirecekse herkes için yararlı olur.

Bizim 2011 Yılında kuruluşumuz basılı yayıncılıktan dijitale geçişimizde bir çalışma süreciydi. Abonelik sistemlerini dergicilik geçmişimizden tanıyoruz. Yazıyla başlayan yayınımız 2013'te video formatıyla zenginleşti. Önce Full HD, uzun aradan ve tecrübe kazanmamızın ardından da 4K'ya geçiş yaptık.

Ancak bizim esas odak noktamız her zaman internet sitemiz oldu. Burada HTTPS, HTTP/2, AMP ve şimdi PWA'nın yanında mobil uygulama desteğimiz de zamanla gelişti. Teknolojik gelişmelerin yanında da her zaman kendi çizgimizde içerik yayınladık. Video içeriklerin her zaman sitede makalesi, zaman çizelgesi ve ek destek için bağlantıları, konuları oldu.

Şu an Alexa ve erişimi olanlar için Comscore üzerinden bakıldığında zaten çok büyük rating sahibi olan tepe yayınlar arasında olduğumuz görülebilir. Bunun için Clickbait yapmadığımızı ya da kolay yoldan çok ilgi çekecek işlere girişmediğimizi de biliyorsunuz. Bunu çok çalışarak başardık.

Popüler içeriğe düşman değiliz, sadece popülerlik amacıyla iş yapmak bize göre değil. Sevdiğimiz, ilgi duyduğumuz ve yararlı gördüğümüz içerikler popüler oldukça tabii ki mutlu oluyoruz.

Teknoseyir'de de en sevdiğim yanlardan biri Clickbait ya da kolay rating peşinde koşmamaları zaten, sanırım okurlar da bu yönden bizi benzeştiriyor. Belirli etik değerleri olan yayınlar rüzgar nereden eserse oraya koşmuyor ama gündemi de okurlarıyla paylaşabiliyor.

Kolay gelen, kolay gider diye bir düşüncemiz var.

Peki aklınızdaki sorular neler?
Yorumlara baktığımda gördüklerim:
- Nasıl geçiniyorsunuz?
- Objektif misiniz? Sponsorlar sizi etkilemiyor mu?

1 - Ratingimiz çok yüksek olduğu için büyük reklamlar alabiliyoruz.
Pop-Up, Interstitial tarzı rahatsız edici reklamlar almadığımız için kullanıcılar bizim reklamlarımızdan rahatsız olmuyor. Kendimizi rahatsız edecek hiç bir reklamı, firmayı ve ajansı da barındırmıyoruz. Bunun bir konuşmasını birkaç yıl önce bir basın toplantısı sonrası TS ekibiyle de yapmıştık, bildiğim reklam denetim araçlarını ve yöntemlerini de paylaşmıştım. Reklam miktarı kadar kalitesi de önemli.

2 - Technopat olarak tavrımız çok net, esnemiyor, değişmiyor ve firmalar da bunu biliyor. Sevmediğimiz, kullanıcı için yararlı bulmadığımız, tüketiciye karşı tavrı ve hizmeti yeterli seviyede olmayan marka ve ürünler ile ilgilenmiyoruz. Bunun değerlendirmesini yapabilecek teknik araştırma, test ve kullanıcı geri dönüşü üzerinden güncel bilgiye de sahibiz.
Bize reklam verenler, sitemizde yer alanlar kullanıcılara karşı bu koruyucu ve bilgilendirici prensiplerimizi beğenip destekledikleri için kendi tercihleriyle buradalar. Okur, yayın ve firma üçgeninde biz dengeli ve istikrarlı gidiyoruz. Genelde en çok şikayet uzak durmayı tercih ettiğimiz firmaların, forum ve sözlüklerde aktif olan anonim personelinden geliyor.

Bunlar haricinde:
2017'de ne yaptık? Ofis değişti, personel arttı, içerik üretiminde video renk kalitesi, montaj detayları gelişti. Yeni arkadaşlar kendi renklerini kattılar. 2018 başı itibariyle video sayımız arttı. Ayrıca reklam alanında da ekibimiz büyüdü, çok az yayının çalışma şansı elde ettiği kıdemli kişilerle çalışıyoruz. İçerik kadar şirketimizin gelirini de arttırıyoruz, buraya yatırım yapıyoruz. Zira yatırım yapmak için çok uzun süreli planlama ve hazırlık yaptık.

"Ne kadar ileriyi planlayabilirsin ki?" Diyebilirsiniz elbette, ancak bu yılki Mısır tatilim takribi 19 yıl önce sözü verilmiş bir geziydi dersem sanırım açıklayıcı olur.

İçeriğimiz konusunda eleştiriler de gelmiş, onları da yanıtlayalım. Çok eski okur ve izleyicilerin bir kısmı bilgi birikimleri arttıkça çok farklı konular ister, zira paylaşımlara aşinalıkları artar. Biz kısmı bu zaman zarfında okumaya ya da izlemeye ara verir, sıkılır, değiştirir, geri gelir ya da gelmez. Bu son derece doğaldır. Bu sizden vazgeçtik anlamına gelmiyor, yine çok güzel işlere devam ediyoruz. Delid'ler, rehber serileri, ara gündem konuları ve Türkiye'de pek benzeri olmayan içerikler yayınlıyoruz. Sanırım dolar kuru ve yeni YouTube algoritması biraz heyecan kırıcı oldu, ülke gündeminden etkileniyoruz hep beraber; bugünleri de aşarız. Büyümeye devam edeceğiz, bir içeriğin yerine diğerini koymak istemiyoruz, arttırmak istiyoruz. Şu anki iş modelimizde Technopat için maraton belki de triatlon koşucusu diyebilirim. Arada yolun şu bölümünde yavaşladı, yoruldu mu diyebilirsiniz ancak hayır, sadece yol uzun :)

Son düzenleme:
Aciklama geldi arkadaslar dagilin :)
Saka bir yana yöneticiler tarafindan bakacak isek olaya paraya dayali üye kaybetme riskini Technopat neden alsin ki?
Pay to Win oyunlari gibi olacak ben parami ödeyip canli yayinlarda soru sorabilecegim ama parasiz olan soramayacak gibi haksiz bir sistem olacagina hic olmasin daha iyi.
Haa destek ve yardim icin PLUS üyelik acilacaksa ona bir itirazim olmaz, PLUS üyelere bir rütbe atarsiniz Destekci falan bu kadar. :)
Ama böyle bir sey sitenin gündeminde yoksa elbette bos konusuyoruz.

Sevgiler :)

Son düzenleme:
Ben de görüşlerimi ekleyeyim:

Öncelikle şu anda herhangi bir ürün satışı düşünmüyoruz. Buna bileşen ve kupa, bardak, t-shirt de dahil.

Ücretli Abonelik

Ücretli abonelik sistemi de düşünmüyoruz. Benim bunu özellikle istemiyor oluşumun sebebi, ücret veren üyeleri memnun etmenin zorluğu. İnsanlar hiçbir ücret ödemedikleri içerikten dahi memnun olmayabilirken para verdikleri içerikten memnun olmayınca iş bambaşka bir boyuta girecek. Ben hem Doğan hem de ASUS'tan ayrılıp burada kendi işimi yapıyorsam bunun en büyük sebeplerinden biri, başımda sürekli birisinin bana emir yağdırmasından sıkılmış olmamdır.

Ücretli abonelikler ilk başta güzeldir ama bir süre sonra abonelerin talepleri inanılmaz boyutlara ulaşabilir. Şu an bizim bu taleplere cevap verebilmemiz olası değil. O yüzden para verip memnun olmayan bir kitle yaratmak yerine hiç para vermeyip istediği içeriği izleyip istemediğine dislike atan bir kitle daha çok hoşuma gidiyor.

Tarafsızlık

Tarafsızlık konusuna gelince: ben satın aldığım MSI GS43VR cihazındaki sağ tık sorunu için Microsoft forumlarında konu açan, Intel forumlarında konu açan, kendi sitemizdeki konuyu sürekli güncel tutan ve incelemelerde de kullanıcıları bu konuda bilgilendiren birisi olarak bu konuda en ufak taviz vermediğimizi belirtmek isterim. Sizin sevdiğiniz ürün incelemeye gelmedi diye biz tarafsızlığımızdan bir şey kaybetmeyiz. İncelemeye gelen ürünün de artısını da yazarız eksisini de.

Eğer ürün incelemelerinin dürüst olup olmadığı hakkında şüpheye sahipseniz incelemeyi izlemezsiniz olur biter. Öte yandan AfterBurner ile verilerin ekranda gerçek zamanla döndüğü testlerden bahsettiğimiz incelemelerimizde halen daha değerlerden şüpheniz varsa alın ürünü kendiniz test edin derim. Farklı sonuç alırsanız paylaşırsınız. Alamayacağınızı bildiğim için içim rahat.

Ürün Karşılaştırma

Ürün karşılaştırma videolarının olmamasının sebebi buna vaktimizin olmayışı. Vaktimiz olsa Hackintosh videosu da yapacağız, başka farklı rehberler de.

Karşılaştırma konusunda bir başka sorun da marka fanatikliği. AMD ile Intel'i test ediyoruz, AMD içerik üretimi testlerinde önde geliyor, Intel oyunlarda önde geliyor, biz bütün sonuçları paylaşıyoruz ama yine de eleştirileri alıyoruz. Sonuçları bu kadar bariz olan bir incelemede bile ortaya çıkan değerler kabullenemiyorsa ülkemiz henüz karşılaştırmalı test için yeterli altyapıya sahip değil demektir. Burada mümkün olduğu kadar çok ürünü inceleyip karşılaştırmayı kullanıcıya bırakıyoruz. En tarafsız düşünen kitle olarak kararınızı siz verin.

Bizim gibilerde doymuşlukta var orası da ayrı bir konu, bizim kendimize göre ilgi çekici içerik bulmamız artık daha da zorlaştı.

Olayın özeti budur. Aynı durum CHIP'te de oluyordu. Her daim insanlar sıkılacak ve yeni insanlar gelecektir.

Teknoseyir ve Technopat'ın yayın ilkeleri taban tabana zıt da ondan. En azından benim düşüncem bu.

Teknoseyir, kendi tarafsızlığını bozacak türden reklamlar almıyor. Hal böyle olunca hem markalarla arası bozuluyor, hem de ekonomik olarak zora giriyor. Technopat nasıl işliyor onu tam bilmiyorum.

Tarafsızlığımızı bozmamıza neden olacak türden bir reklam örneği gösterebilir misiniz? Arka planda reddetiğimiz birçok yerli firma mevcut tarafsız kalabilmek için.

Ücretli aboneliğe gerek duymuyoruz zira sitemiz reyting olarak daha yukarıda. Bu da doğal olarak gelirleri olumlu yönde etkiliyor.

Evet maalesef Technopat'in yas ortalamasi neden bilmiyorum ama cok düsük 18 yasin üstünde üye bulmak gercekten zor. Teknoseyir'de 20 yasin altinda üye bulmak zor. Nedenini gercekten merak ediyorum biri beni aydinlatirsa sevinirim.

TS'de tam bir forum yapısı yok. Burada bir Sosyal olarak gelişen forum var ve kullanıcılar sorunlarına çözüm arıyorlar. Tecrübeli kullanıcılar sorununu kendi çözerken genç ve tecrübesiz olanlar konu açıyor.

Buna ek olarak Ali ve benim genç olmamız da benzer bir kitleyi çekiyor.

Öte yandan YouTube rakamları tamamen farklı. YouTube'daki izleyici kitlemizde 18 yaş ve altı çok daha düşük. Asıl kitlemiz alım gücü yüksek, iş sahibi kullanıcılar. O yüzden Sosyal'e bakarak yanlış intibaya kapılabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 Yaş altı bizde sadece yüzde 8. Farklı yayınlarda bu oranın yüzde 30 ya da yüzde 70 olduğunu da biliyorum. Bence bu algı genellikle "Benimle aynı düşünmüyorsun o yüzden ergensin" tavrından kaynaklanıyor. 55 Yaşında adama ergen dendiğini de gördü bu gözler o yüzden şaşırmıyorum. İnternette kullanıcı mesajdan yaş tahmininde sandığı kadar iyi analiz edemiyor.

18 - 24 ve 24 - 35 Yaş grubumuz çok geniş, şimdi tam piramit analizini vermiyorum, onu sadece kurumsal iletişimde paylaşıyorum.

Öte yandan genç okurlar yorum yapma konusunda kat kat aktifler. 35+ ve 55+ kitlemizi de yorumlara bekleriz, ancak onlar yazmaktan çok okumayı tercih ediyorlar :)

Sanırım bazı insanların takıldığı nokta, en basitinden ekran kartı olarak genelde sabit markaların incelenmesi. Sadece ekran kartı için değil elbette. Bu yüzden biz bu incelemeler için yabancı kaynaklara bakmak zorunda kalabiliyoruz. Herhalde sizde bir gün Evga GTX 1180 incelemesi gördüğüm zaman, çatıya çıkıp ateş falan ederim sevinçten.

Eski ve yeni videolar arasındaki farkı bildiğinizi düşünüyorum. Hiçbir şey değişmeden kalamaz zaten. Vaktinizin olmadığı belli zaten videolarda. En azından bu ikili üşenmeden çıkıp, yine 30 dakika boyunca konuşmaya devam edebiliyorlar. Biz yine dinleriz, dinlemeye devam ederiz.

Neyse son olarak çalışmalarınızda başarılar dilerim. Umarım işler gönlünüzce ilerlemeye devam eder.

Paralı üyelere kafa ayarının düzenli ve kaliteli yayınlanması gibi. Markalardan bağımsız ve özgür şekilde ürün kıyaslaması gibi, yani parayı basmadan yapamayacağın akla gelen şeyler işte.

Tamam işte. Bu, ücretli sistem veya birtakım içeriklerin ücretlenmesi oluyor, belirttiğim gibi önceki sayfada. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem ücretsiz ama ayrıca ücretli ekstra bölümleri olan bir bölüm güzel olabilirdi. Cevap alındı yukarıda. Havada kalacak diğer her şey gibi.

• Beğen
İfadeler: GCN
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı