Technopat sistem tavsiyeleri bir aylığına seçilmiş üyeler tarafından hazırlansın

Böyle bir etkinlik yapılmalı mı?

  • Evet.

    Oy: 30 54,5%
  • Hayır.

    Oy: 25 45,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    55
Bireysel bazda toplanan ya da stok, uyumluluk, kullanıcı yorumu ve minimum kalite bandı belirlenmeden toplanan sitemler ile; bir sitede paylaşılan ve direkt sitenin sorumluluğunda olan, bir sıkıntı yaşandığında sitenin de sorumlu olabileceği kriterleri göz önüne alınarak toplanmış sistemleri karşılaştırmak doğru değil.

Bir kişiye bireysel olarak, tavsiye edilenlerden kat kat daha iyi bir sistem toplayabilirsiniz. Zaten bu durumu kendileri de, sistem toplama videolarında dile getiriyor. Bunlar birçok faktör göz önüne alınarak toplanmış sistemler. Bazıları direkt alırken, bazıları taslak olarak kullanıyor.

Öneriniz güzel bence, ama bu bahsettiğim durumu da göz önüne almakta fayda var. :)
O zaman şöyle yapalım. Sizin editörlerin hazırladığı düzenli sistem tavsiyeleri, şimdi olduğu gibi. Bir de üyelerin seçtikleri olsun. Nasıl fikir?
 
O zaman şöyle yapalım. Sizin editörlerin hazırladığı düzenli sistem tavsiyeleri, şimdi olduğu gibi. Bir de üyelerin seçtikleri olsun. Nasıl fikir?

Bunlar forumda konu olarak açılıyor zaten, belki derlenmesi için bir sistem geliştirilir. :)
 
Mantıksız, bizim bireysel sistemlerimiz ile yüz binlerce abonesi ve takipçisi olan kanalın sistem önerisi bir olmayacaktır.

Biz sistemi birey için topluyoruz, onlar ise sistemi genel kulllancı için topluyor bu bile "Hayır" baskmak için yeterli. Tercihler çok farklı olacaktır.
Ayrıca 5 kişi sistem toplamaya kalkarsak ben birisini çeker vururum herhalde.

Gerek yok buna, sistem isteyen varsa konu açsın toplayalım. :)
 
Bunlar forumda konu olarak açılıyor zaten, belki derlenmesi için bir sistem geliştirilir. :)
O zaman ayrı bir kategori açalım Masaüstü Bilgisayarlar kısmına. ''Üyelerin sistem tavsiyeleri'' adı altında tek başlıkta toplayalım. Nasıl fikir?
 
Onun yerine Technopat Sosyal moderasyon ekibi aylık sistem öneri konusu açılsa daha hoş olmaz mı?
Mesela belirli bütçeler için belirli sistemler önerilir. Üyeler de kendi önerilerini veya sorularını konu altına yazabilir.
Veya istediği gibi özelleştirme yapabilir.

Bu konu en üste sabitlenirse çoğu sistem öneri konusuna da gerek kalmaz.
 
O zaman ayrı bir kategori açalım Masaüstü Bilgisayarlar kısmına. ''Üyelerin sistem tavsiyeleri'' adı altında tek başlıkta toplayalım. Nasıl fikir?

Değerlendirilebilir, Yönetim tarafından. :) Ama büyük sorumluluk ister bu, üyeler bir sorunla karşılaştığında da sistemleri toplayanları aktif olarak görmek isteriz. :)
 
Değerlendirilebilir, Yönetim tarafından. :) Ama büyük sorumluluk ister bu, üyeler bir sorunla karşılaştığında da sistemleri toplayanları aktif olarak görmek isteriz. :)
Ben şimdiye kadar önerdiğim sistemlerden çıkan bir teknik sorun görmedim. Görürsem de çözmeye çalışıyorum zaten :3
 
Bence genel sorun, eğitim seviyesinden kaynaklanan eleştiri nedir nasıl yapılır veya tartışma ne için yapılır bilmeme sorunu. Çünkü birisi bir sistem önerisinde bulunduğu zaman direkt kötü, çöp gibi atlamalar yapanlar oluyor. Eğer parçaları bütçeyi aşmadan daha iyi hale getirmenin yolu varsa bunu güzelce açıklamak, eleştirdikleri parçanın ise yaşanan sorunlarını ellerinde verilerle anlatmaları gerekmekte. Bazen "sektörden" insanlar gelerek farklı bir firmanın hazır sistem adı altında paylaştığı sisteme ağır laflar edebiliyor. Açıklamasını ise yetersiz buluyorum çünkü "sektörden" oldukları için kendi önerilerinin ve kendi tavsiyelerinin öne çıkması dolaylı yoldan gelir getirmekte. İnsanların yaklaşımı bence bu parçayı çıkarmalısın ve yerine şunu takmalısın çünkü performans testlerinde şu parça daha iyi sonuçlar verdi diyerek ilgili performans testinin kaynağını atması gerekiyor.

Yanlış butona bastım fakat eğer bu yöntem uygulanırsa bu yöntemle "sektörden" insanların kendi kazancına olan ürünleri önermesi gibi bir şey mevcut. Önerilere getirilen eleştirilerin "kaynakçalı" testlerinin paylaşılmaması durumunda bir yaptırımı olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten bazı arkadaşlar marka karalamasına varacak şekilde laflar söylüyor bir gün marka çalışanı görse başının derde gireceği muhtemel. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı