"Technopat Sistem Toplama" programı

Visual Basic üzerinde istediğiniz noktada size yardımcı olabilirim. Visual Basic 2010'da pek bir projem olmasa da bir önceki sürümünde kendi çapımda bir "Anti-Virus" programı bile yazmıştım. İnternet üzerinden güncelleme vs. yapamasam da program arayüzünü baştan sona yazabilirim. :) Bu projede benimde bir emeğimin geçmesini çok isterim.

Çalışmaya başladım, sanıyorum ki siz benden çok daha iyi biliyorsunuz bu işi. Ben çırak sayılırım şuan.
Geçen dönem Formapplication kısmına geçmiştik ancak bir şey öğrenememiştik, kendi kendimi geliştirdim.

1 saat içerisinde şöyle bir şey çıkarttım ortaya. Farklı isteklere göre farklı olasılıkları yaratacağım elbette.
İşin içine arka plan, botunların teması, yazı sitilleri falan girince çok daha can alıcı gözükeceğinden emin olabilirsiniz :D

96Y3XLO.jpg

Sizden istediğim yardım şu olsun :D
CheckBox'lar var 3 adet. Kullanıcı istediğine tik atacak.

Ben if diyecek ve şartları yazacağım.

Eğer CheckBox1 ve CheckBox 3 aktif ise ve TextBox.Text yani bütçe kısmı 950 ile 1050 arasındaysa donanımların linkleri çıkacak yanda.
Ancak istiyorum ki aynı sistemin Vatan'dan toplanmış hali de yandaki PictureBox'da çıksın. Görsellik katılsın.

Yani bu if komutunun altına nasıl bir komut yazarsam PictoreBox'da o resim çıkar. Aslında araştırsam kolayca bulunabilir ama madem yardımcı olmak istiyorsunuz olun :D
Programda da belirtirim emeği geçenleri.

Şöyle düşün :D Toplanacak parçaları kendi isteğimize göre seçelim diyorsun :D
Sadece anakart olabilir, anakart ile ses kartı olabilir, işlemci ile RAM bellek olabilir, hepsi bir arada olabilir, klavye-mause ve anakart olabilir.
Onlarca olasılık meydana geliyor :D Tüm bu seçenekler için ayrı ayrı uğraşmak inanılmaz zaman alır.

Ben diyorum ki : Kasanın çalışması içni gerekli olan donanımlar standart olsun. Anakart-işlemci-RAM belle-Ekran kartı-Kasa-Güç kaynağı-HDD/SSD gibi donanımlar ayrıştırılamasın.

Klavye-fare-montör-ses kartı-ses sistemi gibi seçenekler olsun. Böyle olursa o kadar da fazla olasılık ortaya çıkmıyor. Aşırı zamanımı alacak kadar çıkmıyor en azından :D

Bilmiyorum ne kadar uğraştırır ama, üşengeçlik kötü bir şey. :) Ayrıca Windows'u etkinleştir. ;)

Üşengeçlikten değil :D Gerçekten çok uzar, ondan :D Bir anlamı kalmaz.
Programın adı sistem toplama, sistem diyebilmek için o parçaların bir arada bulunması gerek. Yeni format attım, etkinleştiririm bir ara.

Bu arada program şahane olacak bana göre. Bütçe kısmı üzerinde de duruyorum, her olasılığı düşünüyorum.

Girdiğimiz bütçenin soldan 1. harfini silebileceğiz.
Eğer silecek karakter kalmaz ise yani boşluğu silmeye kalkarsanız :D Silmeyecek ve programın hata vermesi engellenecek, uyarı mesajı gelecek.
4 haneden yani 10 bin lirayı aşan bütçelerde uyarı verecek, otomatik olarak 4 haneye düşürülecek bütçeniz.

4mSy0a3.jpg

Recep abi, programı yeterli bulursan forumda kullanma olasılığın olabilir mi ? Gerçi görmezsin mesajı :D

Çalışmaya başladım, sanıyorum ki siz benden çok daha iyi biliyorsunuz bu işi. Ben çırak sayılırım şuan.
Geçen dönem Formapplication kısmına geçmiştik ancak bir şey öğrenememiştik, kendi kendimi geliştirdim.

1 saat içerisinde şöyle bir şey çıkarttım ortaya. Farklı isteklere göre farklı olasılıkları yaratacağım elbette.
İşin içine arka plan, botunların teması, yazı sitilleri falan girince çok daha can alıcı gözükeceğinden emin olabilirsiniz :D

96Y3XLO.jpg

Sizden istediğim yardım şu olsun :D
CheckBox'lar var 3 adet. Kullanıcı istediğine tik atacak.

Ben if diyecek ve şartları yazacağım.

Eğer CheckBox1 ve CheckBox 3 aktif ise ve TextBox.Text yani bütçe kısmı 950 ile 1050 arasındaysa donanımların linkleri çıkacak yanda.
Ancak istiyorum ki aynı sistemin Vatan'dan toplanmış hali de yandaki PictureBox'da çıksın. Görsellik katılsın.

Yani bu if komutunun altına nasıl bir komut yazarsam PictoreBox'da o resim çıkar. Aslında araştırsam kolayca bulunabilir ama madem yardımcı olmak istiyorsunuz olun :D
Programda da belirtirim emeği geçenleri.

Yapacağın çok basit şeyler. :) Ama kodlar foruma göre (butonların ve textbox'ların ismine göre) değişir. Ben Visual Basic'i okuldan vs. bir yerden öğrenmedim açıkçası deneme yanılma yoluyla öğrendim :) Şuanda lise 2 ye gidiyorum ama akıl yaşta değil baştadır. Anlattığına göre program arayüzü gerçekten çok sade biraz zenginleştirelim. :) Tabi bunu karşılıklı yapmak için dosya kaynağını bana göndermeniz lazım bunu açıktan göndermekte hiç güvenli olmaz. :) Facebook linkinizi özelden bana gönderin ve okullar açılmadan çalışmaya başlayalım okullar açılınca ne yazık ki sadece Cumartesi ve Pazar günlerini PC başında geçereceğim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya önemli olan kod kısmı, nesnelerin ismi değiştirilebilir pek önemi yok. Bu zaten en basit kısmı :D Siz kodu buraya yazın, noktası, virgülü doğru bir biçimde.
Zaten noktası, virgülü veya bazı işaretlerinden dolayı hata alıyorum genelde, bilmediğim komutları kullanmaya çalışırken.
Asıl önemli olan dolar olayı. Bugün dolar yüksek, A donanımını 80 liraya alıyoruz ama yarın düşecek belki de. Yarın o donanım 60 liraya düşer ise ne olacak ?

Program güncel olsun istiyorum. Gerekirse o anda dolar ne durumsa ise yazılsın istiyorum.
Ama bu değeri nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Akıl sır erdiremiyorum. Düşünüyorum, olmuyor.
Nasıl bir şey yapacağım ki doların durumuna göre bir sonuç çıksın karşılarına ?

- - - Güncellendi - - -

Düşündüm de aklıma şöyle bir şey geldi.
Mesela şuan dolar 2 TL. Ve A donanımı 100 liraya denk geliyor, dolar 2 TL'iken.

Yarın 1,50 olacağı tuttu diyelim. O zaman kullanıcı, elindeki bütçe ile daha iyi donanımlar alabilecek.
Ben kşeye bir Textbox koyayım ve doların durumunu yazmalarını isteyeyim.

Ben programdaki önerileri yaparken 2 liraydı diyelim, sonradan kullanıcı 1,50 yazdığında. Aynı oranda bütçesinden düşeyim.
Genişletirsek dolar 200'den 150'ye düştüğünde 4'de kullanıcının parası 4'de 1 oranında kıymetlenmiş oluyor ve 100 liralık ürün 75 liraya düşmüş oluyor.
Ürünlerin fiyatını düşüremeyeceğim için kullanıcının parasını 4'de 1 oranında çok algılatacağım.

Ne dersin ? Kod kısmını halledebilir miyiz ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı