Technopat Sosyal amacından sapıyor

Pandemi yeni değil bir senedir içindeyiz daha çok yasaklarda herkes eve kilitlendiğinden bunlar oluyor. İnternet daha şimdiden yavaşlama emareleri gösterdi. 17 gün boyunca daha nelere şahit olacağız kim bilir.

BIOS güncellediniz mi?

Şaka bir yana, teknik destek konularında zamanın büyük kısmı basit görünen ama temel bilgileri uygulamamaktan kaynaklanıyor.

Karmaşık yöntemlerden önce en temel şeylerin sorulması gerekiyor.
Hah evet bir de BIOS güncelleyin diyenler geliyor :)

Modlar gereksiz mesaj silmekten yorgun düştü ancak yetişmeleri imkansız. Zira internetin temel sosyal mekaniği bir tane gerekli cevap gelene kadar 100 tane geyik mesaj atılmasından oluşuyor.

Yine de Technopat Sosyal'de gerekli bilgi ve yanıt oranı Türkiye'de internet ortalamasına göre çok yüksek. Mesaj sayısının geyik/işe yarar ortalaması karşılaştırma yaptığımda benzer konuları bulduğum platformlara göre daha, çok daha iyi.

Ancak insanlar sıkılıyor ve muhabbet etmek istiyor, bu yüzden silmenin ve uyarı vermenin de bir dozu var arkadaşlar.

Ya birisi sabah rüyalandım orucum bozulur mu diye konu açmış, kendisi buradaysa az gülmedim kusura bakmasın :D

Google yazsa cevabını hemen öğrenecek. Neden burada konu açıp onaylanmasını ve cevap gelmesini bekliyor anlamıyorum.

Modlar gereksiz mesaj silmekten yorgun düştü ancak yetişmeleri imkansız. Zira internetin temel sosyal mekaniği bir tane gerekli cevap gelene kadar 100 tane geyik mesaj atılmasından oluşuyor.
Katılıyorum, herhangi bir konuda illaki gereksiz mesaj görüyorum.

BIOS güncellediniz mi?

Şaka bir yana, teknik destek konularında zamanın büyük kısmı basit görünen ama temel bilgileri uygulamamaktan kaynaklanıyor.

Karmaşık yöntemlerden önce en temel şeylerin sorulması gerekiyor.

Katılıyorum, dediğiniz gibi en temelden başlanmalı sorun analizine. Mesela bir Windows Update sorununa "bilgisayarı yeniden başlattınız mı?" gibi çok basit bir soru ile başlanmalı çünkü bazen sorun orada olabiliyor.

Google yazsa cevabını hemen öğrenecek. Neden burada konu açıp onaylanmasını ve cevap gelmesini bekliyor anlamıyorum.

Google'a yazmak onunda aklına gelmiştir değil mi?
Arkadaş illaki bakmıştır Google'a ama çözümü burada aramak istiyorsa yardım etmekle yükümlüyüz.
Etmek istemiyorsan etme.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı