Technopat Sosyal kuralları can sıkıcı

Bu konuyuda onaylamalarına şaşırdım zaten anarşizm felan diyip 2085 e kadar ban yiyebilirdin. Bu cümlenin içinde herhangi bir eki yanlış yazdığım için 24 saat ban yiyebilirim bile saçma sapan şeyler var işte ama gene de eğlenceli yer.

Hiçbir zaman moderatörler böyle bir şey yapmadı. Saçmalamayın.

Çünkü Türkçe kuralları en başta SEO yükseltiyor. En önemli açıklaması bu.
 
Çorba gibi yazmışsın. Tek seferde okuyup anlamak güçleşiyor. Kimse sizden olağan dışı bir şey yapmanızı istemiyor. Okullarda yıllardır yazım kuralları ve noktalama işaretleri eğitimi veriliyor. Kullandığınız dili doğru düzgün bir şekilde kullanın bir zahmet.
 
Bu amaç ile konulmuş bir kural zaten. Diğer teknoloji forumlarına girdiğinde "kanzi şimdi bnm pcde bi srn var anliyon mu" gibi bir cümleyle karşılaşıyorsun. Bu ortamdaki ciddiyeti öldürüyor. Laubali insanlara yardım etmek çok zor. Burada hepimiz gönüllü bir şekilde yardım ediyoruz, bir kuruş para almıyoruz. Ama adam sanki işçisiyle konuşurmuş yada ahbabıyla konuşurmuş gibi davranıyor. Bu da iletişim kurmayı zorlaştırıyor.

Ayrıca düzgün yazılmamış kelimeler konuyu anlamayı zorlaştırıyor. Ek olarak google'da ve diğer arama motorlarında arama yapıldığında düzgün yazılmış konular daha çabuk öne çıkıyor.

İnsanlarla uzun cümle kurarak anlaşamaz mıyım?
Virgüllerin düzgün kullanılmadığı, noktalarla ayrılmış olması gereken birden fazla cümlenin bir arada bulunduğu bir cümle kurarak anlaşamazsın.
 
Bu amaç ile konulmuş bir kural zaten. Diğer teknoloji forumlarına girdiğinde "kanzi şimdi benim PC'de bir srn var anliyon mu" gibi bir cümleyle karşılaşıyorsun. Bu ortamdaki ciddiyeti öldürüyor. Laubali insanlara yardım etmek çok zor. Burada hepimiz gönüllü bir şekilde yardım ediyoruz, bir kuruş para almıyoruz. Ama adam sanki işçisiyle konuşurmuş ya da ahbabıyla konuşurmuş gibi davranıyor. Bu da iletişim kurmayı zorlaştırıyor.

Ayrıca düzgün yazılmamış kelimeler konuyu anlamayı zorlaştırıyor. Ek olarak Google'da ve diğer arama motorlarında arama yapıldığında düzgün yazılmış konular daha çabuk öne çıkıyor.

Virgüllerin düzgün kullanılmadığı, noktalarla ayrılmış olması gereken birden fazla cümlenin bir arada bulunduğu bir cümle kurarak anlaşamazsın.

Bir cümlede virgül kullanılmadı diye o cümle anlaşılmaz bir cümle mi?
 
Bu forumdaki kurallar gerçekten can sıkıcı ve saçma neden cümle uzun olduğu için ve noktalama işaretlerine hata yaptığı için ceza verirsin anlamakta zorluk çekiyorum. Arkadaşlar TDK'ye mektup yazmıyorum insanları ile iletişime geçip sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz.

3 seneden fazla Technopat'tayım bence bir el atılması lazım.
 
Çoğu kurala hak veriyorum ama gereksiz mesaj kuralı gerçekten çok katı. 2 mesaj cırcır yaptık diye 1 hafta ban yiyorum.
Kaçıncı uyarın? Gereksiz mesajın cezası 1 saat. 2019'dan beri olduğum forumda ben gereksiz mesajdan 1 hafta ceza yemiyorum.
 
Talep sadece iletişim kurmaksa, daha kalitesiz forumlar tercih edip daha kalitesiz cevaplarla tatmin olmayı da deneyebilirsiniz. İsteğiniz bu mu? Kaliteyi korumaya destek verseniz aslında çok daha pratik olmaz mı? Saniyeler harcayarak saatler kazanmaz mıyız?
 
Kaçıncı uyarın? Gereksiz mesajın cezası 1 saat. 2019'dan beri olduğum forumda ben gereksiz mesajdan 1 hafta ceza yemiyorum.
Hocam 35 veya fazlası olabilir👉👈
 

Yeni konular

Geri
Yukarı