Technopat Sosyal Kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadeleştirildi dediğin kurallar, büyük küçük harf ve noktalama işaretlerine dikkat ederek anlaşılır bir mesaj yazıyorum, adam "de" kelimesini boşluksuz yazdığım için ban atıyor. Rezil.

Şaka yaptım bu arada çok iyi olmuş böyle hocam elinize sağlık.

@Emre C 30. kuralı açabilir misiniz? Ne gibi durumlardan bahsediliyor?
Güzel bir soru. Eskiden de bu kuralın istenilmediğini okumuştum. Bu kural hesabını, Technopat Sosyal'i, yani iyi bir şekilde kurallara uyarak Sosyal'i kullananları ilgilendirmiyor.

Örneğin moderasyon ekibine veya okurlara karşı ağır hakaretlerde bulunan, forumda reklam veya spam çalışması yapılan hesapları veya çok fazla çoklu üyelik açan kişilerin hesabını neden göstermeden doğrudan kapatabiliyoruz. 30. kural yani "Kullanıcı hesapları neden gösterilmeden kapatılabilir" kuralı özellikle düzene karşı sorun çıkartanlar için konulmuş bir kuraldır.

Aynı şey başlıklar için de geçerli. Konudaki 2-3 kelimeye dayanarak konu başlığı kökünden değiştiriliyor.
Mesela açtığım şu konuda sırf VALORANT'ı örnek gösterdim diye konu başlığı ''VALORANT'ta iken'' olarak değiştirilmiş. Halbuki bu problemi PUBG'de de, CS:GO'da da, Witcher'da da yaşıyorum.
Siz sormadan söyleyeyim, evet; Rapor edip ''VALORANT'ta iken'' ibaresini kaldırmalarını rica ettim fakat raporum reddedildi.
Bu arada yazdığınızı yanlış okumuşum, yazdıklarım alakasız olmuş bayağı ; Ama bunu da bir öneri ya da şikayet olarak değerlendirebilirsiniz.

O daha çok sağlıklı ve çevreye faydalı üyeler tarafından raporlandığın zaman olur.

Bu pek açıklayıcı olmamış. "Genel olarak link verilmesini, istenilmesini tavsiye etmez"den anladığım yapabiliriz ve yasak değil, doğru mudur? Ama korsan oyunlara teknik destek vermek yasak?

Özellikle yoğun saatlerde bazı şeyler gözden kaçabiliyor. Üyeler olarak raporladığınız mesajın tam olarak neresinde hata varsa rapora yazabilirsiniz. İşimizi çok daha kolaylaştırırsınız.

Bu pek açıklayıcı olmamış. "Genel olarak link verilmesini, istenilmesini tavsiye etmez"den anladığım yapabiliriz ve yasak değil, doğru mudur? Ama korsan oyunlara teknik destek vermek yasak?
Korsan ile ilgili kural da değişikliğe uğradı. Nokta atışı bir soru bu da, güzel. Technopat Sosyal'in torrent/yasa dışı linkleriyle dolu bir forum olmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu sebepten ötürü geliştiricisi tarafından terk edilmeyen, satışta bulunan oyunların link verilmesi uygun değildir.

Ancak geliştiricisi tarafından terk edilmiş, insanlar, oyuncular sadece oyunu crack yollardan edinebiliyorsa, Technopat'ta paylaşırsa, bu paylaşıma engel olup uyarı vermeyeceğiz. Paylaşılan abondonwarenin güvenilir olup olmadığı da indiren ve paylaşan kişinin sorumluluğunda olur. Moderasyon ekibi olarak bu link güvenlidir, bu link güvenli değildir diye bir görüş belirtemeyiz. Zira geçmişte satışta olmayan oyunların indirme linklerinin güvenirliği rapor sisteminden soruluyordu, sorulmaması gerekiyor. Biz bu konuda net bir şey diyemeyiz.

Terk edilmiş oyunlarda her ne kadar paylaşıma göz yumsak da bu durum gereğinden fazla artış gösterirse moderasyon ekibi müdahale edebilir. Teknik destek konusunda da oyunun korsan olup olmamasından ziyade sorunun çözümüne odaklanmanızı okurlarımıza tavsiye edeceğiz. Korsan yazılımlar için destek sözü veremeyiz, yine bu durumlarda okurlar birbirleriyle destekleşecektir. Yeni korsan kuralı tam ortalama bir kural oldu diyebiliriz. Anlayışınız için teşekkürler.

Peki linklerdeki yasaklı kelimeler düzenlenecek mi? Konu sahibine, linki mesajın gönderilebilmesi için araya farklı semboller koyarak atınca ilk seferde anlamıyor ne yapması gerektiğini. Fit-kız sitesinden bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…