Technopat Sosyal Neden Son Zamanlarda Eskisi Kadar Aktif Değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örneğin benim Türkçem iyi olmadığı için arada bir noktalama ve harf hatası yapabiliyorum. Hemen 1 veya 2 gün ceza alıyorum.

Daha iyi işte. Bu sebeple hata yaptığınız yerlerden ders çıkarmış olursunuz.

Bozuk Türkçe ile kirletilen yerlerde takılmaktansa böyle kaliteli yerlerde takılmak size çok şey kazandırır.
 
Yıllardır şu saçma şeyi söylemekten bıkmadınız.
Bıkmadık. İstemiyorsan sen de okuma, pek de umrumda değil. Git çalış kardeşim. Belki ilerde marangoz falan olup bir baltaya sap olursuuz en azından. Karnınızı siz doyuracaksınız ben sizin karnınızı ya da bir başkası doyurmayacak.
 
Şimdi benim gördüğüm kadarıyla bu forumda eskiden gerçekten teknik konularda bilgili ve olgun insanlar vardı ve bu insanlar birbirine bu platform üzerinden ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlardı. Yani ben de yeni bir üyeyim ancak bunu eski konulara ve mesajlara bakarak anlayabiliyorum tabi. Şimdi neden bilmiyorum ama o insanlar bir şekilde forumdan uzaklaşmış biraz, varsa da tek tük. Şu an çoğunluğu daha önce de söylendiği gibi çocuk diyebileceğimiz yaştakiler oluşturuyor. Liseliler yani :) Bu kitle bilgi sahibi olmadığı konularda bile bir profesör edasıyla ahkam kesmekten garip bir şekilde haz duyuyor sanırım, ve o kadar da yardımsever değiller. E hal böyle olunca, misal iki cihazdan hangisini alayım gibisinden bir konu açıldığında o konuda öğrendiği bir iki bilgi kırıntısıyla ahkam kesen bir iki liseli gelip konuyu açana hiçbir yardımı olmayan ama görünürde de "boş olmayan" iletiler yazıyor, o konuda hiç bilgisi olmayan liseliler ise rezil olmaktan çekinip hiçbir şey yazmıyor tabi. Yani gerçekten kapsamlı bilgi sahibi ve yardımsever bir kullanıcıya denk gelip de ondan tavsiye almak zor cidden. Fark etmesi değil de denk gelmesi zor yani. Yoksa öyle birinin yazım tarzından belli oluyor bunlar :)

Yani uzun lafın kısası, bir site biraz popülerlik kazandığında oraya ne yazık ki kaçınılmaz olarak böyle yaşı küçük bir kitle de geliyor ve maalesef bu kitle ortamın kalitesini aşağı çekmekte çok yetenekli oluyor çoğu zaman. Neyse ki Technopat gibi bir forumda insanlara yardımcı olabilmek için biraz donanımlı bir insan olmak gerekiyor ve bu yüzden kimin ne olduğu belli oluyor bir şekilde :)
Cezalar yüzünden gitti çoğu kişi. Technopat'In Google Play yorumlarına bakarsanız çoğu kişinin neden burayı sevmediğini anlarsınız. Sanki Kuzey Kore burası anlamadım gitti :D
Aslında sadece Technopat Sosyal değil, Technopat'ın YouTube kanalına olan ilgide azaldı. 2013-2014 Yılları arasında Technopat çok daha hızlı bir şekilde abone kazanıyordu ve daha çok izleniyordu. Şimdi o kadar çok ilgi görmüyor. Sebebini bilmiyorum.
Bir türlü 1 milyon olamadı :D
 
Cezalar yüzünden gitti çoğu kişi. Technopat'In Google Play yorumlarına bakarsanız çoğu kişinin neden burayı sevmediğini anlarsınız. Sanki Kuzey Kore burası anlamadım gitti :D
Tüm cevap kısa ve öz bir şekilde yazılmış. Uçana kaçana ceza veriliyor. Şimdi buna da bir kulp takarlar ve basarlar cezayı. Bekliyorum haydi 👍
 
@lightwhite dediğine aynen katılıyorum. Bence de sorunun büyük kısmı bu durumdan kaynaklanıyor. Sorulan sorularda ve açılan konularda, yazılan şeyler tam anlamıyla yanlış olmasa bile o kadar çok bilgi kirliliği oluyor ki; girip bi' bakayım dediğimde yazılanları gördükten sonra cevap yazasım gelmiyor çoğu zaman.
 
Okul açıldığından falan değil. O 'hardcore' işsizlerden biri benim. Bu forum okul zamanında bile bir aktifliğe sahipti, artık yaz tatilinde bile tek tük konu açılıyor da oralara yazıyoruz. Üyelerin zamanla uzaklaşmasına kısmen gereksiz cezaların sebep olduğunu düşünüyorum. Son tatilde bile bu nedenle 3 kişi kaybettik.
 
Muhtemelen ban yiyeceğim ama yine de diyorum, son zamanlarda hem site ağırlaştı (özellikle mobilde çekilmiyor), hem de moderasyon ekibi bozuldu (hepsi değil, içlerinde çok değerli hocalarım da var haklarını yememek lazım). Bir de sanki bana artık teknoloji forumu vasfından uzaklaşıyor gibi geliyor. Bilgisayar toplamada konu açıyorum mesaj yazan yok ama konu dışında biri konu açıyor en az 20 mesaj, hele biraz da siyasiyse ilk 1 saatte zaten 10 sayfa oluyor. 2016'dan beri burada üyeyim ve aktif olmaya çalışıyorum, ama artık forum eski tadını vermiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı