Technopat Sosyal Neden Son Zamanlarda Eskisi Kadar Aktif Değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah be okul. İnsanların sosyalleşmesine engel oluyorsun. Zaten öğrettiğin, verdiğin bir şey yok. Neyse.
Kafana silah dayayıp okuyacaksın diyen mi var? Memnun değilsen git fırında çalış ya da sanayide çırak ol. 1 hafta içerisinde okuluna ağlaya ağlaya dönersin.

Okul nasıl bu kadar engel olabiliyor şimdiye kadar anlamış değilim. Aile tarafından cihazlara yasak koyulduğu için girememeyi anlarım da, onun dışında okul sonrası elbet vakit oluyor yani. Umarım Sosyal'e bile uğrayamayacak bu vakitlerini hayatlarını değiştirecek önemli şeylerle dolduruyorlardır.

Son düzenleme:
Şimdi benim gördüğüm kadarıyla bu forumda eskiden gerçekten teknik konularda bilgili ve olgun insanlar vardı ve bu insanlar birbirine bu platform üzerinden ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlardı. Yani ben de yeni bir üyeyim ancak bunu eski konulara ve mesajlara bakarak anlayabiliyorum tabi. Şimdi neden bilmiyorum ama o insanlar bir şekilde forumdan uzaklaşmış biraz, varsa da tek tük. Şu an çoğunluğu daha önce de söylendiği gibi çocuk diyebileceğimiz yaştakiler oluşturuyor. Liseliler yani :) Bu kitle bilgi sahibi olmadığı konularda bile bir profesör edasıyla ahkam kesmekten garip bir şekilde haz duyuyor sanırım, ve o kadar da yardımsever değiller. E hal böyle olunca, misal iki cihazdan hangisini alayım gibisinden bir konu açıldığında o konuda öğrendiği bir iki bilgi kırıntısıyla ahkam kesen bir iki liseli gelip konuyu açana hiçbir yardımı olmayan ama görünürde de "boş olmayan" iletiler yazıyor, o konuda hiç bilgisi olmayan liseliler ise rezil olmaktan çekinip hiçbir şey yazmıyor tabi. Yani gerçekten kapsamlı bilgi sahibi ve yardımsever bir kullanıcıya denk gelip de ondan tavsiye almak zor cidden. Fark etmesi değil de denk gelmesi zor yani. Yoksa öyle birinin yazım tarzından belli oluyor bunlar :)

Yani uzun lafın kısası, bir site biraz popülerlik kazandığında oraya ne yazık ki kaçınılmaz olarak böyle yaşı küçük bir kitle de geliyor ve maalesef bu kitle ortamın kalitesini aşağı çekmekte çok yetenekli oluyor çoğu zaman. Neyse ki Technopat gibi bir forumda insanlara yardımcı olabilmek için biraz donanımlı bir insan olmak gerekiyor ve bu yüzden kimin ne olduğu belli oluyor bir şekilde :)

İnsan eğitilemez diye düşünüyorum, kendini eğitir. Kendini eğitmek istemeyen kimseye de zorla bu olayı yaptıramazsın. Ama eğitim görmek, kendini geliştirmek isteyen birisini bu olaydan mahrum bırakmak çok kolay. O yüzden eğitilmek istemeyenler değerinizi bilin, size bir seçim sunuluyor istediğinizi tercih etme hakkınız var. Sizin yerinizde olmak isteyenlerin zamanından ve ruhundan çalmayın.
Ayrıca lütfen 'şu ders ne işime yarayacak, şu konu nerede karşıma çıkacak' gibi düşüncelerinizi kendinize saklayın başkalarını yormayın. Zaten haberdar oluyoruz böyle düşünenlerden "binlerce öğrenci sıfır çekti" şeklinde haberlerle.

Kafana silah dayayıp okuyacaksın diyen mi var? Memnun değilsen git fırında çalış ya da sanayide çırak ol. 1 hafta içerisinde okuluna ağlaya ağlaya dönersin.

Yıllardır şu saçma şeyi söylemekten bıkmadınız.

Son düzenleme:
Görevli arkadaşlar çok bunaltıyor insanları o yüzden olabilir. Örneğin benim Türkçem iyi olmadığı için arada bir noktalama ve harf hatası yapabiliyorum. Hemen 1 veya 2 gün ceza alıyorum. O yüzden diğer forumlar daha esnek olduğu için genelde oralarda takılıyorum...

schoolindoctrination3.jpg

Herkes okula karşı ama birisi de çıkıp şöyle olsun şunu yapsınlar demiyor. Ne yapılmalı mesela? Öğretmen adaylarına mı daha iyi eğitim verilmeli, çocuklara özel meslek kursları mı açılmalı? Okula gitmeyen çocuklar napsın, evde oturup oyun mu oynasın, Youtuber mı olsun ne yapsın? Nedir öneriniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı