Technopat Sosyal Uyarı Affı Ocak 2025

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "gereksiz mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Bu afta ise 1 Ocak 2023'ten önce verilen:

• Gereksiz mesaj uyarıları,
  • Türkçe/Yazım uyarıları ve onların alt uyarılarını kalıcı olarak sildik.
Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi sosyaller.

Benim 2022 yılında bir uyarım duruyor.
Ekran görüntüsü 2025-02-08 132818.png

Konu genel olarak şikayet yerine dönüştü o yüzden mesaj yazmak istedim. Tamamen kendi düşüncelerim yani moderasyon veya yönetim adına konuştuğum yok. Mesajlarıma beğenmedim atıldığı için açıklama ihtiyacı duydum.

Öncelikle bu uyarıların silinmesi sebebiyle bence geçmişi karalamak yerine beyaz sayfa açmalıyız. Herkes uyarı almıştır, moderasyondakiler de bir zamanlar üyeydi. Benden uyarı silinmedi mi? Tabii ki gereksiz mesajlarım silindi. Ben uyarı almıyor muyum? Ben de alıyorum. İkimiz de aynı taraftayız. Sadece bir taraf uyarılarla diğerlerine olması gerekeni öğretmeye çalışıyor. Zaten amacımız ceza ve forumdan soğutmak olsa inanın kuralları yumuşatmazdık bile ama hatırlarsınız ki geçen sene uyarılar düzenlendi. Süreler değiştirildi. Kurallar değiştirildi. Zaten sizden gelen dönütlere göre oldu bu. Bu uyarı silinmesi konusunda da başkalarında hala kalan uyarılar var tabii ki onlar özel uyarı olduğu için kalmış. Emre C tek tek bakıp siliyor. Sizce de bizi düşünüp kuralları yumuşatan, uyarıları (üstte yazılanlarda gördüğünüz "Öneri yaptım" diyenler gibi) talepler geldikçe tek kalemde silen, tek tek vaktini ayırıp profilden uyarıları silen yöneticiye sahip olduğumuz için şanslı değil miyiz? Ben başka forumda böyle bir şey görmedim.

Biz de kuralları uygulamaya çalışırken hata yapıyor olabiliriz. Haklı haksız uyarı alıyor olabilirsiniz. Biz hep bunu çözüme teşvik ediyoruz. Siz bize laf atarsanız, hakaret ederseniz, aslında aynı yardım amacı uğrunda burada olduğumuzu unutup arkanızı dönüp giderseniz bu aflar hiçbir işe yaramaz. Sonsuza kadar moderasyon ve üye kavgası olur. @dolob üyeleri değerli görmediğimizi düşünmüş mesela. Ben uyarı atarken üzülüyorum gerçekten. Birisine yazım kuralı atarken süresi olmayacak, onu engellemeyecek şekilde atmaya çalışıyorum. Israrla sürekli hatalı yazanlara atıyorum. Bana gelip rapor atıp küfür edince ben onun için o kadar yumuşak olmaya ve öğretmeye, yönlendirmeye çalışmama rağmen dediği ağır küfürlerden dolayı bu sefer de ceza 5-10 yıl forumdan uzaklaştırınca rahatsız oluyorum. Niye düşmanmışız gibi iletişim kurmak zorundayız hiç anlam veremiyorum. Bir sorununuz varsa eğer uygun şekilde söylerseniz, "Neden böyle oldu?" diye bir şekilde ulaşıp sorarsanız biz cevaplamıyor muyuz? "Sana ne? Kabul et otur." diyen tek bir kişi bile görmedim ben moderasyonda.

Karşı tarafa nasıl yaklaşırsanız onlar da size ona göre yaklaşır, bunu unutmayın lütfen. Boşuna tartışmaya gerek yok. Hatalıysak raporlayın, sorun varsa söyleyin. Konuda sorun yaşadığını söyleyen birisi raporlamış geri dönüş yaptık hemen açıkladık. Birileri bir derdi olduğunu söyledi yanıtladık. Gerekenleri yapıyoruz. Arkada nasıl daha çok üyeler konulara katkı sağlar, bunun için ne yaparız diye düşünüyoruz. Konularda birbirinizle, raporlarda bizimle tartışmanızdan mutluluk duymuyoruz. Hepimiz aynı forumda aynı yollardan geçiyoruz ve buna göre 1 rapor gelirse bazen tüm gün kendi içimizde o rapora özenip işlem olarak ne yapalım diyoruz. O sırada itirazın değerlendirilmesini bekleyen o üye bizim onu umursamadığımızı düşünüyor ama aslında itirazları önemli görüp fazla umursadığımız için o üye bekletiliyor. Bunu bilin yeter.

Keşke direk bütün uyarıları silseydiniz. Yeni olup çok uyarısı olanlar ne olucak?

Uyarı sayınızın bir önemi yok aslında, eğer uyarılarda çıkan bildirimi okuyup ona göre dikkat ederseniz sizi kimse 3-5 uyarınız varken kafasına göre "Nokta koymamış!" diye 1 ay banlamaz mesela. Bu ilk af değil, son olacağını da şahsen ben düşünmüyorum ayrıca. Ben giderim o zamana başkaları gelir yine bu forum devam eder.

Bunun yerine daha iyi ne yapabiliriz belirtirseniz daha iyi olmaz mı? Düşüncelerinizi belirtmeniz için açılmış bir konu. Güzel bir fırsat.

Merhaba Sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "Gereksiz Mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.
Hapis cezasına mı af çıkarıyorsunuz ? 🤣🤣🤣
Kuzey Kore'yi değil Güney Kore'yi isteyin, Donanım Arşiv'den devam.

Merhaba Sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "Gereksiz Mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.
Benim uyarılar silinmemiş ancak silinmesini istemiyorum. Aldığım bütün uyarıları bir daha olsa bir daha alırdım. Pişmanlıktan öte gururumdur uyarılarım.

Bana göre Technopath'ın yazım kuralları oldukça sıkı. Bir veya iki harf yanlış yazınca uyarı yeme riski bulunuyor. Yine de güzel bir forum sitesi.
Harften dolayı uyarı verilmemekte. Kurallar aslında hafifletildi, konuya yazan okurlarımızın çoğu eskiden kayıt yapıp eski kurallara, düzene hakim olup o zaman aldığı uyarıların şimdi de verildiğini sanıyor. Bir taraf uyarıların hafifletilmesinden yakınırken, diğer taraf ise daha da hafifletilmesini istiyor.

Şu anki düzen ne çok sıkı ne de çok yumuşak, gerekli gereksiz uyarıları konuşuruz ve sizlerden gelen bildirimler doğrultusunda tabii ki değerlendirip yumuşatabiliriz. Cevap yazan herkese teşekkürler.

• Bağlaç olan "de/da/ki" ayrı yazılır
  • Kısaltmalar Büyük Harfle Yazılmalı
  • Noktalama İşaretlerinden Sonra Boşluk Bırakın
  • Noktalama İşaretlerinden Önce Boşluk Bırakmayın
  • Soru Ekleri Ayrı Yazılmalı
  • Özel İsimlerin Yanlış Yazımı
  • Soru cümlesinin yanlış yazımı
  • Bağlaç olan da / de ayrı yazılır

Bu eski başlıklı uyarılar affa dahil edilmemiş, toplu olarak silmeye çalışacağız bu uyarıları da. 1 Ocak 2023'ten önce verilen bu uyarılar ve yazım/Türkçe kurallarına uymayan mesaj uyarıları profilden silinmeyenler destek sisteminden talep açarak belirtebilir ama önce bir süre beklerlerse sevinirim. Bu konu altı biraz karıştığından kilitlemem gerekti, anlayışınız için teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı