İki haftadır forumu takipteydim ve dün üye oldum. Bu süre zarfında gördüklerim şunlar;
Yakışıklılık ve kızlarla ilgili konular çok var ve bu forumun yaş ortalamasının göstergesidir. Yetişkin insanlar bu tür şeyler konuşmaz. Bunun haricinde gündüzleri forum neredeyse çok sessiz. Akşam olduktan sonra canlanmaya başlıyor. Bu da %90 oranında üyenin okul çağında olduğunu gösteriyor. Sorun mu benim için, hayır. Girmem bu tür konulara olur biter. Ama bir noktadan sonra yeter be kardeşim ne çok derdiniz varmış dedirtebilir.
Diğeri ise bilgisi olmadığı halde bilgiliymiş gibi konulara mesaj yazmak. Birkaç kişiye yardımcı olurken denk geldim. Bununla birlikte konu eğer çözülmüş ise başkaları gelip, içeriği okumadan hala daha cevap yazmaya devam ediyor. Aslında bu yıllardan beri Türk forumlarında olan genel bir sorun. Aynı zamanda YouTube gibi mecralarda da bu yapılır. İçerik dinlenmeden, okunmadan başlığa göre yorumlanır. Bu yüzden konuyu açan kişinin sorunu çözüldüyse, çözüldü butonuna basması gerekiyor ama bunu neredeyse kimse yapmıyor ve bu zorunlu kılınmalı bence bir şekilde.