Technopat Sosyal'in gün geçtikçe kötüye gitmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foruma üye olmayıp konu açıp öneri isteyen kişiler var. Bu kişiler çoğunlukla forumu nasıl kullanmaları gerektiğini bilmiyor olabilir. Ya da güncel bir tavsiye istediği için konu açmış olabilir. Burada sıradışı bir durum yok.

Klavye önerisi istemek suç mu? Kurallarda öneri istemek yasak diye bir kural görmedim. Evet, belki bu konudan 50 tane olabilir ama konu sahibinin belki farklı istekleri var klavye için? Bunu bilemeyiz. Ben mesela 3 tane kulaklık konusu açtım. Birincisi kulak içi mi, yoksa kulak üstü mü?
İkincisi 150 TL bütçe ile kulaklık önerisi.
Sonuncusu da 180 TL bütçe ile kulaklık önerisi.
Birinci konuyu bir türlü karar veremediğim için açtım. İkinci konu ise öneri istedim. Son konu ise bütçemi artırınca farklı bir öneri olur diye açtım. Bak 3 kulaklık konusu ama farkları var.

Ve öneri istiyorsa bir şey yok. Neden kızıyor acaba burası özgün bir forum.

Klavye önerisi istemek ne ara kalite düşüklüğü oldu anlamadım, onun dışında:

Forumun genel kitlesi arttığı ve gelen her kişinin bilgili olamayacağını varsayarsak normal bir durum.

Pandemi dönemi, okulların tatil olması derken insanlar bu forum gibi internet sitelerine yöneldi. Gelen kişiler de genelde yardım almak için geliyor, bu yüzden fazla bilgili olmuyorlar. Bu da alternatif hayat bölümünün çok aktif olmasını sağlıyor.

Bazı konuların onaylanmasına şaşırıyorum fakat genel olarak durum bu. Okullar açıldığı için bir nebze düşer diye umuyorum, yönetim de bu konuya el atsa güzel olur.

Burası bir topluluk ve insanların açtığı konuları siz değiştiremezsiniz. Konular da gayet normal. Zaten normal değilse veya daha önce bu konudan binlerce açıldıysa (bkz. Kodlamaya nereden başlamalıyım?) uyarıyoruz. Gün gelir X forumundan bilmediğiniz bir şey öğrenirsiniz, gün gelir Z forumundan. Tavsiyelerden bıkmışsınız herhalde ancak hepsi de gayet mantıklı konular. Teknoloji sadece yazılımdan ibaret değil. Zaten bir forumda donanım önerisi yoksa ben o forumun "forumluğundan" şüphe ederim. Burada hep beraber bir aileyiz. Etik kurallar çerçevesinde ve uyulması gerekenler dışında, kimse kimsenin ne konu açtığına karışamaz. Umarım anlatabilmişimdir. İyi Sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…