Çözüldü Technopat TurkNet'e neden tepkisini koymuyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kronik1907

Hectopat
TurkNet'in ahlaksızca son yaptığı yaptığı zamma nedense bu firmadan mamalanan Technopat'tan hiçbir tepki yok.
Forumda açılmış konu var.
Technopat'tan katılan yok.
Forumda kendilerinin açtığı farklı bir konuda durumu hatırlatan bir bildiride bulunuyoruz cevap yok.
Facebook sayfalarındaki paylaşımlarında konuyu hatırlatıyoruz cevap yok.

YouTube videolarinda konuyu hatırlatıyoruz bir cevap yok.

Bu kadar bildirimi hiçbir şekilde görmeme şıkları yok.

Acaba neden ayda bir TurkNet reklamı yapan bu şirket bu ahlaksız zamma karşılık bir kelam laf etmiyor?

Hayatlarının sonuna kadar yetecek miktarda prim mi aldılar bu TurkNet'ten acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Adım adım fikirlerimi beyan edeyim:
  • Öncelikle TurkNet'in enflasyonist bir ortamda zam yapmama sözü vermesi şahsi fikrimce bir hataydı.
  • Zaten TurkNet'in yükselişinden pek hoşnut olmayan arkadaşlar hat ücretlerini fırlatınca doğal olarak TurkNet zammı da kaçınılmaz oldu.
    • Yani zammın sebebi Turk Telekom hat ücretlerini artırması.
    • GigaFiber'de fiyat aynı devam ediyor. TurkNet burada sözünü tuttu ki buradan da zammın TT kaynaklı olduğunu anlamak mümkün.

Bu durumda ne yapabilirsiniz?​

• Taahhütsüz olduğu için TurkNet aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
  • Technopat'ın bu konuya yaklaşımını uygun bulmuyorsanız daha tarafsız olduğunu düşündüğünüz platformlara yönelebilirsiniz.
Sevgiler
@TurkNet Destek Ayşegül, belirli bir dönemde abone olanların fiyat artışından etkilenmeyeceğini söylemişti ve GigaFiber’e de zam yapılmamış. Teknik olarak sözlerini tutmuş oldular. Türk Telekom’un yaptığı zam gerçekten kötü oldu. TurkNet’ten kaçıp diğer sağlayacılara giden müşteriler de elbet zamla karşı karşıya kalacak çünkü bunun sorumlusu devlet.
Teknik olarak nasil tuttular sozu? Bas baya tutamadilar. 2023 hazirana kadar zam yok diyip zam yaptilar ve siz buna teknik olarak sozlerini tuttular diyorsunuz garip. Fiyat artisindan herkes etkileniyor etkilenmemek icin toplu bir sekilde 1400 TL para veriyorsun 10 ay icin bu sozunu tutmak olmuyor. Gigafiber zaten kendi altyapisi oldugu icin 140 TL direk kendi cebine giriyor kira felan vermiyor yani zam yapmamasi normal. TT altyapilarinda ki musterilerinden aldigi kar yuzdesi kiradan dolayi az gelmis ki ceplerini doldurmak icin tekrardan zam yapilmis. Ama bu hareket ceplerindeki paranin azalmasina yol acacak gibi duruyor. Zamlarin sorumlusunun devlet olmasi da dogru. Turk Telekom tekeli ne isterse onu yapiyor devlet hisseli bir sirket oldugu icinde devletin de isine geliyor. Ama Turknet'in veya Turknet'ten kacan musterilerin gececegi firmalarin *durduk yere* zam yapmasi da devletin sorunu degil para hirsidir. Ayrica diger ISS'ler de zam yapacak gibi durmuyor. Turknet sayesinde abone artislari yasiyor.

Adım adım fikirlerimi beyan edeyim:
  • Öncelikle TurkNet'in enflasyonist bir ortamda zam yapmama sözü vermesi şahsi fikrimce bir hataydı.
  • Zaten TurkNet'in yükselişinden pek hoşnut olmayan arkadaşlar hat ücretlerini fırlatınca doğal olarak TurkNet zammı da kaçınılmaz oldu.
    • Yani zammın sebebi Turk Telekom hat ücretlerini artırması.
    • GigaFiber'de fiyat aynı devam ediyor. TurkNet burada sözünü tuttu ki buradan da zammın TT kaynaklı olduğunu anlamak mümkün.

Bu durumda ne yapabilirsiniz?​

• Taahhütsüz olduğu için TurkNet aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
  • Technopat'ın bu konuya yaklaşımını uygun bulmuyorsanız daha tarafsız olduğunu düşündüğünüz platformlara yönelebilirsiniz.
Sevgiler

Konuyu 02 Aralık 2021'de açmışım. Neyin ne olacağını ön gördüm fakat firma arkasında durmadı verdiği sözün.

Açıkçası benim kızdığım konu bu. Cem Bey açıklama yaptı zam yok dedi. Oh dedim, 06.2023'e kadar zam yok, o zaman Turknet ile devam edeyim. O zaman geldiğinde bakarız.

139 TL olduğu dönemde Superonline TV hizmetiyle birlikte aynı hızı 130 TL'e verecekti. 24 ay söz verdiğimde. Dedim Turknet nasılsa 06.2023'e kadar zam yapmıyor Turknet ile devam edeyim.

Evet hata idi ve bu hatanın cezasını biz yani benim gibi insanlar çekiyor.

Bu durumda ne yapabiliriz?
- Farklı firmaya geçebilirim ama 130 TL ödeyecek iken şimdi fiyatlar 200 ve fazlası oldu.

Bunlarda benim beyanımdır. Açıkçası sözünün arkasında duramayan bir firmadır.

Teknik olarak nasıl tuttular sözü?
Sabit fiyat garantisi sadece belirli bir dönemde abone olanlar için geçerliymiş. Belki yeterince belirtilmemiştir veya kayıp geçen, küçücük, kimsenin okuyamadığı yazılar gibi belirtilmiştir. Çoğu kişinin haberi olmadığına göre yetersizlik var. Herkesin bunu bilmesi gerekirdi.
Ayrıca diğer İSS'ler de zam yapacak gibi durmuyor.
Türk Telekom, %67 oranında zam yaptı. Sağlayıcıların mevcut kampanyaları yenilendiğinde onlar da fiyatta değişiklik yapmak zorunda kalacaktır. Gerçekten çok fazla bir zam ve diğer giderlerde de artış var. Farkı yansıtmayarak çok uzun süre devam edemezler.

Sabit fiyat garantisi sadece belirli bir dönemde abone olanlar için geçerliymiş.
İşte o donemde abone olanlar icin verilen soz 10 aylik faturanizi hemen odeyin indirimli kullanin oluyor. Acikcasi 1400 TL pesin para vermek de kolay bir sey degil bana gore.
Türk Telekom, %67 oranında zam yaptı. Sağlayıcıların mevcut kampanyaları yenilendiğinde onlar da fiyatta değişiklik yapmak zorunda kalacaktır. Gerçekten çok fazla bir zam ve diğer giderlerde de artış var. Farkı yansıtmayarak çok uzun süre devam edemezler.
Bu zam haziran ayinda gecerli oldu hocam. Ve tum İSS’ler bu zamdan dolayi fiyat artisi yapti. Su anda TT'nin yaptigi yeni bir zam yok. Bu yuzden diger ISS'ler para hirsina burunmeyip kafalarini calistirirsa zam yapmazlar ve daha fazla abone kazanip daha iyi yerlere gelirler.

Arkadaşlar TurkNet çoğu yerde Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor ve TT hat fiyatlarına zam yapınca mantıken TurkNet'te fiyat arttırmak zorunda kalıyor. Zaten TurkNet GigaFiber yani kendi fiber hatları üzerinden internet sağladığı yerlere zam yapmamış.

Arkadaşlar TurkNet çoğu yerde Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor ve TT hat fiyatlarına zam yapınca mantıken TurkNet'te fiyat arttırmak zorunda kalıyor. Zaten TurkNet GigaFiber yani kendi fiber hatları üzerinden internet sağladığı yerlere zam yapmamış.
Turk Telekom altyapısını kullanan bir sürü firma var, onlara bir şey olmuyorken TürkNet'in bu kadar zam yapmasını açıklayabilecek nasıl bir argüman var elinizde?

Böyle bir ortamda bence TürkNet'in tek fiyat politikasından vazgeçmeleri gerekiyor. Eğer tek fiyat politikasını bırakmazlarsa başta ADSL kullanıcıları olmak üzere (Hatta bana göre VDSL 50 Mbps den aşağı olan kullanıcılar) firmayı bırakacaklardır. Şu an için mesela 16-35-50-75-100 Mbps paketleri için ayrı ayrı fiyat oluşturmalılar. Bu şekilde kullanıcılara daha uygun fiyatla internet vermeye devam edebilirler. Hem de kullanıcı kaybetmemiş de olurlar fazla. Çünkü insanların kaçtığı diğer sağlayıcılara baktığımda bu şekilde fiyatlandırmalar olduğunu görüyorum. Böyle bir ekonomi ortamında TürkNet'in tek fiyatta kalması mantıklı değil artık.

Turknet ailesi olarak şeffaf ve yalın bir hizmet anlayışı ile size hizmet sunuyoruz. Alt yapınızın desteklediği en yüksek hızı tek fiyat anlayışı ile taahhüt yada sözleşme olmadan size hizmet veriyoruz. Alt yapınızın desteklediği en yüksek hızda sabit fiyat anlayışla hizmet almaktasınız.

TurkNet olarak diğer firmalardan çok farklı bir internet deneyimini müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz. Hizmet kalitemizi arttırmak için her geçen gün var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyor, birçok yenilikler, değişiklikler yapıyoruz.

Fiyat zammı TurkNet ailesi olarak zorunlu olmadıkça yapmadığımızı ve amacımızın müşteri memnuniyeti olduğunu iletmek isterim. Fakat sizlerde takdir edersiniz ki artan alt yapı maliyetleri kaynaklı siz değerli abonelerimize daha kaliteli bir hizmet sunabilmemiz için bizlerde maliyetleri göz önünde bulundurarak fiyatlarımızdaki güncellemeyi sizlere iletmek durumunda kaldık.

Fakat yine diğer firmalardan ayrı olarak taahhüt sözleşme olmadan sabit fiyat garantimiz devam etmektedir. Aynı zamanda 20Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında 10 aylık faturanız peşin ya da kredi kartınıza 3 taksit ödemeniz durumunda yapılacak fiyat zammından etkilenmeyeceğinizin bilgisini de iletmek isterim.

Peşin olarak ödeme yaptığınızda ise 10 aylık süreç boyunca hız değişliği yapılamayacağını da belirtmek isterim. Yeni paket ücretinizde değişiklik olmadan alt yapınızı destekleyen en yüksek hızda sabit fiyat garantisi ile kullanımlarınıza devam edeceksiniz. Farklı bir sorunla karşılaşmanız durumunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Anlayışınız için teşekkür eder, farklı bir sorunla karşılaşmanız durumunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Sağlıklı Günler Dilerim.

Bana atılan destek mesajıdır bu. Bakınız artık her söylediklerini, her yazdıklarını dikkat inceleyiniz. Her ne kadar söyledikleri veya yazdıklarını yerine getirmeselerde kırmızı ile işaretli bölüm dikkatimi çekti.

Peşin olarak ödeme yaptığınızda ise 10 aylık süreç boyunca hız değişliği yapılamayacağını da belirtmek isterim.

Yani taksitli ödersem hızım kafalarına göre düşürürler. Peşin ödersem hızım aynı kalır.

Bu zam haziran ayında gecerli oldu hocam. Ve tum ISS'ler bu zamdan dolayi fiyat artisi yapti. Şu anda TT'nin yaptigi yeni bir zam yok. Bu yuzden diger ISS'ler para hirsina burunmeyip kafalarini calistirirsa zam yapmazlar ve daha fazla abone kazanip daha iyi yerlere gelirler.
Temmuzda çalışanların maaşlarına ve diğer çoğu şeye zam geldi. Türk Telekom’a ödenen para tek gider bile değil. Türkiye’de maalesef neredeyse hiçbir şeyin fiyatı sabit kalmıyor. Henüz zam yapmayan birkaç sağlayıcı mevcut. Rekabet nedeniyle daha az zam yapan firmalar da var ama mevcut durumda pek böyle devam edebileceğini sanmıyorum.

Yapılacak zamların ve sözleşmelerin daha net bir şekilde belirtilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlarca sayfalık sözleşmedeki okuması neredeyse imkansız maddeler hiç hoş olmuyor. TurkNet’in sabit fiyat garantisinin ne olduğu açıkça ve herkesin kesinlikle görebileceği şekilde belirtilmediği için memnun olmayan çok müşteri var.

TurkNet'in tek fiyat politikası artık bu ortamda sorun olmaya başladı. Buna artık son vermeleri gerektiğini düşünüyorum ben de. Olmuyor artık.
Recep bey mesela 20 Mbps alan da X parasını ödüyor, 35 Mbps alan da X parasını ödüyor. Saçmalık tamamıyla bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı