Technopat Üyelerinin Bilgi Yeterliliği

Açmış olduğunuz konulara gösterilen ilgi ve çözüm önerileri sizi memnun ediyor mu?

• Çok memnun kalıyorum.

Oy: 119 32,5%
  • Genel olarak çözüm üretilemiyor. Daha sonradan kendim çözmek zorunda kalıyorum.

Oy: 87 23,8%
  • Hiç memnun değilim çünkü maksat mesaj kasmak olsun tutumunda takılan insanlar çoğunlukta.

Oy: 72 19,7%
  • Hiç memnun değilim diyemem ama açılan teknik bir konuya gösterilen doğru ilgi bence de çok yetersiz.

Oy: 88 24,0%

• Oy verenlerin toplamı
    366
Mesaj yazmış olmak için yazanlar her ne kadar çok olsa da, bilgili üyeleri göz ardı edemeyiz. En az mesaj kasanlar kadar da bilgili üyeler mevcut.

Üye olduğumdan beri hala buradaysam, Technopat Sosyal'i kaliteli bulduğumdandır. Bilgisiz insanlar her yerde olabilir. Ya doğrusunu öğreteceğiz, ya da yapılması gerekeni yapacağız. (y)

Düzenleme: Bugün şahit olduğum bir olay sonrası fikrimi değiştirdim. Technopat'ta bilgili olmayan, yardım etmekten çok sadece gereksiz olaylarla uğraşan üyeler daha çok. Bunu anladım.
Tüm farklı kategorilere göre en az 2 yetkili alınsa nasıl olurdu acaba? Yetkiliden kastım her kategori için sorun çözümleme konusunda gerçekten yardımcı olabilecek 2 tane arkadaş ilgilense sürekli o kategori içerisinde açılan konular için? @Recep Baltaş
Yeni gelen kitleden hiçbir şey olmaz. İşleri güçleri konu dışında. Hahaha kikiki yapmak. Eski üyelerin bilgisi çok iyi ama.
Konu dışında açılmış olan bazı konulara göz attım. Yaş kitlesinin azımsanamayacak kadar küçük olduğunu ve genel olarak küçük arkadaşların küçük dertlerini gözlerinde büyüttüğünü fark ettim. Düşünce yapısı olarak daha olgun arkadaşların azınlıkta olduğuna kanaat getirdim.
Yas ortalamasi cok dusuk. İsi bilen adam sayisi az.
Bunu onaylayabilirim.
Haklısın, mavi ekran dışında genelde kendim çözüyorum sonra, demek ki bende de bilgi var.
Mesela şunu hala çözemedim:
Ben de dün bir konu açtım ve gün içerisinde birkaç kez öne çıkarmama rağmen hiçbir geri dönüş alamadım konu ile ilgili. En sonunda sorunu kendim çözmek zorunda kaldım.
2 tane konu dışında cevap alabildim, onlar da çok spesifik konulardı zaten. Bu forum özellikle tavsiye konularında aktif, onun dışında bilgili kişi sayısı az olsa da çoğunlukla cevap geliyor konulara.
Aynı şekilde düşünüyorum. Üyelerin mesaj sayısına ve etkileşimine bakılmaksızın sosyal içerisindeki her kategori için sadece o kategori üzerinde yoğunlaşacak yetkili arkadaşlar alınsa böyle bir sorun olmaz bence burada.
Orta. Bazen sorunum çözülmüyor bazen çözülüyor. Yani ne çok memnun değilim, ne de çok memnunum. Ortaya karışık bir şey.
Oylama sonuçları da öyle gösteriyor. Genel olarak bir memnuniyetsizlik var aslında. İlk seçeneğin çok fazla oylanmasına şaşırmadım fakat aradaki fark fazla değil diğer seçenekler arasında.

Yani teknik açıdan bir sorum yaşadığımda insanlar bilemeye biliyorlar. Ancak donanımsal bir sorunum olduğunda direk konuya bilgili kişileri etiketliyorum ve gerekli olan tüm bilgileri veriyorum. Bu şekilde ise konularım çok rahat şekilde çözülüyor.

1617013506165.png

Konularıma gelen mesajlar. Açtığım konulara nadiren çözüm geliyor. Onlarda da genelde ben çözüyorum yardım eden arkadaşa da ayıp olmasın diye işaretliyorum.

Genelde çözülüyor ama bazı arkadaşlar sizin dediğiniz gibi yazmak için yazıyor. Mesela daha önce denmiş bir şeyi tekrar yazıyorlar, böylece en fazla 2 sayfada bitmesi gereken konu 1-2 sayfa uzuyor.

Evet, dediğin gibi konuya dönelim. Genel olarak bilgili arkadaşlarımız çokça var; gerek öneri konularında, gerek teknik destek konularında, gerek rehber/inceleme gibi içerik oluşumunda gayet iyi bir durumdayız. Bir de şöyle bir durum var yalnız; donanım krizinden dolayı aktiflik azaldı, tartışılacak bir şey olmuyor özellikle "Sistem Toplama" bölümünde.

Eki Görüntüle 946670
Konularıma gelen mesajlar. Açtığım konulara nadiren çözüm geliyor. Onlarda da genelde ben çözüyorum yardım eden arkadaşa da ayıp olmasın diye işaretliyorum.
Bende de durum aynı şekilde.
Genelde çözülüyor ama bazı arkadaşlar sizin dediğiniz gibi yazmak için yazıyor. Mesela daha önce denmiş bir şeyi tekrar yazıyorlar, böylece en fazla 2 sayfada bitmesi gereken konu 1-2 sayfa uzuyor.
Her konuda var en az 1 tane onlardan.
Eskiden cok memnundum, simdi ise bu memnuniyetim dustu ve dusmeye devam ediyor.

Ornek olarak actigim son konuya sifir mesaj geldi ve ben konunun onaylanmasi icin yaklasik 50 dakika bekledim. Tum one cikarma haklarimi da kullandim. Konu bu.
Yaklaşık 1 haftadır açmış olduğum başka bir konumu düzenli aralıklarla öne çıkarmama rağmen hala alternatif bir çözüm önerisi sunan kimse olmadı bugüne kadar.

Bu konu ile ilgisi nedir bunun?

Katılıyorum.
Mizah ve Eğlence / Konu Dışı daha çok ilgi görüyor ama cevap bekleyen onlarca konu var.
Cevap bekleyen konuların büyük bir kısmı bir süre sonra unutulmaya terk ediliyor zaten. Bence ben çok güzel bir öneri sundum burası için. Her kategori için en az 2 tane yetkili alınırsa çok güzel olurdu.
Evet, dediğin gibi konuya dönelim. Genel olarak bilgili arkadaşlarımız çokça var; gerek öneri konularında, gerek teknik destek konularında, gerek rehber/inceleme gibi içerik oluşumunda gayet iyi bir durumdayız. Bir de şöyle bir durum var yalnız; donanım krizinden dolayı aktiflik azaldı, tartışılacak bir şey olmuyor özellikle "Sistem Toplama" bölümünde.
Bilgili arkadaşların çok olduğunu düşünmüyorum burada. Tam aksine Technopat sever ileti kasmayı ilke edinmiş çocukların çoğunlukta olduğundan eminim.

Abi geçen bu sisteme Windows 10 sürüm 1703 kurulur mu diye bir konu açtım:
Biri kurma diyor
Emülatör kullanıyorum diyorum
Android kur diyor.
Sonra da kimse cevap vermiyor ve kendim bir şey olmaz deyip kuruyorum.
Eskiden Windows 7 kullanıyordum.

Abi geçen bu sisteme Windows 10 sürüm 1703 kurulur mu diye bir konu açtım:
Biri kurma diyor
Emülatör kullanıyorum diyorum
Android kur diyor.
Sonra da kimse cevap vermiyor ve kendim bir şey olmaz deyip kuruyorum.
Eskiden Windows 7 kullanıyordum.
Konu dışı olarak işletim sistemini her zaman güncel tutmaya özen göster.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı