Technopat üyelerinin bütçe aşan linkler bırakması

Sizinkiler ufak rakamlar dostum. Benim bir konumda 3000TL'ye en iyi ekran kartı hangisi yazdım adam 6000TL lik ekran kartları daha iyi diyor? Ne anladım bu işten. 😒
Konuyu atar mısınız?Merak ettim.

Genel bir hayat tavsiyesi vereyim. Birisi aralık belirtince en üst değer +- %3-5 şeklinde bakılmaz. Olabildiğince az olmasına uğraşılır.
@Vavien. hocamız böyle bir şey yazmıştı, bu konu için uygun sanırım.

Burdakiler elde bir bütçe varsa kesinlikle hepsi kullanılmalı veya üstüne çıkılmalı sanıyor.

@Anıl Yiğit o saçma tabii ki böylesi çok var. Herif piyasanın P'sini bilmiyor 2000 TL bütçeli adama 1660S al kardeşim diyor. Bu konudan bağımsız acelen yoksa RX 6600 haberlerini takip. İlk gün çıkış fiyatları sürpriz olabilir.

RX 6600 XT'yi 5 bine almıştınız hocam. RX 6600'ün en ucuzları da taş çatlasa 3600 civarında olur herhalde.

Klasik Türk mantığı gibi geliyor bana da. Mesela araba alırken 50000 TL bütçe var ama satıcı size öyle bir ayar veriyor ki sizi 10000 TL daha vermeye zorlayıp 60000 TL'lik aracı satmaya çalışıyor. Alici da etkilenip otomatikman 50'yi veren 60'ı da verir diyor. Sizin bu dediğiniz de buna benzer bir şey. 5000'i verebiliyorsa 5500'ü de verir diye düşünüyorlardır. :)

Çok haklısınız. Yani ben bir kere bütçemi belirtmişim ona göre yorumlama yapmalı insanlarımız. Zaten bütçemi aşan ürünlerin kendi bütçemdekilerden daha iyi olduğunu bende biliyorum. Bu durumdan gerçekten sıkıldım artık konu açasım gelmiyor. Forumlarda herkes kafasına göre link bırakıyor. Bütçesi belli olan bir adam ona göre eşya almak istiyor zaten hadi ufak rakamlar olsa neyse 3000 lira ekran kartı önerisine adam 6000 lira link bırakıyor bu da insanın canını sıkıyor boşuna konu açmış gibi hissettiriyor.

RX 6600 XT'yi 5 bine almıştınız hocam. RX 6600'ün en ucuzları da taş çatlasa 3600 civarında olur herhalde.

Evet ben öğleden sonra denk geldim, yalnızca Sapphire'ler kalmıştı ortalıkta. Öğleden önce 4200 TL'ye çift fanlı XFX'leri kapanlar olmuştu, biraz umut vaat ediyor gelecek için.

Çok haklısınız. Yani ben bir kere bütçemi belirtmişim ona göre yorumlama yapmalı insanlarımız. Zaten bütçemi aşan ürünlerin kendi bütçemdekilerden daha iyi olduğunu bende biliyorum. Bu durumdan gerçekten sıkıldım artık konu açasım gelmiyor. Forumlarda herkes kafasına göre link bırakıyor. Bütçesi belli olan bir adam ona göre eşya almak istiyor zaten hadi ufak rakamlar olsa neyse 3000 lira ekran kartı önerisine adam 6000 lira link bırakıyor bu da insanın canını sıkıyor boşuna konu açmış gibi hissettiriyor.

Aynen öyle. Ekstradan metnin altına uyarı yazmak gerekiyor sanırım. Aksi takdirde konuyu açan için seçimlerinde kafa karıştırıcı olur.

Katılıyorum çok saçma olaylar var. Adam öğrenci olduğunu ve zaman geçirmelik ucuz bir konsol aradığını, bütçesinin de maksimum 1600 lira olduğunu belirtiyor. Adam geliyor "Eski nesil alma biraz daha para katıp yeni nesil al." diyor ve Xbox Series X veya S linki atıyor.

Yorumu da gördüm tam olarak şu yazıyor "Bu sisteme uygun ekran kartları 6000TL'den başlıyor." Sorun insanların bilgisayar = ekran kartı olarak görmesi. Ben belki sabah akşam dosya renderlayacağım, istersem 5950X ile GT 710 kullanırım sana ne yani. Sen git bütçeye önerini yap, yoksa kendine sakla yorumunu.

Yorumu da gördüm tam olarak şu yazıyor "bu sisteme uygun ekran kartları 6000TL'den başlıyor." sorun insanların bilgisayar = ekran kartı olarak görmesi. Ben belki sabah akşam dosya renderlayacağım, istersem 5950X ile GT 710 kullanırım sana ne yani. Sen git bütçeye önerini yap, yoksa kendine sakla yorumunu.

Beni anladığınız için teşekkür ederim. Aynen katılıyorum size bilgisayar demek ekran kartı demek bizde. Ayrıca gerçekten işim kurguculuk o yüzden 3000 liraya ekran kartı arıyorum amacım RTX 2060 alıp Cyberpunk oynamak değil öyle olsa ona göre konu açarım.

Bu konuda skala çok önemli. 50-100 TL'lik artışlar sizin alımınız için fark ya da avantaj sağlıyorsa söylenmesi doğaldır. Tabii sırf fiyat artıyor diye de o ürüne yönelmek değil neden önerildiğini de en azından bir birkaç cümle ya da bir video ile anlatmak bütçeyi aşma amacı için faydalı olacaktır. Yoksa "Corsair çok iyi, ASUS çok manyak" gibi yaklaşımları manasız buluyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı