Technopat Üyelerinin Cinebench R20 Test Sonuçları

Artık eskimiş olan önceki "Cinebench R15" konusunun yerine Cinebench R20 konusunu açmanın daha iyi olacağını fark ettim. Önceki konudaki gibi bu konu altında işlemcinizi, işlemcinin çalışma frekansını ve belleklerinizi yazıp görselleri eklerseniz yeni sistem için karar verme aşamasındaki kişilere ve meraklılara faydalı olacaktır. Konu sahibi olarak ilk ben başlıyorum:

İşlemci, Intel Core i9 9900K, çalışma frekansı 5.0 GHz ve bellekler DDR4-3200 MHz CL16.

Ücretsiz Cinebench R20 indirme linki: Cinebench Al - Microsoft Store tr-TR

Screenshot_3.png
 
Son düzenleme:
2 kere testi yapmaya çalıştım ikisinde de PC kitlenip kaldı. Reset atmak zorunda kaldım. :D Ryzen 2600 işlemci. Tekrar yapmayı deneyeceğim.
 
Stok haldeyken kitleniyorsa başta RAM olmak üzere sistem parçalarından ve/veya ısıdan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Ayrıca test esnasında sıcaklığı takip et. Overclocklu halde kitleniyorsa sistemin stabil olmadığı ortaya çıkar.
 
Stok haldeyken kitleniyorsa başta RAM olmak üzere sistem parçalarından ve/veya ısıdan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Ayrıca test esnasında sıcaklığı takip et. Overclocklu halde kitleniyorsa sistemin stabil olmadığı ortaya çıkar.
Stok halde kitleniyor evet. Daha testin başında kitleniyor. Bir iki kara çiziyor sonra kitleniyor. Arada sırada oyunlarda da yapıyor. İnternette falan gezerken falanda donuyor.
 
Cinebench hız aşırtma sonrası kontrol için faydalı bir program olsa da kırmızı çizgilerimi aştığını söyleyebilirim.

Cinebench R20 download taken offline after legal threat from Maxon

Maxon, Cinebench uygulamasının yapımcı şirketi ve Cinebench sürüm 20 (Cinebench R20) yayınlandığı zaman sadece Microsoft Store ve App Store'a koydu.
İnsanlar bu ücretsiz uygulamayı indirdi ve Microsoft Store'u kullanmak istemeyen kullanıcılar için çevrimdışı paketini hazırladı. Bunu yapan sitelerin arasında yılların saygın teknoloji siteleri (Guru3D, TechPowerUp) var. Buna rağmen Maxon bu sitelere resmi uyarılar gönderdi ve uygulamanın taşınabilir sürümünü kaldırmasını istedi.

Bu olaydan sonra benim için bitmiştir. Boykot etmek adına indirmeyeceğim.

Sonuna kadar Prime95!
 
Sistem:

Anakart: MSI MB X470 Gaming PRO Carbon İşlemci: AMD Ryzen 7 2700 Ram: G.Skill 16GB(2x8) SniperX Orman Kamuflaj 3200mhz CL16 DDR4 Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 750W 80+ Gold RGB İşlemci Soğutucu: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB SSD: Samsung 970 Evo Serisi NVMe m.2 Sata Ssd Disk 500GB Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO Kasa: Dark N10 Pro Monitör: AOC 27" AGON AG271QX 1ms 144Hz Free-Sync 2K Gaming Monitör

Stok:
1Adsız.png



4,05 GHZ OC

312313213.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı