Technopat'a Mitoloji Kategorisi Açılsın

@TheMüslimPythonYılan'ı Kardeşim dinini kendin yaşa ne sen buradakilere bir şey anlatabilirsin, ne onlar anlar, ne de onlar sana anlatabilir ne de sen anlarsın. Cümleyi anladıysan sıkıntı yoktur.

Yani inanmayan olur saygı duyulur, direkt yok diyen oluyor, laf atan oluyor sonra konu kilitleniyor. Forumda bakıldığı zaman güzel bir görüntü oluşmuyor bence burada hiç din ile alakalı bir şey yazma boş ver. Her forumun değişik bir yeri olur burada da din ve evrim (Darwin) konuları var. Keşke olmasaydı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben böyle bir bölümün açılacağını pek sanmıyorum, bu tür tartışmalara pek gerek de görmüyorum açıkçası ama mitoloji bunun için doğru başlık değil. Bildiğim kadarıyla mitoloji efsane bilimidir. Dolayısıyla daha başlıkta inançlar için "gerçek olmayan, efsane" yakıştırması yapılmış olur ki bu bile tartışmayı tetikler. Sadece İslam için değil tüm inançlar için doğru başlık bence "ilahiyat" ya da "teoloji"dir.

Bu konu yine tartışmaya dönmüş.



Mitolojinin ne olduğunu ve nasıl var olduğunu, biraz araştırmanı öneririm.

Linke baktım ve orada da "İslam ile ilgili bazı gerçeküstü anlatılar" ifadesi kullanılıyor. Yani dini kavramlar ile ilgili konuşulacaksa bölüm adı ilahiyat veya teoloji olmalı.


 
Bu konu yine tartışmaya dönmüş.



Mitolojinin ne olduğunu ve nasıl var olduğunu, biraz araştırmanı öneririm.
Linke baktıktan sonra da İslam’ın henüz bir mitoloji olmadığına dair fikrim değişmedi. Bölümün adının mitoloji olmasının uygun karşılanmayacağını söylememdeki sebep bu.
 

Geri
Yukarı