H110 kullanmayın, Sapphire tercih etmeyin, ikinci öneri tam tavsiye etmediğimiz, ucuzun ucuzu sistem. Uzun vadede baş ağrıtır, sonra Technopat'ın tavsiyesine uydum demeyin lütfen bu tür alternatiflerde zira özellikle yazıyorum gördüğüm konulara bu şekilde yapmayın diye.
İnceleme, toplama ve test konusuna gelince. BIOS ayarları Load Optimized Defaults olarak durabilir, diğer ayarları ayrı rehberlerde anlatıyoruz. Tek bir videoya toplama işlemi için gereken bütün detayları koyuyoruz. Bir videoda görmediğiniz bir detay varsa, o da mümkün çekim açısı olmadığı ya da kasanın o kısmına, o kasada kamera sığmadığı içindir. Güç bağlantısı kablosunun takılışını diğer videolarda gösterdik, burada da boş port ve dolu port olarak takılı halini gösterdik. Diğer kablolarda takma işlemi görülebilir.
Hız aşırtma işlemine gelince, varsayılan olarak değil, sonradan eklenen özellikler sistem toplandığı tarihte yapılamıyorsa ya da etkinleştirilmemişse doğal olarak rehberde yer almıyor. Bunlarda da ek OC videolarımızdan yararlanabilirsiniz. Daha önce anlattıklarımızı zaten tekrarlıyoruz ilk kez karşılaşanlar için, ancak geçmiş videolarda da öğrenilecek pek çok detay var. Bunları sadece tek sistem bazlı değil, genel bir PC eğitiminin seansları olarak düşünebilirsiniz. Amaç sadece aynen kopyalayarak yapabilmenizi sağlamak değil, bunun da ötesinde hiç bilmeyen kullanıcıları bile kendi sistemini toplayacak hale getirmek. Eleştirilere teşekkür ederiz.
Sisteminize gelince, o sabit disk en yavaş modellerden birisi, bu bağlamda SSD'siz pek memnun kalmayabilirsiniz. Ben X79 Test sistemine:
Technopat X79 Test Sistemi V 2.0 - Technopat o diskten taktım ek alan lazım olduğunda, sistemin genel verimi düştü. Benchmarklarda karşınıza çıkmayan türden yavaşlık, görev yöneticisinden bakıyorum, her şey hızlı ama ben diskin keyfini bekliyorum.