Technopat'a Tavsiye ve İ3 6100 Sistem Toplama

Memnun kaldığım ürünü de, kalmadığım ürünü de açık açık söylüyorum. Bir gün üretim kalitesini arttırırlarsa ve memnun kalırsam o zaman tavsiye ederim gönlüm rahat bir şekilde. PCB kalınlığı incecik olduğu için tamir edilemeyen parçaları, kullanıcıların, servislerin, üretim yapan fabrikaların hatalarını ve ihtimallerini; hangi markanın, hangi kalitede malının, hangi ülkelere, ne öncelikle dağıtıldığını; yazılım güncellemesi araçlarının yine hangi ülkelerde olduğunu ve ne kadar kullanıldığını takip ederek; pek çok noktadan öğrenerek konuşuyoruz. Değişiklik olduğunda diyoruz ki "Bakın bu sebeple ve bu değişiklik yüzünden bu artık tercih şu yönde olmalı."

En ucuz ürün için en kalitelisi diyenler açık açık ve utanmazca yalan söyler. Ucuz diye alan alır ama ucuzu övelim derken suyunu çıkartmanın bir alemi yok, herkes enayi, en ucuzu alan en zeki değil mi? Tam olarak ülkenin hastalığı da bu zaten. 1 Liranız varsa ve bu bütçede alım yapmak zorundaysanız elbette buna uygun alım yaparsınız; duruma göre memnun da kalabilirsiniz, biraz talihinize kalmış. Ama insanları ve kendinizi yalan yanlış yönlendirmeyin ve ne kullanıyorsunuz bunu dürüstçe bilin.

Bizim kimsenin satışından prim kazancımız yok, size ucuz malları en iyisi diye satan, bunu internet yorumlarında övdüren ve sonra sorun yaşadığınızda sizi tanımayacak olan satıcının var. Bir de bunu destekleyen, kendini uyanık görenlerin ego tatmini var. Bunları bir marka için değil, evrensel olarak söylüyorum, neden? Çünkü bizim adımız hep ortada, yüzümüz burada, kullanıcılara doğrudan yanıt veriyoruz ve bu yanıtların sorumluluğunu taşıyoruz.

Anonim tavsiyelere, trol ordularına, gerilla pazarlamacılara gelince. En son bir alışveriş sitesinden dolap alıp adamlara ah ettim, dolabın altındaki 200 yorumun 150 tanesi dolabı övüyordu, 45 tanesi nötrdü, fiyatına göre değerlendiriyordu; 5 tanesi diğer yorumlara bela okuyordu. 150 Yorum yalancı çıktı, troll hesaplarla şişirmişler övgüleri. Yine benzer bir şekilde bir dizüstü markası binlerce kullanıcı tarafından övgü yağmuruna tutulup sonra birden piyasadan silindi. Bize soruluyordu: Abi çok iyi ama neden tavsiye etmiyorsunuz? Sonra bir mağazadan satış tavsiyeyi yapmayın diye kural koyduk. Yine kullanıcılar geldi: Ben çok memnunum. O mağaza da battı; biz de ödemelerini yapamadıklarını aylar öncesinden öğrendiğimiz için ihtiyat kararı ile detay vermeden yasaklamıştık. Zira batışlarının sebebi olmak değil, kullanıcıları korumak istiyorduk. Bunları yaptığımız ve kullanıcıları koruduğumuz için bize çamur atanlar oldu ve olmaya devam edecek.

Özetle: Test ettiğimi iyi bilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Daha önce yazdık ama gözünüzden kaçmış sanırız. H110 yonga setli bazı anakartlar PCI Express 3.0 değil 2.0 kullanıyor. Bu da ileride çıkacak ekran kartları için darboğaz oluşturabilir. Kaldı ki, neden en alt seviye yonga setini alıyorsunuz ? USB port sayısı bile daha az.

Bilgi için teşekkürler. Aldığım ana kart MSI PRO-VD; hemen MSI'ın sitesinden kontrol ettim, PCI-E 3.0 kullanıyormuş, yırttık yani çünkü az önce GTX950 sipariş ettim.

Neden bu anakartı tercih ettim, fiyatı uygun diye.

Arkada 4xUSB2.0 + 2xUSB3.0 var. Ön panel içinde 2xUSB2.0 + 1xUSB.3.0 var. Yani yetiyor.

h110m ile arasında ne farklar var ? h110 almaya karar vermişken bu mesajları okumak beni şüpheye düşürdü. Şimdi b150m pro vd mi alsam h110m gaming mi alsam karar veremedim.

Bence GIGABYTE GA-B150M-D3H veya H110M Gaming alın. H110M Gaming Msi'ın h110 serisinde en üst kartı ama B150m pro-vd msi'in B150 serisinin neredeyse en alt kartı.

Son düzenleme:
@Tsugayu Şimdi sizin de dediğinizden yola çıkarak. Burada sorun h110 çipsetinde mi yoksa h110m pro-vd ürünün kalitesinde mi ? Eğer üründe ise h110m gaming alıp yola devam edebilirim. .Ama problem ve bütün kırpmalar noksanlıklar h110 çipsetinde ise o zaman yine düşünmekten başka çare kalmayacak.

@Tsugayu Şimdi sizin de dediğinizden yola çıkarak. Burada sorun h110 çipsetinde mi yoksa h110m pro-vd ürünün kalitesinde mi ? Eğer üründe ise h110m gaming alıp yola devam edebilirim. .Ama problem ve bütün kırpmalar noksanlıklar h110 çipsetinde ise o zaman yine düşünmekten başka çare kalmayacak.
Arkadaşıma bilgisayar topladık ve H110M PRO-VD kullandık. Bunu çevremde anakartı kullanan arkadaşlarımın tavsiyesine göre seçtik. Arkadaşım hala kullanmaya devam ediyor ve uzun yıllar kullanacak. Ben bu anakartı tavsiye ederim. Ucuz bir anakart. Bu bütçe içerisinde mantıklı olan anakartta bu. Üst seviye bir bilgisayar toplamıyorsun. OC işlemi yapmayacaksın. 50 tane USB portuna da gerek var mı bilmiyorum. Recep Bey PCI 2.0 olursa ileride sıkıntı yaşarsın demiş. Bu anakart PCI 3.0 destekliyor. Bu konuda da bir sıkıntı yok. Düşük bütçelerde tercih edilebilir bir anakart. Ayrıca H110 M Gaming almayın PCI, ram slotlarını kırmızıya boyayıp iki tane led eklemişler. Göz boyama olmuş.

@Ataberk_Karaoğlan Özellikle malzemenin inceliği-kırpılmış olması vb söylentiler benim kafamı bulandırıyor. Ben de çok üst düzey bir bilgisayar toplamayacağım. i3 6100'lü bir PC olacak. Bunun için de nerdeyse işlemci parası kadar bir fiyat verip b150 bazooka almak bana mantıklı gelmiyor bu bütçe ile. Eğer tüm herşeyi kalitesi aynı ise h110m pro vd ile Gaming sürümünün o zaman benim kanaatim o kadar fark vermeye değmez. Zaten o çipsete en yakın b150m PRO-VDH var o da neredeyse 100 tl daha fazla fiyatlı. Recep Bey PCI 2.0 desteklemiyor demişti lakin buradaki bir arkadaş da PCI 3.0 desteklediğini söylüyor.

Her geçen gün dolar artıyor ve yeni şeyler okuyorum. İyice midem bulanıyor. Yok şunun şurasında bişi var-Yok şu çok ısınıyor falan derken aylardır PC toplayamadık.

Hala neden saphhire'nın tercih edilmemsi gerektigini söylemediniz. Bilgilendirirseniz memnum kalırım.
H110 kullanmayın, Sapphire tercih etmeyin, ikinci öneri tam tavsiye etmediğimiz, ucuzun ucuzu sistem. Uzun vadede baş ağrıtır, sonra Technopat'ın tavsiyesine uydum demeyin lütfen bu tür alternatiflerde zira özellikle yazıyorum gördüğüm konulara bu şekilde yapmayın diye.

İnceleme, toplama ve test konusuna gelince. BIOS ayarları Load Optimized Defaults olarak durabilir, diğer ayarları ayrı rehberlerde anlatıyoruz. Tek bir videoya toplama işlemi için gereken bütün detayları koyuyoruz. Bir videoda görmediğiniz bir detay varsa, o da mümkün çekim açısı olmadığı ya da kasanın o kısmına, o kasada kamera sığmadığı içindir. Güç bağlantısı kablosunun takılışını diğer videolarda gösterdik, burada da boş port ve dolu port olarak takılı halini gösterdik. Diğer kablolarda takma işlemi görülebilir.

Hız aşırtma işlemine gelince, varsayılan olarak değil, sonradan eklenen özellikler sistem toplandığı tarihte yapılamıyorsa ya da etkinleştirilmemişse doğal olarak rehberde yer almıyor. Bunlarda da ek OC videolarımızdan yararlanabilirsiniz. Daha önce anlattıklarımızı zaten tekrarlıyoruz ilk kez karşılaşanlar için, ancak geçmiş videolarda da öğrenilecek pek çok detay var. Bunları sadece tek sistem bazlı değil, genel bir PC eğitiminin seansları olarak düşünebilirsiniz. Amaç sadece aynen kopyalayarak yapabilmenizi sağlamak değil, bunun da ötesinde hiç bilmeyen kullanıcıları bile kendi sistemini toplayacak hale getirmek. Eleştirilere teşekkür ederiz.

Sisteminize gelince, o sabit disk en yavaş modellerden birisi, bu bağlamda SSD'siz pek memnun kalmayabilirsiniz. Ben X79 Test sistemine: Technopat X79 Test Sistemi V 2.0 - Technopat o diskten taktım ek alan lazım olduğunda, sistemin genel verimi düştü. Benchmarklarda karşınıza çıkmayan türden yavaşlık, görev yöneticisinden bakıyorum, her şey hızlı ama ben diskin keyfini bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı