Technopat'ı ne kadar beğeniyorsunuz?

5 üzerinden kaç verirsiniz?

  • 5

  • 4

  • 3

  • 2

  • 1


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kitlenin git gide kötüleşmesi ve forumda katkısı büyük olan Akil hoca gibi kişilerin forumu bırakması biraz kötü oldu.

"Konu Dışı" kategorisi oldukça bağımsızlığını ilan etmiş durumda, bu duruma bir şey yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Sürekli aynı konuların açılması da bir süre sonra can sıkıyor. Örnek vermek gerekirse -daha çok zaman geçirdiğim yerden örnek vereceğim- "Programlama" kategorisi altında neredeyse her gün hatta bazı günler birkaç kez "Programlamaya nasıl başlanır?" sorusu soruluyor. Bundan önce belki yüzlerce defa cevapladığımız konular açılınca insanın cevaplayası gelmiyor, öyle olunca da yanlış bilgiler yayılıp gidiyor(buna konuya da değineceğim aşağıdaki mesajımda). Forumda arama yapmak yerine gelip aynı soruları sormaları can sıkıcı. Araştırma yaptıktan sonra gelip anlamadıkları yeri sorsalar keyifle anlatırız ama sürekli belli konuları açmak mantıklı değil. Önceden bu konularda yönlendirme yapan çoğu kişi, artık bu konulara girmiyor bile.

Bir de forumda bilgisi olmadığı yerde yorumu olan insanlar var. Her insan hata yapar bunda sorun yok ama siz hatayı yaptıktan sonra sizi uyaran ve doğrusunu söyleyen kişiye tepki gösterirseniz bu sorun oluşturur. Yine "Programlama" kategorisinden örnek vereyim: Adam oyun yapmak istediğini söylüyor ve dil tavsiyesi ya da oyun motoru tavsiyesi istiyor. Ondan sonra gram programlama bilgisi olmayan birisi gelip popülerlikten ve kulaktan dolma bilgisinden kaynaklı olarak direkt "Python" diye sallıyor. Bu tür durumlar tüm kategorilerde oluyor, bunların da önüne geçilmesi lazım diye düşünüyorum.

İnsanları bilgilendirmek, yeri geldiğinde de bilgilenmek için güzel bir platform ama kitlesi git gide kötüye kayıyor. Umarım buna bir çözüm bulunur. Herkese iyi forumlar. :)
 
Hangi mesajdan dolayı bu cezayı aldınız?
Bir arkadaş porno sitelerindeki "teen" kategorisinin 18 altı kişilerden oluştuğunu söylüyordu. Ben öyle olmadığını anlatmaya çalıştım. Bana pedofili vs. dedi. Sonra bir de baktım ki "Pedofili bir hastalıktır." şeklinde ceza almışım.
 

Geri
Yukarı