Technopat'ın Linux bilgisizliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elimde Monster Notebook olsaydi buna linux kurmak ve yönetmek muhtemelen zor olacaktı. Farklı dağıtımlar ile çözümler olabilir veya ubuntu özelinde biraz gayret göstererek çözümler üretilebilir.

Linux tak fişi bitir işi şeklinde bir işletim sistemi değil. Ipler daha çok sizin elinizde. Linux'un yapisi gereği mesela şifre girmen gerekiyor. ROOT olmak ve yönetmek için. Açıkcası Oyun için linux doğru bir tercih degil ama yazılım ve özgür bir işletim sistemi ile iplerin sizde olmasını istiyorsanız Linux keyif verir. Ben linux kullanmıyorum çünkü irili ufaklı sorunlar var; kullanmak zorunda kalsam keyifle kullanirdim. Herkesin Linux sevmesi ve kullanması diye bir zorunluluğu yok; forumda çokça bu görüş savunuluyor gibi hissettiğim için yazmak istedim.

10 numara rehber olmuş. Diğer kullanıcılarında bunları yaşayabileceği gösterilmiştir ve sorunları kendilerinde aramayacaklardır.
Eğer Technopat'ın rehberine iyi diyorsanız, NVIDIA sürücüsünü kurmadan ekran kartını aradılar sistemde.(Kurulum sırasında da bunu seçebilirlerdi.) Ayrıca GNU/Linux gelişen bir şey. 20.04 sürümünde çift ekran kartıyla problem yaşamıyorsunuz mesela.

Kesinlikle öyle. Monster laptopa Linux kurulmadı diye Recep Baltas'i suçlu çıkaran biri zaten.
Recep beyi sponsorluk almış Donanım Arşivinden daha fazla savunuyorsunuz hayırdır neyin savunması bu kişi yanlış bir rehber çekmiş ve sonrasındada bu yanlışlar düzeltilmemiş?

@Sh1tl3 Ben sadece eleştirisini yapıyorum. Linux sevmiyor değilim. Geçmek de isterim. Ancak Linux bu olaya pek sıcak bakmıyor gibi.
CS:GO'da daha fazla FPS alacaksınız. :)

Riot, GNU/Linux düşmanı, bu yüzden LoL ve Valorant oynayamazsınız.

Linux, Riot oyunları adına çalışma yapamaz mı? Sizin dediğinizden yola çıkacak olursak herkes GNU/Linux düşmanı olmalı. Linux, kendi pazar payını yükseltmek istiyorsa kendisi de adımlar atmalı.

Eğer Technopat'ın rehberine iyi diyorsanız, NVIDIA sürücüsünü kurmadan ekran kartını aradılar sistemde.(Kurulum sırasında da bunu seçebilirlerdi.) Ayrıca GNU/Linux gelişen bir şey. 20.04 sürümünde çift ekran kartıyla problem yaşamıyorsunuz mesela.
Öyle deme onlara göre 10 numara rehber :D

Recep beyi sponsorluk almış Donanım Arşivinden daha fazla savunuyorsunuz hayırdır neyin savunması bu kişi yanlış bir rehber çekmiş ve sonrasındada bu yanlışlar düzeltilmemiş?
Kavga edeceğinize siz yapın düzeltmeyi. Konu açın ve şu şu diyin.

GNU/Linux, Riot oyunları adına çalışma yapamaz mı?
Yaptılar zaten. LoL çalıştırıldı fakat kernel anti-cheat gelince çalışamayacak.

GNU/Linux, kendi pazar payını yükseltmek istiyorsa kendisi de adımlar atmalı.
Steam Proton'u araştırın. Native desteklenen oyunlar dışında yaklaşık 11000 tane sadece Windows'ta çalışan oyun GNU/Linux'ta çalıştırıldı.

@Sh1tl3 Ben sadece eleştirisini yapıyorum. Linux sevmiyor değilim. Geçmek de isterim. Ancak Linux bu olaya pek sıcak bakmıyor gibi.

Linux, Riot oyunları adına çalışma yapamaz mı? Sizin dediğinizden yola çıkacak olursak herkes GNU/Linux düşmanı olmalı. Linux, kendi pazar payını yükseltmek istiyorsa kendisi de adımlar atmalı.
Linux bir dernek :) Pazar payini dusunecek bir firma değil. Kar amacı gütmüyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı