Technopat'ta en sinir olduğunuzu şeyler

• Konuyu başlatan Timurozer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 191
  • Görüntüleme 13.155
"Kanka GETABEŞ oynuyom Rust oynuyom bu yüksek FPS verir mi?"

Çok acayip, RTX 4080 mü 7900 XTX mi diye konu açılıyor şunu al diyorsun ardından bu soru. Sanırsın tüm teknoloji şirketleri GTA V ve Rust performansı üzerine AR-GE yapıyor.
En çok oynanan oyunlardan birisi onlar olduğu için olabilir mi sayın süper zeka?

En çok oynanan oyunlardan birisi onlar olduğu için olabilir mi sayın süper zeka?

"Kankam yazın RTX 4070 alacam Rust kaç FPS verir? FiveM açar mı? Monitör 1366x768. Bir de RTX 4070 kaç para olur ona göre para biriktircem."

Konu sahibi: Arkadaşlar bilgisayar alacağım GTA 5 ETS 2 oynayacagım F/P sistem önerir misiniz?
Ben: Bütçeniz nedir?
Konu sahibi: Siz önerin ben bakarım.
Sonuç: Monitörü kafa atarak kırdım.

1 ay sonra: ''ßalorant ekran kartımı kullanamıyor, optimizasyon çöp''.
Bir de şu var: "Benden düşük sistemi olanlar daha yüksek FPS alıyor, ben niye alamıyorum?".

Bunu diyen kişinin bilgisayarına TeamViewer ile bağlansak yüksek ihtimalle ne çöp yazılımlar, arkada çalışan ne gereksiz şeyler görürüz kim bilir. Her şey donanım değildir.

Yukarıda bahsettiğim durumun pek Technopat'la alakası yok aslında.

Technopat'ta sinir olduğum şeyler:
  • Konusuna mesaj yazıldığı halde mesajı yanıtlamayıp tekrar konu açanlar.
  • Okumayanlar. Bkz.
  • Noktalamanın icadından haberi olmayanlar, bir paragrafı tek cümleye sığdıranlar.
  • Bir sürü konu varken zırt pırt "Türkiye'nin ekonomisi niye böyle?" ve "Türkler neden oyun geliştiremiyor?" temalı konu açanlar.
  • Saçma sapan, milattan önce kalma konulara mesaj yazarak o konuları öne çıkarıp, gerçekten önemli konuların önüne geçenler.
Moderasyonla ilgili düşüncelerim:
  • Konu özel alanlarını düzenlememek.
  • Birden fazla cümlenin tek cümle halinde yazıldığı yazıları düzenlememek/yeterince düzenlememek.
  • Yazıları paragraflara ayırmamak.

Sinir olmak değil de rahatsız olduğum bazı şeyler var.

Bu sitede temel problem gördüğüm şeylerin başında çok fazla aynı konunun açılması geliyor. Bir x ürün alınır mı ? Diye konu açılıyor. İnsanlar yazıyor bildiklerini anlatıyor. Aynı ürünün aynı başlığına sahip benzer konusu daha açılıyor ve yine aynı soru soruluyor. Ve bu bazı bölümlerde ilk sayfada filan 5-6 aynı konu olabiliyor.

İnsanlar google gibi kullanıyorlar forumu. Forum mantığı temelde bu değildir. Arşiv özelliği vardır en başta. Mesela turuncu site de bu çok daha iyi. Bir x üyesinin aynısının tıpkısı şeylerin zaten verilmiş cevapları varken tekrar aynı konuyu açması ve aynı şeyleri sorması benim için garip. Çünkü forumları daima aramaya inanan biri olarak kullandım. Bir konu açarken benzer bir konu var mı diye çıkan önerilerden bakıyorum. Varsa en son ne zaman mesaj yazılmış ona bakıyorum. Ve eğer benim düşündüğüm veya yazmak istediklerime yakın paralellde ilerlemişse orası oraya yazmayı tercih ederim.

26 küsur milyon mesaj atılmış 3 milyon küsur konu açılmış. Basite indirgersek her konu 8 cevap almış. Bu çok çok düşük.

Bir başka sıkıntıysa moderasyonun tercihi ile alakalı. Bu da konuların sebep belirtilmeksizin kapatılması. Konu sahibi konunun kapatılmasını talep etmiştir kapatılmıştır diyelim. Oraya konu sahibinin isteği ile kapatılmıştır yazılsa iyi olur.

Sinir olmak değil de rahatsız olduğum bazı şeyler var.

Bu sitede temel problem gördüğüm şeylerin başında çok fazla aynı konunun açılması geliyor. Bir x ürün alınır mı ? Diye konu açılıyor. İnsanlar yazıyor bildiklerini anlatıyor. Aynı ürünün aynı başlığına sahip benzer konusu daha açılıyor ve yine aynı soru soruluyor. Ve bu bazı bölümlerde ilk sayfada filan 5-6 aynı konu olabiliyor.

İnsanlar google gibi kullanıyorlar forumu. Forum mantığı temelde bu değildir. Arşiv özelliği vardır en başta. Mesela turuncu site de bu çok daha iyi. Bir x üyesinin aynısının tıpkısı şeylerin zaten verilmiş cevapları varken tekrar aynı konuyu açması ve aynı şeyleri sorması benim için garip. Çünkü forumları daima aramaya inanan biri olarak kullandım. Bir konu açarken benzer bir konu var mı diye çıkan önerilerden bakıyorum. Varsa en son ne zaman mesaj yazılmış ona bakıyorum. Ve eğer benim düşündüğüm veya yazmak istediklerime yakın paralellde ilerlemişse orası oraya yazmayı tercih ederim.

26 küsur milyon mesaj atılmış 3 milyon küsur konu açılmış. Basite indirgersek her konu 8 cevap almış. Bu çok çok düşük.

Bir başka sıkıntıysa moderasyonun tercihi ile alakalı. Bu da konuların sebep belirtilmeksizin kapatılması. Konu sahibi konunun kapatılmasını talep etmiştir kapatılmıştır diyelim. Oraya konu sahibinin isteği ile kapatılmıştır yazılsa iyi olur.
Mesela Aula F75 Hocam😁

En sinir olduğum şeyler burada birine bir şeyi tavsiye ederken genellede kullandığım seyleri tavsiye ederim. Lakin diğerleri kullanmadığı halde sanki kullanmis gibi yorumlar yapabiliyor. Çoğunlukla benim kullandığım seyleri beğenmeyip üstüne aşağılamalari iyice zoruma gidiyor. Ben kullaniyorum tavsiye ediyorum bu seni ilgilendirmez. Herkesin zevki kendine göredir. Sonucta tavsiye ediyoruz illa al demiyoruz. Sizlerin nelerdir merak ediyorum 😁?
Realde ettikleri küfürleri buraya gelip kibar bir şekilde etmeleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı