Technopat'ta en sinir olduğunuzu şeyler

  • Konuyu başlatan Timurozer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 185
  • Görüntüleme 11B
RX5500 XT'lerde genel olarak sorun yok herhalde, ben de yaşamadım henüz çünkü. Tabii daha alalı 1 hafta oldu :D Ama Ryzen 5 1600AF için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, bu işlemci çok fazla ısınıyor %50 yük altında bile 85 dereceyi bulması 15 dakika sürüyor bendeki işlemci mi sorunlu anlamadım ama R5 1600AF'nın soğutmasından hiç memnun kalmadım.

Yok yok 3 ay doldu benim sorunsuz gidiyor diyebilirim. Benimki de Sapphire Pulse 8GB. 2 kere sürücü kaldırıp baştan kurdum o kadar, bu gözüme batmadı çünkü RX 500 ve diğer 5000 serisi kartların günlük şikayetlerini okuyunca en stabil kart 5500XT kalıyor. 1600 AF emin değilim durumundan. 1. nesil Ryzen çıktığında 1500X gibi 4/8 işlemciyi gayet ucuza Wraith Spire gibi bir soğutucuyla verdiler, şimdi aynı soğutucu en düşük 3600X'de var düşün. İşlemci fiyatını uygun tutuyorlar da alttan alttan soğutucu parasına gidiyor bütçe.

Neyse konu dağılmasın 😄
 
Fazlasıyla katılıyorum. AMD düzgün bir firma olsa RX 590 kullanıcılarına RX 5000 serisi için özel indirim verip, Ryzen 3600 kullanıcılarına ise Wraith Spire fanını ücretsiz göndermesi gerekirdi. Para verip ürün alıyorsun, üzerine bir de sıcaklık, voltaj, wattman uğraşıyorsun.

Neyse ki benim Ryzen 1500X ve Radeon 5500XT en sorunsuz seriden çıktı. Aldıktan beri ne bir ayar, ne bir sorun yaşattırdı, şanslı kısıma giriyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim. İşte özellikle fanboy kesim bu noktayı anlamıyor. Ben bir hata almışım yorumda bunu belirtiyorum. Vay efendim sen nasıl hata alırsın bu hatalar artık tarihte kaldı ben Sapphire kullanıyorum böyle hata almadım sen dandik ve sorunlu modeli kullanırsan tabi hata alırsın. Sonra benim adımı AMD kötüleyenler listesine yazmak filan. Her yazdığıma kızgın atmalar. Cidden fanboy olursun tamam da bu tarz çocukça hareketler bilemiyorum yani. :)
 

Geri
Yukarı