Shaw Dickerson
Hectopat
- Makaleler
- 2
Şimdi, şu mesaja da ufak bı açıklama yapayım, tabi ki mesajlar da geçtiği üzere hobi takip etmek zor ülkede, işin kökün de sıkıntılar var ama az da olsa farklı kategoriler, farklı konulardan ilgilenen kesim var. Bir ilgi alanına yönelik forumlardan anlayabiliriz, misal turkrock.Ben bundan bahsetmiyorum. Lütfen konuyu okuyun, hatta bunu parantezde belirttim.
Tabi ki de Technopat'in sorunu. Ülkede bunlar dışında bı şeyle ilgilenen yok mu?
Yahu, biz sevdir demiyoruz ki, bununla ilgilenen insanlara hitap etmeliyiz diyoruz. Bu ülkenin en büyük sıkıntısı büyük çoğunluğun okuduğunu anlayamaması.Adam sevmiyor zorla mı farklı kategoriyi sevdireceksiniz.
Evet, ayrıca ülke ve insanimizla da alakalı bir durum. Maalesef o tür konular için hep yabancı forumlarda sitelerde bilgi bulunuyor.Hocam şöyle düşününce bir sorunu internete yazınca 1 Turuncu-beyaz forum, 2 Technopat karşıma çıkıyor. Eğer sorunuz örnek veriyorum mikroçipler hakkindaysa, gömülü sistemlerse vb. diğer forum daha fazla bilgi içeriyor.
Örneğin benim Linux kurulu bir uydu alicim var, bunun için destek alamıyorum. Openwrt modem var buna destek alamam. Kapalı sistem akıllı TV var bunun geliştirmesi için destek alamam. Forum popüler ve yaygın teknoloji üzerine kurulu.