Tehlikede hissediyorum

Adamın konuştuklarını duydum. Annesine laf eden çocuğu bıçaklayıp öldürmüş. Kendisini tutuklamışlar ama kısa bir süre sonra serbest bırakmışlar.
Kasten adam öldürmede 15-18 yaş aralığı ceza sorumluluğunu doğurur ancak yetişkinlere oranla farklılık gösterir. Böylesine ağır bir suçtan yargılanan bir kişiliğin sizin iddianıza göre "kısa süre sonra serbest bırakılması" ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirir, mantıklı değildir. Gerçeği spesifik olarak öğrenmek gerekir.

Merhaba. Adamın teki bir anda hayatıma girdi. Arkadaşlarımın arkadaşıymış. Okul çıkışı bana sürekli sorular soruyor. Bugün bana "sevdiğin kız var mı" diye bir soru sordu. Ona evet dedim. Adını sordu bende söyledim. Sonra bana "bu kızı sana ayarlayacağım. Bu kız ya sana ya da kara toprağa" diye garip cümleler kurmaya başladı. Özellikle kızın nerede yaşadığını sorunca rahatsız olmaya başladım. Metrodaydık, bana nerede ineceğimi sordu, ben de söyledim. Bu çocuğun birini öldürme geçmişi var. Yani kısacası tanımadığım bir katil bir anda gelip bana aşk ve kişisel hayatım hakkında sorular sormaya başladı. Beni bu kadar paronayak eden şey çocuğun birini öldürmüş olması değil. Bu çocuğu ilk gördüğümde içime fena bir korku sindi ve kesinlikle uzak durmam gerektiğini hissettim. Çocuğun birini öldürdüğünü sonra öğrendim. Onu ilk görünce korkmamın sebebi görünüşü değil. Gayet yakışıklı bir beyefendiye benziyor. Çok arkadaş canlısı biri gibi konuşuyor ama onu görünce ağlamaya başlayasım geliyor. İçime çöken korkuyu düşünün. Sizce durum ne ve endişelenmeli miyim?

Onu gördüğün an uzaklaşmaya çalışsan? Evini biliyor mu direk büyüğüne söyle ne olur ne olmaz anan baban bilsin.

Kasten adam öldürmede 15-18 yaş aralığı ceza sorumluluğunu doğurur ancak yetişkinlere oranla farklılık gösterir. Böylesine ağır bir suçtan yargılanan bir kişiliğin kısa süre sonra serbest bırakılması ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirir. Gerçeği spesifik olarak öğrenmek gerekir.
Haklısınız ama şöyle bir sıkıntı var. Katiller bildiğim kadarıyla geçmişlerinin yüzüne vurulmasını sevmezler. Ona sorarsam sinirlenebilir. Arkadaşlarıma sorsam sır tutmayı bilmedikleri için sorduğumu söyleyebilirler. Durumumu anlatsam etrafa yayılabilir. Sınıfta bizi sevmeyenler var.

Onu gördüğün an uzaklaşmaya çalışsan? Evini biliyor mu direk büyüğüne söyle ne olur ne olmaz anan baban bilsin.
Evimi tam olarak bilmiyor. Sadece indiğim metro durağını söyledim.

Güzel. Yine de uyar. Aynı bize anlattığın gibi anlat. Hiç iyi tepki vereceğini sanmıyorum ama yapacak birşey yok başa gelen çekilir.

Haklısınız ama şöyle bir sıkıntı var. Katiller bildiğim kadarıyla geçmişlerinin yüzüne vurulmasını sevmezler. Ona sorarsam sinirlenebilir. Arkadaşlarıma sorsam sır tutmayı bilmedikleri için sorduğumu söyleyebilirler. Durumumu anlatsam etrafa yayılabilir. Sınıfta bizi sevmeyenler var.

Çok sorun olmaz. Bir süre otobüs kullanırdım ben olsam. Ya da farklı bir yol kullan sen bilirsin orasını ama bence böyle yap. Muhtemelen bir süre sonra unutur yani en azından öyle umuyorum. Paranoyak olmak iyidir sizi güvende tutar.

Bahsettiğiniz kişiliğin uzuvlarını incelediniz mi? Herhangi bir çıkıntı ya da vücudun yapısıyla örtüşmeyen bir cisim gördünüz mü? Özellikle ayak bileği kısımlarında. (elektronik kelepçeden bahsediyorum)

Güzel. Yine de uyar. Aynı bize anlattığın gibi anlat. Hiç iyi tepki vereceğini sanmıyorum ama yapacak birşey yok başa gelen çekilir.
Ben kendim için endişelenmiyorum. Adama hiçbirşey yapmadım. Bu böyle "o kız ya sana ya kara toprağa" diyince kız için baya endişelendim.

Bahsettiğiniz kişiliğin uzuvlarını incelediniz mi? Herhangi bir çıkıntı ya da vücudun yapısıyla örtüşmeyen bir cisim gördünüz mü? (elektronik kelepçeden bahsediyorum)
Genellikle kollarını tamamen örten siyah hırka ve siyah eşofman giyiyor. Onu 2-3 kere okul üniformasıyla gördüm. Kollarında anormal bir şey görünmüyor. Ayak taraflarını pantolon giydiği için çıkaramıyorum.

Ben kendim için endişelenmiyorum. Adama hiçbirşey yapmadım. Bu böyle "o kız ya sana ya kara toprağa" diyince kız için baya endişelendim.
Ben olsam ben de endişelenirdim açıkçası. O yüzden uyarın kızı. Kendiniz de temkinli olun bence dediğim gibi yapın. Belki eleman sadece metafor olarak kullanmıştır o cümleyi ama adli geçmişini de düşünürsek yine de endişe verici. O yüzden siz arkadaşınızı ve ailenizi bilgilendirin. Ve dediğim gibi paranoyak olmak iyidir güvende kalırsınız.

Ben olsam ben de endişelenirdim açıkçası. O yüzden uyarın kızı. Kendiniz de temkinli olun bence dediğim gibi yapın. Belki eleman sadece metafor olarak kullanmıştır o cümleyi ama adli geçmişini de düşünürsek yine de endişe verici. O yüzden siz arkadaşınızı ve ailenizi bilgilendirin. Ve dediğim gibi paranoyak olmak iyidir güvende kalırsınız.
Öyle yapacağım. Ayrıca bu arkadaş bu kız meselesi ayaklarıyla etrafımda dolandığı için bu sebebi elinden almam lazım. Kıza en yakın sürede çıkma teklifi edersem yakamdan düşer (kızı kendimi kurtarmak için kullanmayacağım. Kendisi kızı araştıracağını falan söyledi ve böyle yaparsam öyle yapmak için bir bahanesi kalmaz. Kendisine de çıkma teklif etmeyi planlıyordum). Sizce bu işe yarar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı