Tehlikede Olan Steam Hesabı Nasıl Kurtarılır?

GeraltOfRiva

Hectopat
Daha fazla  
Olayı kısaca özetleyeyim: Ben bilgisayarımda virüs olduğundan şüpheleniyordum. Hatta kendimce birkaç delille (Silinen dosyalar, kendiliğinden oluşan dosyalar vs.) hack yediğimi bile düşünüyordum. O yüzden değer verdiğim Steam hesabımı bilgisayarda kullanmıyordum. Ama bir gün dayanamadım ve o hesapla giriş yaptım hatta birkaç oyun indirip oynadım. Sonra BitDefender indirip tarattım ve birkaç virüs buldu. Ben de sildim virüsleri tabi. Ama içimden bir ses hala virüs olduğunu veya bilgisayarıma uzaktan erişim olabileceğini söylüyordu. Ben de dayanamadım ve o hesaptan çıkış yaptım ve tedbir amaçlı Steamı sildim ve tekrar yükledim. Ve değer vermediğim hesabımla giriş yaptım.

Soruma gelecek olursak: Şimdi virüsten her şey beklenir gibisinden bir psikoloji var bende. Sonuç olarak hesabımı güvenceye almak için ne yapabilirim? Çünkü gerçekten değer verdiğim kıymetli bir hesabım. Gitmesini istemem. Direkt yeni bir hesap mı açmalıyım yoksa başkasının eline geçmesini önlemek için yapacağım bir şey var mı? O kadar yatırım yaptıktan sonra çalınmasını istemem :D. Yanıtlarnızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir hesap açmanız neyi değiştirecek anlamadım? İçindeki oyunları aktaramayacağınıza göre mantıklı gelmedi.

Steam için mobil onay sistemini kullanıyorsanız ve güvenli bir şifreye sahipseniz dert etmenize gerek yok.

Yeni bir hesap açmanız neyi değiştirecek anlamadım? İçindeki oyunları aktaramayacağınıza göre mantıklı gelmedi.

Steam için mobil onay sistemini kullanıyorsanız ve güvenli bir şifreye sahipseniz dert etmenize gerek yok.
Derdim sanırım anlaşılmamış: Günümüz dolandırıcıları her yolu deniyorlar hesap çalmak için. Bu bir trojen olur, bir link olur birçok yolu var. Haliyle mobil kimlik doğrulayıcıyı aşmaları da pek zor olmuyor. Valve kendisi bile açıkladı. Steam guard sizi dokunulamaz yapmaz diye.

Yeni hesap dememin sebebini açıklayacak olursak: Bazı dolandırıcılar hesap ele geçirdiğinde hemen şifresini değiştirmiyorlar. Hesaba yatırım yapmanı bekliyorlar ve sen yatırım yapınca hesabı alıyorlar. Böyle bir duruma düşmemek için yeni bir hesap açmalı mıyım diye sordum. Tabi ben de meraklısı değilim yeni hesap açmanın. Sonuç olarak bilen varsa yazsın lütfen: Eğer hesabın şifresi biliniyorsa veya hesap tehlikede ise ne yapmam gerekir? (Yapacak bir şey yoksa diye yeni hesap dedim anlayacağınız.)

Derdim sanırım anlaşılmamış: Günümüz dolandırıcıları her yolu deniyorlar hesap çalmak için. Bu bir trojen olur, bir link olur birçok yolu var. Haliyle mobil kimlik doğrulayıcıyı aşmaları da pek zor olmuyor. Valve kendisi bile açıkladı. Steam guard sizi dokunulamaz yapmaz diye.

Yeni hesap dememin sebebini açıklayacak olursak: Bazı dolandırıcılar hesap ele geçirdiğinde hemen şifresini değiştirmiyorlar. Hesaba yatırım yapmanı bekliyorlar ve sen yatırım yapınca hesabı alıyorlar. Böyle bir duruma düşmemek için yeni bir hesap açmalı mıyım diye sordum. Tabi ben de meraklısı değilim yeni hesap açmanın. Sonuç olarak bilen varsa yazsın lütfen: Eğer hesabın şifresi biliniyorsa veya hesap tehlikede ise ne yapmam gerekir? (Yapacak bir şey yoksa diye yeni hesap dedim anlayacağınız.)
Şifreniz biliniyorsa en basitinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. Steam Guard bizi dokunulmaz yapmıyor olabilir belki ama yine de güvenliğimizi oldukça arttıracak bir sistem.
Linkten ve trojandan bahsetmişsiniz Steam Guard'ın güvenli olmadığını söylerken. Trojan varsa sizin girdiğiniz Steam Guard kodunu elde edecekler ancak bu kod sürekli değiştiği için bir işlerine yaramaz. Link olayı da aynı şekilde. Sahte linke bu kodu girseniz bile yine kod değişeceğinden bir işlerine yaramayacaktır.

Şifreyi değiştirin, Steam Guard'ı etkinleştirin, hesabın e-postasını daha güvendiğiniz bir e-posta ile değiştirin.

Ve bilgisayarı iyi bir antivirüse taratın öneri olarak Kaspersky Internet Security önerebilirim iyi bir antivirüstür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı