Tek başına oyun yapma girişimciliği mantıklı mı?

Beyler ben oyun yapmaya çalışmak istiyorum ama daha değil. Önce bilgisayarım olacak, programlama dili öğrenip uzmanlaşmaya çalışacağım vs vs.

Sizce tek kişi oyun yapmaya çalışmak mantıklı mı? Mesela modellemesi görseli haritası vs yaptım diyelim. Ses kısmını nasıl halledeceğim? Görüşlerinizi almak istiyorum.

Tek başına yaptığın oyun hem ömrünü yer hem de çok masraflıdır. Ayrıca oyunu tanıtmak da çok zahmetli. Ancak kesinlikle hevesin kırılmasın dostum, sen istersen başarabilirsin hatta yanına bir grup yazılımcı, grafiker arkadaşlar da edinirsen çok güzel işler çıkarabilirsiniz.

Baştan belirteyim bunlar tamamen kendi görüşümdür.

Tek başınıza bir iş yapmak o kadar da zor değil. Yanlış hatırlamıyorsam Undertale'in yapımcısı bir kişi, birden fazla çalışana sahip bir kurum değil. Eğer bu konuda kendinizi eğitip,kararlı bir şekilde yol alırsanız sizde ses getirecek oyunlar yapabilirsiniz. Fakat bu konuda şuna dikkat etmek gerekiyor yapacağınız oyunun basitliği önemli. Tek başınıza açık dünya oyunu , MOBA veya Battle Royale tarzi oyun yapmanız mümkün olmayabilir. Ekibin önemi bu konuda çok fazla ne demişler 1 elin nesi var 2 elin sesi var. Şuan bilgisayar programcılığı bölümünde oyun programlama dersi görüyorum. Kullandığımız uygulama Unity. Öğretmeye çalıştıkları bir oyun yapmaktan ziyade fikrin ortaya konulup ekip çalışması ile beraber sürdürülebilir bir proje ortaya çıkarmak. Ama yine de tek tabanca olmak sizin tercihiniz. Bu işte bilgiye aç olmak ve istikrarlı olmak en önemlisi. Eğer erteleme önünüze bir set oluyorsa bu seti önünüzden kaldırmaya bakın.

Ben oyun yapmaya çalışmak istiyorum ama daha değil. Önce bilgisayarım olacak, programlama dili öğrenip uzmanlaşmaya çalışacağım vs vs.

Sizce tek kişi oyun yapmaya çalışmak mantıklı mı? Mesela modellemesi görseli haritası vs yaptım diyelim. Ses kısmını nasıl halledeceğim? Görüşlerinizi almak istiyorum.

Yeterınce ıyı bir fıkrın varsa zaten bağışcılar sana destek oluyor bağışcılar ne kadar destek verdiğide senın oyununun buyuk ıhtımal tutup tutmıyacagını acıklar nıtelıkte ama tabı bağışcıların az destek verdiği ama çok tutuan oyunlarda var umudunu kesme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı