Çözüldü Tek bilgisayarda çift Windows kullanmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UstaGT

Decapat
Merhaba arkadaşlar, elimde bir bilgisayar var, istediğim gibi kullanabiliyorum fakat bilgisayar bana ait değil ve nasıl aldıysam eskisi gibi teslim etmek zorundayım. Bu bilgisayar Windows 11 ama ben bazı sebeplerden dolayı Windows 10 kullanmak istiyorum, fakat kalıcı olarak değil; geri eskisi gibi Windows 11'e geçebileyim. Böyle bir şey mümkün mü? Dual boot mu deniyordu, ne deniyordu? Nasıl yapabilirim? Eğer böyle bir şey mümkünse, anlatabilecek varsa yazabilir mi veya bu konuyla alakalı bir YouTube videosu (mümkünse Türkçe)

Çözüm
MSConfig'e gelip önyükleme kısmına girip silmek istediginiz işletim sistemini seçip sil tuşuna basın.
IMG-20250628-WA0006.jpg

Lütfen geçerli OS'i silmeyin.
Diskten Windows 10 için alan ayırmanız gerekiyor. Daha sonra Rufus veya Ventoy kullanarak Windows 10 ISO dosyanızı USB'ye yazıyorsunuz ve sistemi USB'den başlatıyorsunuz. Windows kurulum ekranında ayırdığınız boş alanı seçip ilerliyorsunuz ve bu kadar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle Windows logosuna sağ tıkla ve disk yönetimi de sonra oradan C diskini 2 parçaya 30GB böl yaklaşık. Sonra o siyah biçimlendirilmemiş alanq sağ tıkla ve yeni basit birim oluştur de bu kadar. Sonra format USB'si hazırla ve o 30GB'lik bölüme Windows 10 kur. Sana açılıştaa soracaktırsinden boot edeceğini. işin bitince windows 11 e ge ve yine disk yöneticisinden windows 10 yüklü alanı silip diğer alanı genişlet diyin.

İlk olarak, Windows 10’un ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirmen gerekiyor. (Link)

Windows 10’u kurabilmek için bilgisayarında Windows 11’in kurulu olduğu disk üzerinde bir bölüm ayırman gerekiyor. Windows tuşuna sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" tıkla. Mevcut diskin üzerinde sağ tıklayıp "Birimi küçült" tıkla. Yeni oluşan birime sağ tıklayıp "Yeni basit birim" tıklayıp ayarla.

Rufus ile Windows 10 kurulum USB'si oluştur. Bilgisayarı kapat. USB’yi bilgisayarına takıp BIOS’tan USB belleği üst çekmen gerek. Ardından ayrıdığın alanın içine kurulumu yap. Windows 10 kurulduktan sonra bilgisayarı Shift basılı tutarken yeniden başlatıp geçiş yapabilirsin.

Arkadaşlar, herkes 30 GB ayır yazmış veya daha fazla ayır yazmış. Ben birkaç oyun kurmayı da planlıyorum. Windows 10 ne kadar yer kaplıyor, bilen var mı?

Ayrıca kesinlikle eski Windows 11 kesinlikle silinmez değil mi yanlışlıkla format falan atmam herhalde.

Arkadaşlar, herkes 30 GB ayır yazmış veya daha fazla ayır yazmış. Ben birkaç oyun kurmayı da planlıyorum. Windows 10 ne kadar yer kaplıyor, bilen var mı?

10-12 GB civarı yer kaplıyor.

Ayrıca kesinlikle eski Windows 11 kesinlikle silinmez değil mi yanlışlıkla format falan atmam herhalde.

Yanlış diski seçmediğiniz sürece sorun olmayacak. Neyi seçtiğinize dikkat etmeniz yeterli.

Oyunlarınız ne kadar olacak? Windows 10 yaklaşık 25 GB kullanıyor kurulum sonrası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı