Aynı anda 10 mühendislik dalını oku bakalaım, ne oluyor?
Porgramlama dilleri tabii ki direkt o şekilde kıyaslanabilecek şeyler değil. Forumda açılan konular hep öğrenme hevesi olan kişiler tarafından açıldığı için ortalıkta gezen kötü algı söz konusu. Amaç programlama dili öğrenmek değil, programlama öğrenmek.
Ben oturup hiçbir yerde JavaScript eğitimi izlemedim, tarayıcı eklentisi eğitimi izlemedim, Photoshop eğitimi izlemedim, Illustrator eğitimi izlemedim, HTML eğitimi izlemedim, CSS eğitimi izlemedim. Yine de bence hoş olan (forumdakiler arayüz fetişi ile daha 3+5 işlemini yapamadan yaptıkları düşünülürse gayet güzel olan) bir eklenti yaptım. Hem de başkasının eklentisiyle enteger ederek yaptım. Adamın kaynak kodunu yalayıp yuttum desem yeridir.
Vakit bulunca tek başına çalışan, daha işlevli olan halini yapmayı düşünüyorum.
Bunların hepsine Photoshop hariç 20 saat falan harcamışımdır. Üst paragraftaki düşüncem dışında onlarla işim bitti. Gidip yüzlerce saat harcayıp sırayla hepsini öğrense miydim? Herkes cebinden İsviçre çakısı çıkarır gibi programlama dili çıkarır sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Yerleştiğiniz biz işiniz varsa, bir veya birkaç dil ile işini yapıyorsanız yeterli. Farklı dil kullanılan projeye geçersiniz, o zaman onunla uğraşırsınız.
Elinizin altında dokümantasyon ve internet var. Standart kütüphaneyi ezberlemenin anlamı yok.