Tek RAM takınca görüntü gelmiyor

KeremYlmz_51

Hectopat
Daha fazla  
İki tane RAM'im var bugünden sonra olmaya başladı sağ tarafa tek 1 RAM takınca ekran gelmiyor ama 2 RAM'i takınca sistem özelliklerinde 16 GB (kullanılabilir 7.95) diyor. Neden olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anlamadığım kısım şu eğer bu anakart bozuksa 2 tane RAM takınca neden 16 GB olarak gözüküyor.
Windows + R basıp "msconfig" yazın önyükleme kısmından gelişmiş seçenekler butonuna tıklayın.
"Bellek üst sınırı" açık ise kapatın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya da bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Windows + r basıp "MSConfig" yazın önyükleme kısmından gelişmiş seçenekler butonuna tıklayın.
"Bellek üst sınırı" açık ise kapatın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya da bakmanızı öneririm.

Hocam benim RAM'de RGB var sağ tarafa takınca RGB çalışıyor bilemiyorum bozuk mu değil mi :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Alıntısı.PNG

MSConfig kapalı mı?

Görev yöneticisinde "Bellek" kısmının fotoğrafını atar mısınız?

MSConfig kapalı mı?

Görev yöneticisinde "bellek" kısmının fotoğrafını atar mısınız?

İşin kötü tarafı ben satacaktım bilgisayarı şimdi değeri çok düşecek :(

Eki Görüntüle 1723695

İşin kötü tarafı ben satacaktım bilgisayarı şimdi değeri çok düşecek :(
Yeni bir şey gördüm. 7,9 GB kullanılabilir RAM, 8,1 GB da donanıma ayrılmış RAM var. Yani 16 GB olarak gözüküyor. Fakat nedense sizinki donanıma çok fazla bölüm ayırmış. Şu ayarı yapmayı dener misiniz? Böyle çözülebilir.
BIOS ayarlarında chipset north chipset ayarına gir, PCI Express modunu PCI yap.

Yaptıktan sonra oldu/olmadı dönüt verirsen sevinirim.

Anakarttaki pinlerin 1-2 sinde yamulma olduğu için de bu sorun olabiliyormuş. İşlemci pinlerini ve anakart pinlerini kontrol et derim. Fakat önce üstte yazdığımı dene.

Son düzenleme:
Yeni bir şey gördüm. 7,9 GB kullanılabilir RAM, 8,1 GB da donanıma ayrılmış RAM var. Yani 16 GB olarak gözüküyor. Fakat nedense sizinki donanıma çok fazla bölüm ayırmış. Şu ayarı yapmayı dener misiniz? Böyle çözülebilir.

Anakarttaki pinlerin 1-2'sinde yamulma olduğu için de bu sorun olabiliyormuş. İşlemci pinlerini ve anakart pinlerini kontrol et derim. Fakat önce üstte yazdığımı dene.

Şimdi deniyorum.

Anakarttaki pinlerin 1-2'sinde yamulma olduğu için de bu sorun olabiliyormuş. İşlemci pinlerini ve anakart pinlerini kontrol et derim. Fakat önce üstte yazdığımı dene.

Hocam tam olarak hangisine tıklayacağım.https://www.mediafire.com/file/5b1cvxnepn5gzwn/VID_20230402_163102.mp4/file

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı