Tek ve çift kanal RAM farkı

RAM farkı tabii ki değişiyor ama RAM'i fazla kullanmayan oyunlar için dediğim geçerli.

APU sistemler için ise mecburiyet. Konu sahibi Ryzen 2600 ve RX 580 ile güncel oyunların çoğunu rahatça oynayabileceği için tek kanal 8 GB RAM ile eziyet çeker. Benim için günümüzde mecburiyettir bu, hangi oyunu oynayacağını bilemezsin 2x8 GB sistemin garantisidir niye performansım, ekran kartı kullanımım düşüyor diye düşünmezsin en azından.
 
Donanım haber konusuna dönmüş burası. Hangi mesaja baksan yanlış bilgi akıyor. :D.

Eğer ekran kartı kulllanımın %99'sa FPS artmaz sadece drop yemezsin o kadar. Örnek olarak atılan videolarda işlemci darboğaz yapıyor fark o yüzden. Sistemin dengeliyse bu fark oluşmaz.

Yeni nesil oyunlarda artar 11-12 GB RAM kullanan oyunlar vs ki neredeyse 6 yıl önce PC platformuna çıkan GTA 5 bile tek başına 10 GB RAM tüketiyor FPS artışı olur bilgisayardaki tıkanma geçer hele kş APU sistemde 8x1'den 8x2'ye geçerseniz oyundan oyuna 30 FPS fark bile görebilirsiniz.
 
Hocam, çift kanal RAM ile gözle görülür bir fark olur. AMD işlemci bunu çok sever.
Abi konudan bağımsız, dönmene çok sevindim. Hoş geldin kral.

AMD işlemciler RAM MHZ ve çift kanal olaylarına çok önem verir, net bir performans artışı yaşarsın hocam.
 
Örnek olarak atılan videolarda işlemci darboğaz yapıyor fark o yüzden. Sistemin dengeliyse bu fark oluşmaz.

Ryzen işlemcilerde RAM faktörü daha farklı işliyor. Örneğin işlemcinin kağıt üzerinde desteklediği RAM frekans hızının üzerine çıksan dahi performansta gözle görülür artış görüyorsun Intel'e kıyasla. Ryzen 3600 ve 5700 XT gibi dengeli bir sistemde dahi çift kanal kendisini hissettiriyor nadir oyunlar hariç. Bu işlemci darboğazından daha çok bant genişliği darboğazı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı