Teknik servis ve Web tasarım

Hatta mümkünse programlama. Yani web tasarıma gidip sadece tasarımı öğrenirsen yine iş bulursan ama yanında programlamanı da geliştirirsen, Türkiye gibi 3. Dünya ülkelerine bağlı kalmadan yurt dışında da iş bulabilirsin.
 
Bir müşteri gelip de "Kullanıcıların siteme üye olmasını istiyorum", "Üyeler bana mesaj yollayabilsin", "Kullanıcıların siteye yazdığı yorumları kontrol edebilmek istiyorum", "İstediğime yol, istediğime kol vermek istiyorum" dediğinde bön bön bakmak istemiyorsan programlama öğreneceksin.
Veritabanı nedir ? Nasıl yönetilir ? Bu soruların cevabını bileceksin.

Programlama bilgisi olmayan bir sitenin değeri 500 lirayken, programlama bilgisi olan biri bu fiyatın sonun bir adet 0 eklemeyi hak eder.
İşin içine programlama bilgisi katan biri 5000 lirayı hak edecek nedenlere sahiptir.

Ben HTML ve C# dillerini bilmekteyim. Bunun yanında veritabanı bağlantıları ve SQL'den anlamaktayım.
ASP.NET ile hepsini birleştirip ortaya donanımlı bir site çıkarıyorum.
Oradan C#'ı sil, gerisinin pek anlamı kalmaz.

Technopat.net'e bakıyoruz, binlerce veri var, binlerce üye var, her üyenin kendine ait bilgileri, her üyenin rütbesi, yetkisi, adı, cezaları var.
Programlamayı sil at, Technopat.net diye bir site kalmaz. Yalnızca 3-5 haber okursun.
Ne üye olabilirsin ne de gerisini getirebilirsin. Boş bir site haline gelir.
Bunca insanı bir araya toplayamazsın.
 
Web tasarıma yönelmeni öneririm. Teknik servis olayı artık kalkıyor. Herkes servisine yolluyor ve kafası rahat ediyor. Tasarım zevkli ve güzel bir iş. Ama programlama ile birleştirir isen çok daha iyi yerlere gelirsin.
 
Web tasarımın yanında programlama olmazsa belli bir zamandan sonra zevk almamaya başlarsın ve aynı şeyleri sürekli tekrar edersin. Bu nedenle bunun yanında programlamaya kesinlikle yönelmelisin ki kendini geliştirebilesin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı