Teknobiyotik iademi reddetti

• Konuyu başlatan Fqn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 100
  • Görüntüleme 5.136
Hijyenik ürünler, kişiye göre hazırlanmış ürünler, sarf malzemeleri, kitap, CD, DVD gibi ürünler zaten iade edilmiyor, bu madde zaten mevcut.

Cayma hakkı maddesinin yürürlülük tarihi 1 Ocak 2024'e ertelendi! Resmî Gazete'de yayımlanan “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik” ile birlikte cayma hakkı konusundaki maddenin yürürlüğe gireceği tarih 1 Ocak 2024 olarak güncellendi
Hocam sadece hijyen üzerinden bakmıyorum örnek olarak verdim onu. Her ürünün iade şartları farklıdır. 14 günlük cayma hakkı özellikle elektronik ürünlerde çok farklı işler. Bir telefon aldığınız zaman, 10. günde faturanız ile gidip iade istiyorum desene dalga geçerler. Gibi örnekler çok var. Arkadaş şansını denemiş olmamış, normal bir durum.

Arkadaşlar siz iyi misiniz ürün sorunluysa zaten tekrar satılmaması gerekiyor ne saçma sapan yorumlar yapılmış. Kusurlu ürünü satıcı kesinlikle iade alması gerekir. Ürünün tekrar satın alınabilirliğini kaybetmesi falan ne demek şaka mı bu :D ne olacaktı işlemci bozuksa tamir mi ettiricekti alıcı?

Günümüzde garanti denen bir şey var hocam bilmem biliyor musunuz ve arkadaşın satın aldığı ürün arızalı ise garantiye gönderebilir değil mi?

Arkadaşlar siz iyi misiniz ürün sorunluysa zaten tekrar satılmaması gerekiyor ne saçma sapan yorumlar yapılmış. Kusurlu ürünü satıcı kesinlikle iade alması gerekir. Ürünün tekrar satın alınabilirliğini kaybetmesi falan ne demek şaka mı bu :D ne olucaktı işlemci bozuksa tamir mi ettiricekti alıcı?
urun buyuk ihtimalle sorunlu. 2 farkli islemci sogutucuyla denedim bosta 70-80 dereceleri goruyor kullandigim termal macun kaliteli olmasina ragmen. birebir degisim istedim kabul etmezlerse thh basvurmayi dusunuyorum.

Arkadaşlar siz iyi misiniz ürün sorunluysa zaten tekrar satılmaması gerekiyor ne saçma sapan yorumlar yapılmış. Kusurlu ürünü satıcı kesinlikle iade alması gerekir. Ürünün tekrar satın alınabilirliğini kaybetmesi falan ne demek şaka mı bu :D ne olucaktı işlemci bozuksa tamir mi ettiricekti alıcı?
İşlemci bozuk mu? arkadaş ısınıyor dedi sadece o açıdan yorum yaptık. İşlemci çalışmaması veya hata verdirmesi ayrı durum o zaman kesinlikle iade almalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam olarak konuyla ilgili olmasa da hak ararsak neleri başarabileceğimizi göstere bir video. İzlemenizi tavsiye ederim.

urun buyuk ihtimalle sorunlu. 2 farkli islemci sogutucuyla denedim bosta 70-80 dereceleri goruyor kullandigim termal macun kaliteli olmasina ragmen. birebir degisim istedim kabul etmezlerse thh basvurmayi dusunuyorum.
THH birebir değişim hakkını kullandıracak hocam, çok fazla tecrübe ettim forumda yaşanan olaylarda az çok hukuksal düzeyde üniversite dersleri gördüm maddeler, kanunlar ve THH işleyişi hakkında bilgim var. Para iadesi talep ettiğinizi bildirin, THH sorunlu ürün için firmadan rapor isteyecek. Firmada elbette sorun yok diyecek, sonuç ya işlemci geri size gönderilir, ya da başka işlemci ile değişim yaparlar. Bu kadar.

5 gun once raftan sifir olarak aldigim urunu garantiye gonderip niye ben ugrasayim ki?

Bakın satanlarda ona para verip alıyor ve test etme imkanı olmuyor sorun çıkması durumunda garantiye gönderilir garanti tamir eder veya değişim yapar eğer olmazsa teknik servisten bu ürün arızalı diye rapor alırsınız bu şekilde firmaya başvurursanız iadenizi hem kabul eder hem de firmaya bak senin sattığın bu ürün sorunlu der oda firmadan parasını alır ki hem son tüketici hem de satıcı zarar etmez.

Eğer sorun macundan değilse,
Geçmiş olsun dostum soğuk su iç. Uğraşsan uğraşırken harcarsın okadar parayı.
Yapabileceğin şey e devletten cimere ve ya tüketici hakem heyetine başvurmak.
Sorunu detaylıca yaz zaman vs hepsini yaz.
Ama önce işlemcinin sorunlu olduğundan emin olmalısın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam olarak konuyla ilgili olmasa da hak ararsak neleri başarabileceğimizi göstere bir video. İzlemenizi tavsiye ederim.

Hocam sorunlu cihaz kavramı veya onarım gerektirecek durumu servis yazıyor. Ben arkadaş hakkını arasın diyorum elbette, siz 14 gün içinde kesin iade vs diyorsunuz. Kesin iade yapamaz yaptırmazlar. Önüne gelen alırdı, laptop, telefon vs aaa sevmedim iade edeyim olurdu. Arkadaşın işlemcisi gerçekten sorunlu ise o zaman iade talebi yapabilir. Arkadaş ısınıyor diyor, kendisinden kaynaklı bir sorun yoksa iade hakkını kullanmalı THH üzerinden. Fakat THH çok pasif artık, firmalar savunmasını yapıyor veya yapmıyor iş uzuyor.

5 gun once raftan sifir olarak aldigim urunu garantiye gonderip niye ben ugrasayim ki?
Son kullanıcı sorumlu olduğu için üründen hocam. Günümüz de maalesef politika böyle. Firma fatura kestim senin adına benden çıktı ürün diyor, geri kalan sorumluluk sende diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00