Teknofest 2019'dan kalanlar - Türk Yıldızları

Makaleler
110
Normalde inceleme için çekmiştim.

Fakat buranın birkaç gündür aktif olduğunu gördüm. :)

Ben de karantina günlerinde sohbet - muhabbet edilir diye buraya da bir konu açmak istedim. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hep F 16 kullandıklarını sanmıştım. Meğer Canadair CF-5 tipi uçak kullanıyorlarmış.

Cidden çok başarılılar. Umarım daha fazla izleme fırsatı bulurum.

Türk Yıldızları emektar F-5 2000'ler ile uçuyor. F-16 ile uçanlar Soloturk.

THK birkaç tane Block 30 F-16'yi emekli ettiğinde F-16'ya geçecekler. Sonra da plan icinde MMU var. THY'nin 777'i ile düşük irtifa Istanbul turu da guzeldi. Ekibe diyecek bir şey yok zaten, son derece kaliteli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zor degil aslinda. F-35'ler yüzünden KAL'e ayrılan F-4'ler ve motorları tekrar toplanmaya başladı ancak filoda 200 kusur F-16 varken Block 30'lardan birkaç tane ayırabilirler.

Ancak çok mühim bir konu olmadığından tercih de etmeyebilirler zira uçak konusunda şu an kafasi karisik, ortada kalmis bir ullkeyiz.

Hep F 16 kullandıklarını sanmıştım.
F-16 solo gösteri olarak yapıyor. Solo Turk olarak. Zaten gösteri ekibi olarak bir Amerika bir de biz savaş jeti kullanıyoruz dünyada. Onlar F-16'lardan oluşan Thunderbirds ve F-18'lerden oluşan Blue Diamonds var. Bizde de F-5'lerden oluşan Türk Yıldızları var. F-16 veya başka bir savaş jetine geçeceklerini düşünmüyorum açıkçası pek. Anca ilerde F-16 gözden düşmeye başlayınca belki.

F-16 solo gösteri olarak yapıyor. Solo Turk olarak. Zaten gösteri ekibi olarak bir Amerika bir de biz savaş jeti kullanıyoruz dünyada. Onlar F-16'lardan oluşan Thunderbirds ve F-18'lerden oluşan Blue Diamonds var. Bizde de F-5'lerden oluşan Türk Yıldızları var. F-16 veya başka bir savaş jetine geçeceklerini düşünmüyorum açıkçası pek. Anca ilerde F-16 gözden düşmeye başlayınca belki.
Jet kullanan başka ülkelerde var. Singapur Black Knight, Hollanda Solo Display Team, İsviçre Patrouille Suisse gibi bir sürü jet uçağı kullanan ülkeler var.

Jet kullanan başka ülkelerde var. Singapur Black Knight, Hollanda Solo Display Team, İsviçre Patrouille Suisse gibi bir sürü jet uçağı kullanan ülkeler var.
Savaş jeti ve ekip olarak diyorum ama ben:) Yoksa İngiltere'nin Red Arrows da jet tabii ki. Ama savaş jeti ekibi olarak Singapur da varmış bak onu görmemiştim. Hollanda'nın ki de Solo Türk gibi solo display mesela.

Fransızlar da Alpha Jet kullanıyor. Eski ve eğitim uçağı da olsa 4.5 milyon dolarlık, turbofanlı bir hafif taarruz savaş jeti :)

Bu kategoriye girmek için illa F-16 ve F-18 kullanmaya gerek yok. Bu arada Blue Angels bir ara F-4'leri de kullandı :) Maviş de F-4'lerin asaletine hiç yakışmadı be, şirin baba gibi :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı