Telefon mu yoksa kamera mı alınmalı?

Şahsen yanıltmak istemem ben fotoğraf makineleri hakkında bilgi sahibi değilim belki de vardır. Ancak bir S23u her şeyi tek yerde topluyor sizin istediğinizi de. Sadece kamera değil bir şey izlemek olsun performans olsun şarj olsun bu gibi şeylerde de size çok katkı sağlar. O yüzden S23u önerdim veya 27-30k arasına S23 alın derim. Bugün o fiyatta bir S23, 45-50K'lık modellere neredeyse denk kamera sunuyor.

Artık kameraların tek farkı tüm ayarları manuel yapmanız ki artık Pro mod ile bizde yapabiliyoruz.
 
Artık kameraların tek farkı tüm ayarları manuel yapmanız ki artık Pro mod ile bizde yapabiliyoruz.
Lens, manuel focus, Aperture, AE,AF, daha yüksek ve kaliteli ISOlar, spesifik fps değerleri ve Shutter speed.

Bu arada S23 öneriyorum. Hem fotoğrafçılıkta hem kullanımda hem de yazılımında çok iyidir. Fiyatına hiç girmiyorum tam bir fiyat performans ürünü.
 
Merhabalar. iPhone 14 Pro modelini kullanıyorum portre ve sinema modu gerçekten bir telefon için muazzam. Daha öncesinde profesyonel kamerayla bir portre deneyimim olmadı ama söyleyebilirim ki, olsaydı da herhalde çok aramazdım. Lakin şöyle bir noktaya geliyoruz, manzara veya normal fotoğraflarda o eksikliği yaşıyorsunuz. Çok güzel bir manzara karşısınızda hemen çıkarıp bir fotoğraf çekeyim dediğiniz zaman eğer ince ayarları bilmiyorsanız gerçekten tatmin edici sonuçlar alamıyorsunuz. Ama bahsettiğimiz bütçelerde bir kameranın lensi, lens boyutu olsun pro ayarlar yapmadan bile birçok konuda sizi daha fazla tatmin edecektir. Her ne kadar telefon kameraları çok yol kat etse de maalesef fiziki olarak bile henüz bir kameranın seviyesine ulaşmış değiller. Eğer fotoğraf ihtiyacınız genellikle kendiniz, aileniz ve gittiğiniz yerler üzerineyse evet S23 serisinden bir telefon sizin işinizi görecektir. Ama bir tık daha kaliteli istiyorum, gittiğimiz yerleri de çekmek istiyorum, albüm yapacağım içine eklemek istiyorum diyorsanız bence tercihiniz kamera olmalı.
 
Hocam benim gibi anıları saklamak hoşunuza gidiyor sanırım. Ben ilk çocuğumdan beri sürekli eşime kamerası iyi telefon almaya çalışıyorum. Çocukların gblarca resmi oldu. Taşınabilir harddiske atıp 18 yaş doğum gününde hayatta olursam doğum günü hediyesi olarak vermeyi planlıyorum.Evimde dslr makinede var ancak artık dslrye pek gerek yok. Eşinize güzel kamerası olan telefon alın,whatsapp içinden değil normal kamera uygulamasından çekmesini isteyin. Ayrıca android alırsanız typc e harddisk ile kolayca telefondan harddiske yedekleme yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı