Telefon Numaramı Dağıttılar

khalife

Decapat
Katılım
7 Nisan 2019
Mesajlar
15
Merhaba telefon numaram dağıtıldı. Dağıtan kişiyi biliyorum sohbette açık açık numaramı dağıtacağını belirtti şu an onlarca insan arıyor laf anlamıyorlar benim numaramı dağıttığı Facebook hesabı ve numaramı dağıtacağını söylediğini konuşma ekran görüntüsü mevcut numaramı değiştirme imkanım yok. Sizce mahkemeye versem nasıl bir sonuç alabilirim lütfen yardım eder misiniz [emoji19]
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Ceza Kanunu 136. Madde gereğince iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası alması gerekir. Ancak TCK'nın uygulanması ile ilgili maddeler gereğince de indirim veya artırım sebepleri doğabilir. Hakim değilim ancak muhtemelen adli para cezası veya denetim alır. İlgili mevzuata ulaşabileceğin linki de paylaşayım. Devletin resmi kurumundan link paylaşacağım için sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Buyur: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5237.pdf

Madde 136- (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(4)

(4):21/2/2014 tarihli ve 6526 sayılı kanunun 4 üncü maddesiyle bu fıkrada yer alan “bir yıldan” ibaresi “iki yıldan” şeklinde değiştirilmiştir.
 
Benim de telefon numaram dağıtıldı ve çalındı. Ama sadece telefon numarası değil, ev adresim ve hatta T.C Kimlik numaram bile büyük ihtimalle dağıtıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon numarası o veya bu şekilde elde edilebilir bir bilgi. Şu an rahatsız oluyor olmanız gayet doğal fakat er ya da geç arayanlarda vazgeçecektir. Nasıl bir tartışma sonucu, ne olacağı düşünülerek böyle bir şey yapıldı bilmiyorum. Çok da büyütülecek bir şey değil aslında. Tamamen görmezden de gelmeniz mümkün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı