Telefon önerisi

Performans ve güç olarak Note 8 Pro modelinde Mediatek G90T, SD 730 modelinden daha güçlü, GPU olarakta yine daha güçlü. Güç tüketimi konusunda ise SD avantajlı.
Bende tam ondan bahsediyorum 🙂 Pil tüketimi ve ısınma konusunda çok daha iyi üstelik Amoled ekranın da faydası var. Ayrıca oyunlarda da aman aman bir performans farkı göremedim ben şahsen.

Bende tam ondan bahsediyorum 🙂 Pil tüketimi ve ısınma konusunda çok daha iyi üstelik Amoled ekranın da faydası var. Ayrıca oyunlarda da aman aman bir performans farkı göremedim ben şahsen.
Hocam Amoled ekran herkese farklı, cazip gelmiyor heralde. Abim Asus Zenfone 5 kullanıyordu, en son üretilen modeli olan(ZE620KL) diye geçiyor. Abim telefonu değiştirdi, Samsung S10 Plus aldı. Asus'un ekranı IPS'di, Samsung'un Amoled, abim diyor, ekran açısından çok fark görmedim, IPS ekrandan Amoled bir ekranı geçince Amoled gözüme çok cazip gelmedi diyor. Acaba kişiden kişiye mi değişiyor, yoksa çok fark olmuyor mu? Abim diyor, "bu Amoled' de ne güzelmiş, iyi ki IPS'den buna geçmişim, arada çok fark var denmiyor."

S10 Plus aldı. Asus'un ekranı IPS'di, Samsung'un Amoled, abim diyor, ekran açısından çok fark görmedim, IPS ekrandan Amoled bir ekranı geçince Amoled gözüme çok cazip gelmedi diyor. Acaba kişiden kişiye mi değişiyor, yoksa çok fark olmuyor mu
Zenfone 5 ile S10 Plus modelinin arasında net derecede ekran farkı var, bunu görmemek imkansız.

Hocam Amoled ekran herkese farklı, cazip gelmiyor heralde. Abim Asus Zenfone 5 kullanıyordu, en son üretilen modeli olan(ZE620KL) diye geçiyor. Abim telefonu değiştirdi, Samsung S10 Plus aldı. Asus'un ekranı IPS'di, Samsung'un Amoled, abim diyor, ekran açısından çok fark görmedim, IPS ekrandan Amoled bir ekranı geçince Amoled gözüme çok cazip gelmedi diyor. Acaba kişiden kişiye mi değişiyor, yoksa çok fark olmuyor mu? Abim diyor, "bu Amoled' de ne güzelmiş, iyi ki IPS'den buna geçmişim, arada çok fark var denmiyor."
Kişiden kişiye değişebilir ama bence çok fark var bizde benimki hariç diğer tüm telefonlar IPS ve eski telefonumda öyle. Yanyana koyunca Amoled ile IPS ekranın farkı çok belli oluyor IPS'e göre çok canlı ve parlak gözüküyor. Pil tüketiminin daha iyi olduğunu demiştim zaten.
Kötü yanı ise ekran kırılırsa yeni bir telefon parası vermen lazım :D

Zenfone 5 ile S10 Plus modelinin arasında net derecede ekran farkı var, bunu görmemek imkansız.
Hocam abimin birinde Mi 9T var, onun telefonla Zenfone 5'i karşılaştırdık, ekranı çok fark yok gibi geldi. İkisinde de aynı renk ve duvar kağıdı kullandık, yani r insan keşke Amoled alsaymışım, bu ne ya IPS telefonu aldım demiyor.

Dış ortamda deneyin, güneş altında farkı net görürsünüz. Parlaklık farkı çok fark nasıl anlamıyorsunuz bilemedim açıkçası, fark hissedilir derece.
Evde denedik hocam. Güneş ışığında fark vardır tabii. Hocam şöyle diyim, ben eskiden Asus Zenfone 2 kullanıyordum, Zenfone 2'den Samsung A3 2017' ye geçince ekran yönden çok fark oldu, ekran kalitesi ve ekran parlaklığı yönden ama Zenfone 5 ile S10 Plus ve Xiaomi Mi 9T yi karşılaştırınca gözle görülür çok fark göremedim.

Zenfone 5 ile S10 Plus ve Xiaomi Mi 9T yi karşılaştırınca gözle görülür çok fark göremedim.
Evde farkı hissetmen dış ortama göre daha az olur. Otomatik parlaklığa al S10 Plus modelini güneş altında Zenfone 5 modelini ezer geçer. Ev ortamında S10 serisi tam parlaklığa ulaşmaz, manuel olarak son parlaklık seviyesine getirsen de bildiğim kadarıyla otomatik parlaklık ayarı gibi tam full parlaklık değerini sunmuyordu.

Redmi note 8 pro birçok açıdan hoş bir cihaz olarak göze çarpıyor. Fakat işlemcinin mediatek olması ister istemez insanı şüpheye düşürüyor.
Şuanda kullandığım cihazında ekranı IPS LCD, çalıştığım mağazada ara sıra da olsa A51 hakkında boşta kaldıkça deneyimlemeye çalıştım. Bir çok açıdan beni memnun etti. Fakat oyun performansı olarak kullananlar yorum yapabilirse çok iyi olur.

Redmi note 8 pro birçok açıdan hoş bir cihaz olarak göze çarpıyor. Fakat işlemcinin mediatek olması ister istemez insanı şüpheye düşürüyor.

Şuanda kullandığım cihazında ekranı IPS LCD, çalıştığım mağazada ara sıra da olsa A51 hakkında boşta kaldıkça deneyimlemeye çalıştım. Bir çok açıdan beni memnun etti. Fakat oyun performansı olarak kullananlar yorum yapabilirse çok iyi olur.
Hocam bende telefon alcam. Bütçem maksimum 3500 TL, şu virüs olayı çıkınca ertelemek zorunda kaldım. Redmi Note 9 Pro modelini bekliyordum, onun gelmesi virüsten dolayı gecikecek heralde. Ortalığın düzelmesini bekleyecez artık, 2-3 ay sonraya kaldı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı