Telefon olmadığı için utanmak

Şu anda 7'ye gidiyorum ve bugüne kadar hiç telefon kullanmadım. Babama her telefon istediğimi söylediğimde yaşın küçük diyorlar. Benim ablam var, o daha 5'e giderken almışlardı fakat bana hala almadılar ve 7'ye gidiyorum. Okulda çok utanıyorum. Herkesin elinde telefon var, bir bende yok. Telefonun yok mu dedikleri zaman ağlamaklı oluyorum. Ne yapacağım?
Bana liseye başladıktan sonra aldılar o da zorunlu ihtiyaç haline geldiği içindi artık.Ben hiç umursamazdım telefon matah bir şey değil utanılacak bir şey hiç değil,ben fen lisesinde okudum okulda telefonu olmayan ya da külüstür telefonla gezen kişiler de vardı.

22 yaşımdayım, çok şükür yoksul değildik ama ailem bağımlı olmayayım diye bana telefon almazdı, bilgisayarı da çok yasaklarlardı. Hatta dışarı çıkamaz bazen millet eğlenirken kaçırırdım.

İyi mi kötü mü oldu derseniz, koca adam oldum ama (pandemi ve yasaklar da sebep oldu) hala acısını çıkarır gibi oyun oynuyorum. Sosyal medya olsun oyunlar olsun çoğu zaman anca uzaktan izlemek zorunda kalmıştım. Kötü bir durum, sana tavsiyem sosyalleş. Telefonun olmasa bile sosyal ol ve dışarı çık. 8. sınıfta sevgilim, arkadaşlarım falan vardı hepsinde telefon vardı. Whatsappen konuşurlardı ben WhatsApp ne bilmezdim. Kıza benim samsung Galaxy ace 2 var da camı kırık falan deyip fake atmıştım fakir görünmemek için :D

Telefon olmayınca MP3 çalara kulaklık takar radyosunu dinlerdim :D hey gidi günler radyo sporun müdavimi olmuştum.

Dürüst olayım o psikoloji hala üzerimde. Ben 6. sınıftayken tuşlu telefonlar vardı, mahallemde anason kokarken sofralar diye sözü olan şarkıyı falan açıp dinlerlerdi kızlı erkekli. Yanlarındaydım ama içten içe benim nie yok a... Derdim kıskanırdım. Telefonum yok diye kızlar da bana bakmaz sanardım. :D tavsiye vereyim dedim dertleşir gibi oldum ama öyleydi işte.

İçine atmamaya çalış, yıl 2021 olmuş şimdi almasalar bile en kötü lisede telefonun olur. Babam 8. sınıfta fen lisesi kazan alacağım dedi kazanamadım almadı. Baktım ufukta telefon görünmüyor lise 2 de babamın her hafta verdiği 50 lirayı kenara ata ata 500 lira biriktirdim, o da acıdı üstüne biraz daha ekledi bir tane akıllı telefon almıştık. Bir şekilde senin de olur, o kadar önemli bir şey değil de işte anlıyorum seni arkadaşlarını kıskanmamaya çalış.

Edit: Bu arada başkaları da demiş , gerçekten telefon o kadar mühim değil. Yaşınız küçük olduğu için elimizde en değerli şey telefon oluyor ama normalde insanlar umursamıyor böyle şeyleri. Lisede telefonu olmayan arkadaşlar da vardı , son sınıfa kadar hiç telefonu olmayan bile vardı ama espri yapıp duruyorlardı sınıftakiler de seviyordu onları yani.

Son düzenleme:
Hahaha bunlar çok normal. Ben üniversiteye başlarken(2018) almıştım. Başlarda cebimde telefon ve cüzden taşımak garipti sonra alıştım. :) önemsiz şeyler boş ver yaşında küçük zaten.

Telefon bir lüks değildir. İhtiyaçtır ama o da çevre ve kişiye göre değişir. Yaş ve çevre kaynaklı olarak şimdilik ihtiyacınız olmayabilir. Maddi imkansızlık sebebiyle de telefonunuz olmayabilir, o durumda da utanılacak bir şey yok. Evet, belki şu an büyük bir dert gibi görünecek size ama ileride bir tarafınızla güleceksiniz bu tür şeylere. Gönül isterdi ki basit bir telefon bu gençliğe dert olmasın.

@Re Malaka konulara yazma zorunluluğunuz yok. Bir başkası da sizin "derdinizi şeyedeyim butonu" arayabilir bu durumda.

Hocam ben bu konuyu önceden açmıştım sizin dediğiniz gibi düşünmüştüm şu anda da telefona ihtiyacım olduğumu düşünmüyorum şu anda derslere ve geleceğe adadım kendimi yine de teşekkürler hocam :)

Utanılacak bir şey yok hocam. Ben 8. sınıfa gidiyorum, çoğu arkadaşımda telefon var, bende yok ama pek takmıyorum çünkü ihtiyacım yok. Telefonlar pahalı şeyler. Bu arada arkadaşlarla konuşmak istiyorum diyorsan annenin babanın fln. telefonunu yazışmak için kullanabilirsin. Ben kullanıyorum, sıkıntı olmuyor. Discord'dan da konuşabilirsiniz.

Ben liseye gidiyorum maddi durumumuz gayet iyi çift maaşlıyız fakat bu zamana kadar babam ne bana ne kendine ne anneme hiç bir zaman kaliteli bir teknolojik eşya almadı aldırmıyor da teknolojiyle ne zoru var anlamıyorum bu zamana kadar kendine aldığı en pahalı telefon 1300 lira ve şöyle düşünüyor telefon alayım hiç bozulmasın aman hiç yavaşlamasın ama parada vermiyeyim adam akıllı bir telefon almıyayım kötü bir telefondan çok büyük şeyler bekliyorlar ben şuan neredeyse kimsenin duymadığı Hiking diye bir markanın dandik tuşlu bir telefonunu kullanıyorum ama utanmıyorum utanılacak bir şey yok bunda sadece sinirleniyorum bazen babama çünkü hat girecek kısmına hattı taktığım zaman batarya takılmıyor falan adamı deli ediyor keşke daha kaliteli bir tuşlu telefon alsaymış diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı