Telefonu Şarjdayken Kullanmanın Zararı Var mıdır ?

Evet hemde çok bunun yüzünden ölen insanlar gördüm internette haberlerde. Telefon şarjdayken normal saçtığı radyasyon'un 2 katını saçar.
 
Benim Dark Evopad 3G M7220 Telefon niyetine kullanıyorum Ch@t527 Şarjı ile şarj ediyorum bu sırada TurkcellTv+ açık oluyor sorun olmuyor her telefonda farklı olabilir.
 
Sürekli enerji transferi yaptığın için bataryanı normalden daha hızlı eskitirsin. Sadece dolum veya sadece harcamadan ziyade ikisini aynı anda yaparsa, kablo gibi çalışmaya başlar bataryadan ziyade. Sürekli bataryadan harcar ama bir yandan da doldurur. Bildiğim kadarıyla telefonlar, tabletler vs laptop gibi değiller. İçlerindeki enerji alım devresi direk bataryaya, batarya çıkışından cihaza gidiyor. Laptoplarda ise enerji devresi hem batarya'ya hem de cihazın kendisine yani board'a gidiyor, bataryasız fişe takılı kullanabiliyorsun. Gerek yok bence haşin kullanmaya, düzenli şarj et, kullan, şarj et vs. Mobil cihaz zira, stabil halde kullanmak için tasarlanmış birşey değil.
Patlama, ıt bık olayları da nadir olan şeyler. Ben o kadar da dert etmezdim şahsen. Radyasyon ise, meh. Telefonlardan vs yayılan dalgalar sorun yaratabilecek şeyler değiller aga. Her gün muz yemek ile aynı şey falan (Potasyum). :)
 
Lumia 920 şarjdayken 10-15 konuştuğumda telefon ısınıyor. Ama bişey olmadı. Mecbur kalmadığın sürece şarj olurken arama yapmamanı tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı