Telefonunuzu dondurucuda beklettiniz mi?

İşe yaramaz. Pil durumu sıcaklıktan değil hücrelerin kullanılmasından eskir. Fantazi yapmaktansa elinizdeki telefondan da olmayın. %10'un altına düşmediği sürece piller çok uzun kullanımlıdır. Bazıları telefonu arabanın göğüsüne koyuyor yolda bakmak için güneşin tam altına.
 
Her elektronik cihazın, düzgün çalışabilmesi için içinde bulunması gereken bir sıcaklık aralığı var. Dondurucuya koyarsanız bu aralığın dışına çıkarsınız. Ayrıca sıcaklığı aniden düşürdüğünüz için anakart lehimleri de çatlayabilir. Telefonun herhangi bir yerinin kalıcı olarak hasar alması muhtemel.
Pil durumu sıcaklıktan değil hücrelerin kullanılmasından eskir.
Sıcaklık arttıkça pildeki kimyasal tepkiler de hızlanır ve daha hızlı döngü yapmasına sebep olur, böyle de ömründen çok daha hızlı yer.
 
Zamanında LG G3 sahibiydim. Bu telefonun sorunlu olduğunu biliyordum, ara sıra kapanıyor ve güç tuşuna basmama rağmen açılmıyordu. Buzluğa koyunca şoklanır diye düşünüyordum ve gerçektende çıkarıp açmaya çalıştığımda açılıyordu telefon. Tabii bu bir döngüye döndü, bununla uğraşmak yerine yeni telefona geçmiştim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı