Televizyonun ekranı karardı görüntü neredeyse yok

Yine de toplamadan önce şeritlerin kodlarını vs bir kenara not etseydiniz. Belli ki bana yol verin ben gitmek istiyorum diyor.
İşlem başarıyla çözüldü şimdilik gittiği yere kadar götürecek hocam bizi. Sadece 3 noktada aşırı parlaklık var. Artık gözümde şema haline geliyor televizyonun içi.

Ledlerin üzerinde ki düğme gibi şeffaf plastikleri çıkardıysanız geri yapıştırsaydınız bir şekilde, ışığın tek noktadan değil dağılarak yayılmasını sağlamak amaçlı onlar. Bu yüzden o 3 noktada daha fazla ışık alıyor olabilirsiniz.

Ledlerin üzerinde ki düğme gibi şeffaf plastikleri çıkardıysanız geri yapıştırsaydınız bir şekilde, ışığın tek noktadan değil dağılarak yayılmasını sağlamak amaçlı onlar. Bu yüzden o 3 noktada daha fazla ışık alıyor olabilirsiniz.
Onların girintili çıkıntılı yerleri vardı bizde normal taktık. Şu an gayet 3 nokta dışında eskisi gibi televizyon.

Tam olarak ışığın yoğun olduğu yerlerde ki 3 tane ledin plastikleri iyi oturmamış, aradan ışığı kaçırıyordur diye geliyor aklıma, tabi bu tahmin sadece. Geçmiş olsun diyelim o zaman.

Tam olarak ışığın yoğun olduğu yerlerde ki 3 tane ledin plastikleri iyi oturmamış, aradan ışığı kaçırıyordur diye geliyor aklıma, tabi bu tahmin sadece. Geçmiş olsun diyelim o zaman.
Çok sıkıntı değil hocam şimdilik teşekkürler bu arada ilgilendiğiniz için. Aydınlatma ömrünü doldurursa zaten yenisini alıp takarız. Ama bu işte çok dikkat edilmesi gerekiyor onu anladım.

Ben sorunun hangilerinde olduğunu anlamak zorunda kalmıştım, bunu çözene kadar board zarar gördü diye düşünüp hem led hem board bulup temin ettim. 2-3 aylık bir süreden bahsediyoruz, en nihayetinde toplamaya başladım, toplama işlemi sona ermek üzereyken ön çerçevenin sadece bir köşesi tam oturmadı, oturtmak için baskı uyguladığımda ekran baskı uyguladığım yerden çıt diyerek ebediyete intikal etti.
Aslında 30 TL ile halledebileceğim bir sorunu hem çok daha pahalıya mal ettim hemde çözüme de ulaştıramadım.

Ben sorunun hangilerinde olduğunu anlamak zorunda kalmıştım, bunu çözene kadar board zarar gördü diye düşünüp hem led hem board bulup temin ettim. 2-3 aylık bir süreden bahsediyoruz, en nihayetinde toplamaya başladım, toplama işlemi sona ermek üzereyken ön çerçevenin sadece bir köşesi tam oturmadı, oturtmak için baskı uyguladığımda ekran baskı uyguladığım yerden çıt diyerek ebediyete intikal etti.
Aslında 30 TL ile halledebileceğim bir sorunu hem çok daha pahalıya mal ettim hemde çözüme de ulaştıramadım.
Tek yapmak çok zor mutlaka birinin yardımı lazım.

Tek yapmak çok zor mutlaka birinin yardımı lazım.
Aylarca televizyonu her aklıma yeni bir şey geldiğinde söküp, olmayınca tekrar toplayıp ekranı bir oraya bir buraya atıp zarar vermemişken işin en sonunda ama ciddi anlamda en sonunda zarar vermek çok koymuştu açıkcası. Neyse hepimize geçmiş olsun ne diyelim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı