Temel İngilizce bilgisi nasıl edinebilirim?

Ben deneyimledim. Yazılımla uğraştığımdan dolayı en azından doküman okuyabilecek kıvama gelmek zorundaydım. Şu an 3. ünitedeyim. Geçen sene Plus üyeliğim vardı. Öyle aman aman da çalışmadım. Kafama estikçe ders yaptım, ligden düşmemeye çalıştım… şu an herhangi bir dokümanı kenarda sözlük ile çok rahat bir şekilde okuyup anlayabiliyorum. Araştırmaya bir göz atmalısın.

Bende yazılımla uraşacaktım kendim öğrenmeye çalışıyordum BTK üzerinden HTML CSS JS öğrenmek istiyorum ancak bu sektöre yakın tanıdığım arkaadaşlarım İngilizce bilmen gerekli ilk önce dediği için ingilizceye öncelik vermeye karar verdim Duolingo'yu kullanıyorum arada sırada alıştırma için iyi olacak gibi öğretmekten öte.
 
Katılıyorum film izleyerek dizi izleyerek dil öğrendim diyenler boş yapıyor çünkü o şekilde öğrenemez o şekilde bildiğin şeyi pekiştirirsin ya da çoğu şeyi anlar 1-2 cümleyi anlamazsan onu kontrol ederek geliştirirsin kendini ama 0'dan İngilizce öğrenirken hiçbir şey anlamıyorsunki diziden filmden öğrenesin en başta cümle sıralaması farklı Türkçeye göre :D
O yüzden mesela online bir oyun oynuyorsunuz yabancı discord serverine girip birileriyle oynayın konuşun Sea of Thieves oynuyorsanız Requiem Discord serveri çok yardımcı olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı