Temizlenen bilgisayar yavaşlamaya başladı

Lokslaft

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2019
Mesajlar
92
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, iyi forumlar. Masaüstü bilgisayarımı birkaç defa temizledim. Hiçbirisinde bu şekilde sıkıntı yaşamadım. Bilgisayarımın parçalarını tek tek bir fırça yardımıyla tozlarını alarak temizledim, termal macunumu tekrardan yeniledim ve tüm parçaları yerine oturttum. Bilgisayarımı temizlemeden önce stabil bir şekilde çalışırken, temizledikten sonra kasmaya başladı. Nerede hata yapmış olabilirim veya siz bu tarz bir sıkıntı yaşadınız mı?
 
Aklıma gelen tek bir ihtimal var o da soğutucuyu tam oturtamadığından dolayı işlemcinin ısınarak kendisi sınırlaması oluyor.
 
Bilgisayarınızda anormal bir değer kaydetmeniz lazım elemanların ısısı, kullanım yüzdesi, sürücü sıkıntısı, frekans hızlarında düşme vesaire. Bunları sunmadan herhangi bir tespit yapamayız
 
Aklıma gelen tek bir ihtimal var o da soğutucuyu tam oturtamadığından dolayı işlemcinin ısınarak kendisi sınırlaması oluyor.

Isı değerlerini ölçtüm. Herhangi bir işlem yaparken Tarayıcıda bir sekme açıkken, veya Discord üzerinde bir işlem yaparken 25-30 derece arasında gidip geliyor ama işlemci fanını tam oturtamamış ya da sıkamamış olabilirim.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı