Çözüldü Temizlik sonrası görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ryuuji

Decapat
Katılım
31 Aralık 2019
Mesajlar
17
Çözümler
1
Arkadaşlar selam,
Bilgisayarım tozlandığı için temizlemek istedim tüyleri ince olan fırça ile tozlarını aldım iyice temizledim ve yan kapakta olan fanların kablosunu çıkardım fakat temizlik sonrası bilgisayara görüntü gelmiyor. Ekran kartı fanları dönüyor ve ışığı yanıyor, işlemci fanı dönüyor, egzoz fan dönüyor, HDD çalışıyor fakat yan kapakta bulunan fanlar çalışmıyor ve görüntü gelmiyor nasıl düzeltebilirim? Yan kapaktaki fanlar harici hiçbir parçayı sökmedim.
Anakart ASUS B350F GAMING modeli fanlar 3 pinli RGB bağlantısına takıyorum bağlantı yeri 4 pin önceden çalışıyordu şimdi çalışmıyor.
 
Anakartın işlemci soketinde bir yamuk pin varsa küçük bir iğne yardımıyla düzeltin.

Direkt bu yorumu yapman için arkadaş konuyu "bilgisayarı temizlerken işlemci soketi yamuldu" olarak değiştirmesi lazım yanıltıcı yorumlar yapmayalım lütfen, belki eksik kablo bağladı belki ekran kartı, RAM oturmadı. Fanlar harici hiçbir parçayı sökmediğinizi söylediniz o yüzden aklıma ilk gelen fanların bağlantısını kesin bir de öyle deneyin temizlik aşamasında hasar görüp kısa devreye yol açıyor olabilir.
 
Anakart üzerinde herhangi bir kırmızı ışık var mı? Ramleri çıkarıp başka sokete takar mısın? Ayrıca monitörden gelen kabloyu direkt ekran kartına takar mısın? Sistemin geri kalanını da yazar mısın?
 
Direkt bu yorumu yapman için arkadaş konuyu "bilgisayarı temizlerken işlemci soketi yamuldu" olarak değiştirmesi lazım yanıltıcı yorumlar yapmayalım lütfen belki eksik kablo bağladı belki ekran kartı, RAM oturmadı. Fanlar harici hiçbir parçayı sökmediğinizi söylediniz o yüzden aklıma ilk gelen fanların bağlantısını kesin bir de öyle deneyin temizlik aşamasında hasar görüp kısa devreye yol açıyor olabilir.
Hocam parçalar kasada montajlı iken bildiğiniz kadınların kullandığı ince uçlu fırçalar ile üsten üsten parçaların tozunu aldım. Fanların pinleri yamulmadı ve dediğiniz gibi fanları söküp öylede denedim görüntü gelmedi
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı